Иран

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.999
Иран е демократијата, власта ја почитува желбата на народот, за разлика од северно фиромјанската обид од издркотина.
Хахахаха...Се надевам дека постов ти е пишан на мајтап...Власта ја почитувала желбата на народот? Не, власта се уплаши, се испосра ајатолахот во гаќи, па мора со нешто да го скроти народот. Но не знам дали ќе успее.
Автоматски споено мислење:

Полицаец некни застрела човек што славел пораз на репрезентацијата, зошто подлегнаа репрезентативците под заканите на службите на Иран за да ја пеат химната. Врв на демократија....
Автоматски споено мислење:

"As a human duty, many years ago, I repeatedly brought the voices of the people to the ears of my brother, but he didn't pay any heed and followed (Islamic Republic founder Ayatollah) Khomeini's way in suppressing and killing people," she wrote in the letter, adding that she later cut her ties with him.

Ете ја сестра му на ајатолахот....

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.323
Поени од реакции
5.999
Meanwhile во центарот и лулката на демократијата:

Кога ќе ја надоврземе на тоа и пресудата на фудбалерот за УЧЕСТВО НА ПРОТЕСТ, доаѓаме до сликата, каде ни ја претставуваат тука бачевата дружина кои го обожаваат ајатолахот, и нивната допирна точка со реалноста.

Сега ќе се убаци некој со она стандардното „Оти не зборуваш за Саудиска Арабија?“...... Роџаци, ако ви е нормално некој да биде обесен поради тоа што учествувал на протест, ве посоветувам посовреме да се преиспитате себеси...Дури не е касно.....

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.593
Поени од реакции
2.471

Кога ќе ја надоврземе на тоа и пресудата на фудбалерот за УЧЕСТВО НА ПРОТЕСТ, доаѓаме до сликата, каде ни ја претставуваат тука бачевата дружина кои го обожаваат ајатолахот, и нивната допирна точка со реалноста.

Сега ќе се убаци некој со она стандардното „Оти не зборуваш за Саудиска Арабија?“...... Роџаци, ако ви е нормално некој да биде обесен поради тоа што учествувал на протест, ве посоветувам посовреме да се преиспитате себеси...Дури не е касно.....
Каде се сега фудбалерите од западот да стават рука преку уста и да дадат поддршка.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.773
Поени од реакции
25.212

naprotiv. ova e drzava. vaka trebase i so sarenite kurtoni kaj nas. jas so 2 race bi glasal za toj sto ke veti deka vaka ke pominat site sto bile na tie protesti i ke gi goni do kraj. ima dovolno video materijal, lesno moze da se identifikuvaat.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.532
Поени од реакции
35.298
naprotiv. ova e drzava. vaka trebase i so sarenite kurtoni kaj nas. jas so 2 race bi glasal za toj sto ke veti deka vaka ke pominat site sto bile na tie protesti i ke gi goni do kraj. ima dovolno video materijal, lesno moze da se identifikuvaat.
Ќе протестирале за „права“ а кога следно ќе им направат цивилна војна, сите ќе го јадат немиен. Посебно таквите како таа глумицата, поубавите, ќе им се дешаваат medieval срања од психопатите меѓу нас кои секогаш добиваат слобода да се изживуваат во војните.

Корисни идиоти сите. :cautious:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.385
Поени од реакции
18.530
Иран не се согласува со тебе. :D
Што конкретно има направено Иран? Еве некој еквалент на москва или гаѓање на бази на америчка територија. Тие земји не биле во директна војна, имало кошкање ама биди сигурен дека доколку било како Американска територија е загрозена од нив ќе ги вратат во времето на Дариј.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Што конкретно има направено Иран? Еве некој еквалент на москва или гаѓање на бази на америчка територија. Тие земји не биле во директна војна, имало кошкање ама биди сигурен дека доколку било како Американска територија е загрозена од нив ќе ги вратат во времето на Дариј.
Голем број аналитичари предвидуваат последниве деценија две дека ако САД се обиде да направи инвазија на Иран ќе банкротира, прашање е и дали ќе има успех у тоа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.385
Поени од реакции
18.530
Голем број аналитичари предвидуваат последниве деценија две дека ако САД се обиде да направи инвазија на Иран ќе банкротира, прашање е и дали ќе има успех у тоа.
Тоа дали ќе им се исплати е друг муабет. Ја мислам може само да изгубат од таа војна. Но, тоа се политички дилеми.

Од воен аспект војската ќе си го заврши своето и биди сигурен дека нема да глеаме како гаѓаат амерички бази во Америка, носачи на авиони или бараки со 600 војници.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Тоа дали ќе им се исплати е друг муабет. Ја мислам може само да изгубат од таа војна. Но, тоа се политички дилеми.

Од воен аспект војската ќе си го заврши своето и биди сигурен дека нема да глеаме како гаѓаат амерички бази во Америка, носачи на авиони или бараки со 600 војници.
До кај што имаат домет ќе гаѓаат а да можеа лесно да ги покорат до сега ќе го направеа тоа. Не е лесно да водиш војна со таква војска каква што е Иранската https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.php?country_id=iran

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.437
Поени од реакции
24.166

Ima pricina zosto SAD nikogas ne ja napadnal S. Korea, ako zborame od voen aspekt. Konvencionalno nesomneno ke pobedi, no djabe im e toa ako ovie im roknat nekolku nuklearki na nivna teritorija onaka ko za kraj.
Kaj Iran sega zasega e druga rabotata posto uste nema nuklearki i SAD od petni zili se trudi da nema.
Iran ke mora ekonomski da igra ako dojdi do toa i suetckiot da go napravi neupotrebliv. Veruvaj mnogu povekje ke gi zdoboli od napad na ni nivni bazi ili nivno tlo. Ke recat poarno Wasington da go pogodea otkolku toa.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.385
Поени од реакции
18.530
До кај што имаат домет ќе гаѓаат а да можеа лесно да ги покорат до сега ќе го направеа тоа. Не е лесно да водиш војна со таква војска каква што е Иранската https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.php?country_id=iran
Да де, за дометот зборев. Ќе имаат домет некој авион да срушат и некој војник да убијат дур ги ораат.
Покорување е друг муабет. Тешко до невозможно.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Да де, за дометот зборев. Ќе имаат домет некој авион да срушат и некој војник да убијат дур ги ораат.
Покорување е друг муабет. Тешко до невозможно.
Орање е на денешно време малку тешко и после некое време ќе снема ралници, плугови па богами и "трактори".

Член од
17 август 2011
Мислења
10.385
Поени од реакции
18.530
Ima pricina zosto SAD nikogas ne ja napadnal S. Korea, ako zborame od voen aspekt. Konvencionalno nesomneno ke pobedi, no djabe im e toa ako ovie im ronat nekolku nuklearki na nivna teritorija onaka ko za kraj.
Kaj Iran sega zasega e druga rabotata posto uste nema nuklearki i SAD od petni zili se trudi da nema.
Iran ke mora ekonomski da igra ako dojdi do toa i suetckiot da go napravi neupotrebliv. Veruvaj mnogu povekje ke gi zdoboli od napad na ni nivni bazi ili nivno tlo. Ke recat poarno Wasington da go pogodea otkolku toa.
Значи не беше тоа муабетот. Нигде не реков дека се исплати нападот. Затоа и не е нападнат вееојатно.
Реков само дека ако дојде до конфликт ќе бидат воено изорани. Без загубени носачи, бази, и тн.

Kajgana Shop

На врв Bottom