Војна помеѓу Србија и Косово!? Што би значело тоа за Македонија и Регионот

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Жалам, ама не можам овој шлајм од општество да го поистоветам со името Македонија.
Општеството нема врска со државата. Општеството е подложно на промена но државата не. Нема смисла да го валкаш идеалот на илјадниците луѓе што гинеле за тоа свето име.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.047
Поени од реакции
4.054
a zas da gi donesat od Turcija i Azejbedzan i da gi stavat tokmu vo granicite na Albanija :) ... I zas tokmu albanski jazik zboruvat tie od turcija, a ne na primer makedonski ili drug jazik.
Племиња донесени од околината на дегестан и кавказот, и ден денес се останати на исто цивилизациско рамниште, офчаро козоебачи инцесоидни одвратни човеколики створења.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
a zas da gi donesat od Turcija i Azejbedzan i da gi stavat tokmu vo granicite na Albanija :) ... I zas tokmu albanski jazik zboruvat tie od turcija, a ne na primer makedonski ili drug jazik.
Албанскиот јазик е составен од два тотално различни дијалекти граница е реката Шкумбин, до таму стасале тие што ги донесле од Кавказот.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Општеството нема врска со државата. Општеството е подложно на промена но државата не.
Баш обратно, реални општествени промени се многу тром и повеќе генерациски процес. Државата пак како што видовме, во даден погоден момент може да ја променат неколку илјади уценети, црпнати, торбеши, лигуши, наркомани и слични профили на луѓе.
Со дел од ова општество се уште можам да се поистоветам, ама со оваа држава се потешко накај невозможно.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.316
Поени од реакции
2.047
Албанскиот јазик е составен од два тотално различни дијалекти граница е реката Шкумбин, до таму стасале тие што ги донесле од Кавказот.
znaesh Albanski ?

zash togash site Albanci se razberat megu sebe ? Plus vo posledno vreme se pojavuvat mnogu albanci vo Kumanovo so preziminja markovski, dimitrievski... barem taka se custvuvat, nemoj da zhalite posle za niv deka doneseni se od nekade :D

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
znaesh Albanski ?

zash togash site Albanci se razberat megu sebe ? Plus vo posledno vreme se pojavuvat mnogu albanci vo Kumanovo so preziminja markovski, dimitrievski... barem taka se custvuvat, nemoj da zhalite posle za niv deka doneseni se od nekade :D
Ептен ти се јаки аргументиве. Пријателе Албанскиот литературен јазаик е создаван во 20 век од двата дијалекти. Претходно едни со други не сте се разбирале затоа меѓу себе сте се колеле.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.316
Поени од реакции
2.047
Ептен ти се јаки аргументиве. Пријателе Албанскиот литературен јазаик е создаван во 20 век од двата дијалекти. Претходно едни со други не сте се разбирале затоа меѓу себе сте се колеле.
zamisli koj me kritikuva za argumentive :D

Skenderbeg kako se razbral so drugite albanci ?
Ili pak kralicata Teuta koj ziveal 230 BC ?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
zamisli koj me kritikuva za argumentive :D

Skenderbeg kako se razbral so drugite albanci ?
Ili pak kralicata Teuta koj ziveal 230 BC ?
Скендербег не ни бил Албанец туку Македонец. А Теута била илирка која врска нема со вашите сегашни албанци затоа што ни илирскиот јазик врска нема со Албанскиот јазик. Историјата ви ја измислија истите тие што ви ја подарија државата во 1912. Додека да се свестите дека имате држава станавте италијанска колонија.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.316
Поени од реакции
2.047
Скендербег не ни бил Албанец туку Македонец. А Теута била илирка која врска нема со вашите сегашни албанци затоа што ни илирскиот јазик врска нема со Албанскиот јазик. Историјата ви ја измислија истите тие што ви ја подарија државата во 1912. Додека да се свестите дека имате држава станавте италијанска колонија.
a Teuta Arifi ?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.923
Ептен ти е јак аргументов. Да се викаше Џенифер по некој случај, дефинитвно и Американците ќе беа Албанци. Чекај Џемс Белуши е по потекло албанец. Значи ли тоа дека и Џемс е Албанско оригинално име. :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
znaesh Albanski ?

Има каури кои се продадени души или не се доволно силни да ги издржат двојните аршини според кои ова општество е создадено да биде мајка на Албанците, а маќеа на каурите, па прават што можат за да ги надминат неповолностите за нив како каури, кои произлегуваат од неправедната уреденост на општествово, водено од американската амбасада.
Автоматски споено мислење:

Теута е крстена како Александар некој кој е крстен кај каурите. Толку врска имаат и двајцата со своите славни претходници.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Сакаш да кажеш дека и неписмени се?

Голорук српски народ, со црни маски, гас маски, шок бомби, молотови коктели, палци итн.
Избројте колку шок бомби фрлија кон полицијата.

Џабе ти е, слики и видеа не важат, и тие протестантите лично да признаваат форумџииве пак ќе ја тераат пропагандата, и Србија да ја признава независноста они пак ќе тераат Косово срце Србије.

Кој глуп го негира тоа за Словените?
Сериозно ова го прашуваш?
Пробај 90% од членовите кои пишуваат по историските теми во форумов.

За разлика од сите останати национални митови за чие размонтирање треба да се собираат научници, историчари. антрополози, вашите митови паѓаат со едно обично огледало., Ништо друго не треба. Само еден поглед на физиономијата на суратите и се е јасно.

Вие од меурот во кој живеете, не ни можете да увидите колку смешно изгледа цела таа исфорсирана кампања за автохтоноста наводна што ја продавате, додека во исто време личите и звучите на нешто, што не само што не е од континетов, туку и од галаксијава не изгледа дека е.
Букфално целата светска научна фела која се занимава со историја вика дека албанската нација е автохтона во Балканот. Според сите лингвисти албанскиот јазик е формиран во Балканот, има целосен концензус за тоа. Не знам во кој подрум живеете вие.
А твојот аргумент ништо не значи за фактот дека албанската нација е автохтона во Балканот.
Друга тема е колку албанците се мешале, кои групи кои останале после отоманската империја и се лепиле.

Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.316
Поени од реакции
2.047
Ептен ти е јак аргументов. Да се викаше Џенифер по некој случај, дефинитвно и Американците ќе беа Албанци. Чекај Џемс Белуши е по потекло албанец. Значи ли тоа дека и Џемс е Албанско оригинално име. :pos:
druzhe oladi be malku, ako si mllad gledaj neshto pointeresno vo zivotot osven da se zanimavash so ovie raboti. Patalloshkata omraza vrz albancite ti go zagrozuva zdravjeto.. Ne si sposoben ni zaeabancija ni nishto da sfatish.

Za da znaesh posleden pat, na tvoj jazik ke ti pishuem da go razberesh:

Албанците se најблиските наследници на Илирите поради многу фактори. Нормално е дека низ историјата ima neshto мешанo. Поради оваа причина албанскиот и грчкиот јазик не се дел од поделбите на индоевропските јазици. TOCKA! hajde Buenas noches!!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Па со таа локига бе вие викате дека Скендербег е македонец, сам себе се убијал.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.225
Сериозно ова го прашуваш?
Пробај 90% од членовите кои пишуваат по историските теми во форумов.
Aбе, има на форумов луѓе што тврдеа дека Земјата е рамна. Ама тоа не значи дека е.

Kajgana Shop

На врв Bottom