Во Грција - граѓанска војна или...?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
EJ luge znam koj ke dojde na vlast posle onoj pedofilot
"Demokratska partija na Pederite"
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Единствено нешто за што ја сакаат организираноста е таа за демонстрации.Имам пријател кој стварно е анархист,порано кога го слушав како се организираат насилни протести јас останував со устата подотворена.Тоа ти е како партија шах го следиш противникот и го предвидуваш неговиот следен потег.Сега засега грчката власт ја губи битката.Инаку играат на картата морал,кој прв ќе попушти,јас како што гледав на јутјуб цајканите се при крај(гладни,ненаспани уморни),додека пак овие другиве не попуштаат.Не знам што ќе излези од ова,вонредна состојба да воведат не им одговара политички,онај куроглавиот нивни премиер не му ни текнува за оставка.Живи ќе бидеме па ќе видиме.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
260
Поени од реакции
6
Neman granksa vojna da ima.Vondredna sostojba ke proglasat pa ia ko vojskata ja vklucat ke se zatisi za eden den.Dodeka ne izleze rabotava od kontrola posle toa anarhistite vo aps.

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Ako se vkluci vojskata tek togas ke vidis kako ke se krene narodot.Vojskata sluzi za odbrana na drzavata od nadvor...a drzavata e narodot.Vojskata e tuka da go stiti narodot, a ne da bide protiv nego...
Si imaat tie mnogu kompleksi od diktaturata na Metaksas koga vojskata izvrsi ubistvo vrz civili bez realni pricini, i ako se vkluci vojskata samo ke go razgori plamenot...moze da se smirat, a moze i da bide poloso...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Neman granksa vojna da ima.Vondredna sostojba ke proglasat pa ia ko vojskata ja vklucat ke se zatisi za eden den.Dodeka ne izleze rabotava od kontrola posle toa anarhistite vo aps.
А да ама треба нови затвори да изградат пошто да се 100 или 1000 лесна работа досега ќе го угушеа бунтот,ама таму сигурно ги има преку 10000 само во Атина.И што мислиш таму во Армијата нивна немаат тие некој брат братучед пријател кој што учествува во протестите?Вонредна состојба не е решение можи само да ги влоши работите,само итна и неотповиклива оставка на целата влада можи да ја подобри работата.

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
EJ luge znam koj ke dojde na vlast posle onoj pedofilot
"Demokratska partija na Pederite"
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
George Michael za Premier na Grcija...
slogan na partijata- Make love not WAR..

a stoznaes, mozebi i podobri ke se otkolku nekoi politicari denes, barem nema da pravat vojni,i konflikti- se na sex droga i uzivanje ke bide :pos2::pos2::pos2:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
260
Поени од реакции
6
IMase ednas voen udar vo grcija.Moze da go napravat toa pak i odma ke se stisi samo sto megunardonata zaednica ke ja kritikuva grcija.Sepak se pod pritisok.A aza zaatvori ne se sekirja pri voen udar site se zatvoreni po domovite i ima policiski cas vo koj nikoj nesmee da izleze na ulica i vojskata ima pravo da upotrebi sila protiv sekoj onoj sto ke go prekrsi policiskiot cas.I da imaat bratucedi vojskata e vojska ne slusas li imas voen sud.Imase be voen udar vo grcija citajte kako zavrsi.Ticvko i mirno:)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас знам дека и тогаш имало протести Анархистите си слават секоја година некој нивни датум кога организирале протести против воената хунта мислам дека пред еден месец беше таа дешавка во некој нивни универзитет.Инаку BBC го има прогласено тоа место за Hot Spot затоа што Полицијата не можела да се пробија до таму,а и нередите почнале од таму.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
260
Поени од реакции
6
Tocno,sepak ne veruvam deka ova ke trae crna damka stana za vladata ke gledat na sto skoro da go resat-anarhistite ne zagrizuvaat problem se sindikatite koi imaat baranja za grckata vlada koi ne im odgovaraat.Ako se dogovorat so sindikatite anrahistite lesno ke se spravat.Sepak zaedno dodeka se ke imaat maka ovaa vlada na grcija

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Tocno,sepak ne veruvam deka ova ke trae crna damka stana za vladata ke gledat na sto skoro da go resat-anarhistite ne zagrizuvaat problem se sindikatite koi imaat baranja za grckata vlada koi ne im odgovaraat.Ako se dogovorat so sindikatite anrahistite lesno ke se spravat.Sepak zaedno dodeka se ke imaat maka ovaa vlada na grcija
Да според тебе не се проблем тие што ја искршија грчката престолнина,туку проблем се другите кои што повикуваат на мирни протести.И како ќе се справат?Да ги убијат?Или да ги затворат(па сигурно немаат толку многу затвори во моментов).

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Атинско востание

Греческие погромы грозјат перекинутьсја на всју Европу

Греција переживает самые массовые в своеј новејшеј истории волненија. Гибель 15-летнего анархиста Александроса Григорополуса послужила своеобразным детонатором длја стычек полиции и демонстрантов не только на земле Древнеј Эллады, но уже в крупнејших европејских столицах.
Беспорјадки, спровоцированные радикальној частьју афинској молодежи, привели не только к погромам магазинов и лавочек в центре греческој столицы, но и к десјаткам пожаров, которые с трудом удалось потушить к вечеру вторника. Ситуација јавно вышла из-под контролја полиции. В ночь на вторник анархисты хозјајничали в центре Афин. "Столица Греции пережила очереднују ночь страха. Она находилась в руках лјудеј в масках, поджигајуштих магазины, банки, автомашины и вообште все, что они встречали перед собој", - таким комментарием снабдила свој сјужет местнаја телекомпанија "Флэш". Многие журналисты сошлись во мнении, что подобных массовых беспорјадков Греција не знала со времен "хунты черных полковников" (1967-1974 годы).

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Полесно е да се дестабилизират Грција отколку Македонија...:toe:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Полесно е да се дестабилизират Грција отколку Македонија...:toe:
Изгледа положивме испит... ај да видам дали некој ќе каже нешто за состојбата во Македонија како услов!!! (освен ако не не дестабилизираат и нас).

H

HITCH

Гостин
Изгледа положивме испит... ај да видам дали некој ќе каже нешто за состојбата во Македонија како услов!!! (освен ако не не дестабилизираат и нас).
Па ПМРГ тоа што најавуваше дека ќе се случи во Македонија го осети сега истото сценарио им се случува дива лига е таму не се знае кој кого тепа

Kajgana Shop

На врв Bottom