- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 10.314
- Поени од реакции
- 15.480
Изгледа почнаа искрите помеѓу Вагнер и официјалната војска.....
Се е статично, освен во Доњецката област, мада и таму работите се движат со чекор на мравка. Мислам дека толку е можноста на Русите во овој момент, додека на спротивната страна стојат 50 држави, тешко е да ги надјачаат во муниција пред се. Според мене ќе продолжат со исто темпо Русите, ќе чекаат западната помош за Украина да опадне, а тоа најмногу зависи од тоа што ќе направат Украинците во следните неколку месеци со помошта што им ја ветија во оваа најголема донација на западот од почеток на војната. Ова е пикот на помошта што ќе ја добијат во војнава, ако не прикажат значителни резултати сега, многу тешко дека ќе успеат било кога во догледно време да ја повратат територијата.A ima li nekoj informacii što se sluči so ruskata ofanziva zimava vo Zaporožkata oblast, neli prvite nekolku denovi imaa odreden napredok Rusite prema Orikhiv i odednaš ili ofanzivata rikna ili se prekina, bidejki veke podolg period nikoj ne diskutira i ne postira ništo za slučuvanjata vo toj reon !
Ама затоа пак кловнот е демократ а Путин е диктатор.Така барем велат западните медиуми.почнале и деца од основно да регрутираат ццц
Два месеци читам постови како само што не се случило operational encirclement на Бахмут. Докази одамна летнаа низ прозорот по темиве.Овој извор тврди поинаку, иако повеќето извори велат дека поголемиот дел од Јагидне е заземен. Чекаме видео докази или слики преку кои геолокацијата ќе ја каже вистината.
So vakvo tempo na napredok ušte bajagi dolgo ke se mučat Rusite da go osvojat vo celost Bakhmut/Artyomovsk... Ostajte toa falenje zavzele denes ova selo, ona selo, go opkružile Bakhmut, a ne e seušte opkružen, tuku samo imaat Rusite napredok vo odredeni negovi periferni delovi... Ko sea nekoj da go zavzeme Petrovec na pr. a tek dodeka da stigne do Skopje (gradskiot reon) i da go zavzeme ke mu trebaat da izede iljada furni leb i iskine iljada para čorapi !Два месеци читам постови како само што не се случило operational encirclement на Бахмут. Докази одамна летнаа низ прозорот по темиве.
Za strogiot centar na seloto se borat. Za koperacijata ili sportskoto bife, koj kako miluvaВчера постираше дека го зазеле Јагидне. Денеска почнале да се борат за Јагидне.
U princip frontot e veke odamna stabiliziran i nitu edna od dvete zavojuvani strani ne može da napravi nikakvi konkretni poznačajni i posignifikantni promeni i prodori osven nekoi mali beznačajni pomeruvanja koi se skoro i nezabeležitelni na mapata... ko Soledar na pr. i sl. I posle točno edna godina seušte se vodat borbi za Donbas odnosno za Donetskata oblast što e neverojatno, ovoj region site očekuvaa odamna da padne, da se skrši i zavzeme ušte na početokot na ruskata voena operacija od pred edna godina, no realnosta e sosema poinakva !Се е статично, освен во Доњецката област, мада и таму работите се движат со чекор на мравка. Мислам дека толку е можноста на Русите во овој момент, додека на спротивната страна стојат 50 држави, тешко е да ги надјачаат во муниција пред се. Според мене ќе продолжат со исто темпо Русите, ќе чекаат западната помош за Украина да опадне, а тоа најмногу зависи од тоа што ќе направат Украинците во следните неколку месеци со помошта што им ја ветија во оваа најголема донација на западот од почеток на војната. Ова е пикот на помошта што ќе ја добијат во војнава, ако не прикажат значителни резултати сега, многу тешко дека ќе успеат било кога во догледно време да ја повратат територијата.
Edno e što se postira, što toa nekoj postira, a drugo e realnosta...Вчера постираше дека го зазеле Јагидне. Денеска почнале да се борат за Јагидне.
Што би се рекло на темава, ги мелат украинците у котелот и го демилитаризираат западот.Изгледа почнаа искрите помеѓу Вагнер и официјалната војска.....
Демилитаризација, Денацификација, Десатанизација и ДеЛГБТизација ... и на Украјина и на западот прокљати...Што би се рекло на темава, ги мелат украинците у котелот и го демилитаризираат западот.
Да бе, до сеа у Бахмуцкиот котел Русите сомелија милион Укронацисти...Што би се рекло на темава, ги мелат украинците у котелот и го демилитаризираат западот.
ПочнааИзгледа почнаа искрите помеѓу Вагнер и официјалната војска.....
Васко Ефтов е порелевантен од овие.Изгледа почнаа искрите помеѓу Вагнер и официјалната војска.....
Изгледа те чул Герасимовнека пушти Герасимов тоа шо му треба на Пиригозин, доста ја завлекоа некако.