Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.957
A ima li nekoj informacii što se sluči so ruskata ofanziva zimava vo Zaporožkata oblast, neli prvite nekolku denovi imaa odreden napredok Rusite prema Orikhiv i odednaš ili ofanzivata rikna ili se prekina, bidejki veke podolg period nikoj ne diskutira i ne postira ništo za slučuvanjata vo toj reon !
Се е статично, освен во Доњецката област, мада и таму работите се движат со чекор на мравка. Мислам дека толку е можноста на Русите во овој момент, додека на спротивната страна стојат 50 држави, тешко е да ги надјачаат во муниција пред се. Според мене ќе продолжат со исто темпо Русите, ќе чекаат западната помош за Украина да опадне, а тоа најмногу зависи од тоа што ќе направат Украинците во следните неколку месеци со помошта што им ја ветија во оваа најголема донација на западот од почеток на војната. Ова е пикот на помошта што ќе ја добијат во војнава, ако не прикажат значителни резултати сега, многу тешко дека ќе успеат било кога во догледно време да ја повратат територијата.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.889
Поени од реакции
36.950
Овој извор тврди поинаку, иако повеќето извори велат дека поголемиот дел од Јагидне е заземен. Чекаме видео докази или слики преку кои геолокацијата ќе ја каже вистината.
Два месеци читам постови како само што не се случило operational encirclement на Бахмут. Докази одамна летнаа низ прозорот по темиве.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Два месеци читам постови како само што не се случило operational encirclement на Бахмут. Докази одамна летнаа низ прозорот по темиве.
So vakvo tempo na napredok ušte bajagi dolgo ke se mučat Rusite da go osvojat vo celost Bakhmut/Artyomovsk... Ostajte toa falenje zavzele denes ova selo, ona selo, go opkružile Bakhmut, a ne e seušte opkružen, tuku samo imaat Rusite napredok vo odredeni negovi periferni delovi... Ko sea nekoj da go zavzeme Petrovec na pr. a tek dodeka da stigne do Skopje (gradskiot reon) i da go zavzeme ke mu trebaat da izede iljada furni leb i iskine iljada para čorapi !

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.436
Поени од реакции
24.155
Вчера постираше дека го зазеле Јагидне. Денеска почнале да се борат за Јагидне.
Za strogiot centar na seloto se borat. Za koperacijata ili sportskoto bife, koj kako miluva :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Се е статично, освен во Доњецката област, мада и таму работите се движат со чекор на мравка. Мислам дека толку е можноста на Русите во овој момент, додека на спротивната страна стојат 50 држави, тешко е да ги надјачаат во муниција пред се. Според мене ќе продолжат со исто темпо Русите, ќе чекаат западната помош за Украина да опадне, а тоа најмногу зависи од тоа што ќе направат Украинците во следните неколку месеци со помошта што им ја ветија во оваа најголема донација на западот од почеток на војната. Ова е пикот на помошта што ќе ја добијат во војнава, ако не прикажат значителни резултати сега, многу тешко дека ќе успеат било кога во догледно време да ја повратат територијата.
U princip frontot e veke odamna stabiliziran i nitu edna od dvete zavojuvani strani ne može da napravi nikakvi konkretni poznačajni i posignifikantni promeni i prodori osven nekoi mali beznačajni pomeruvanja koi se skoro i nezabeležitelni na mapata... ko Soledar na pr. i sl. I posle točno edna godina seušte se vodat borbi za Donbas odnosno za Donetskata oblast što e neverojatno, ovoj region site očekuvaa odamna da padne, da se skrši i zavzeme ušte na početokot na ruskata voena operacija od pred edna godina, no realnosta e sosema poinakva !
Автоматски споено мислење:

Вчера постираше дека го зазеле Јагидне. Денеска почнале да се борат за Јагидне.
Edno e što se postira, što toa nekoj postira, a drugo e realnosta...

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Што би се рекло на темава, ги мелат украинците у котелот и го демилитаризираат западот.
Демилитаризација, Денацификација, Десатанизација и ДеЛГБТизација ... и на Украјина и на западот прокљати... :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Што би се рекло на темава, ги мелат украинците у котелот и го демилитаризираат западот.
Да бе, до сеа у Бахмуцкиот котел Русите сомелија милион Укронацисти... :busi:

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.429
Поени од реакции
23.293
Завчера:

Situation in Luhansk front: During the last ten days Ukrainian Army managed to recapture most of the positions previously lost in Bilohorivka town.

FphcyhFWIAQYE1Z.jpeg

Situation north of Bakhmut city:
Russian Army entered in the center of Berkhivka town. On the other hand Ukrainian Army launched new counterattack and recaptured the areas lost around Yahidne.

Fphc_17XgAElDKd.jpeg

Вчера:

Situation on eastern front:
Russian Army and DPR forces made small advances west of Bilohorivka towards the town of Vesele.

FphhKx5WAAMTVpV.jpeg

Situation north of Donetsk city:
During the last five days Russian Army and DPR forces made small advances towards the town of Pervomais'ke.

FphhTyHXgAAVaYs.jpeg

Situation north of Bakhmut city: Russian Army took control over most of Berkhivka town.

FpmjRYzXoAA9y0I.jpeg

Few kilometers south troops continue advancing at Miasokombinat district reaching Zarichna street.

FpmjVypWAAE0Xrg.jpeg

Situation east of Bakhmut city:
Russia Army continue advancing in Zabakhmutka district from two axis. From the first one troops took control over Former kindergarten and surrounding buildings in Vatutina street, while from the second axis troops reached Shchedra street.

Fpmjr-gWYAAC7vc.jpeg

Situation south of Bakhmut city: Russian Army continue advancing around formerly 2572nd Artillery Weapons Depot. In addition troops made new advances north of Opytne suburb and reached Hoholia street.

Fpmj8kfXoAMKQtW.jpeg

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Има нешто во релацијата Вагнер-рег.војска.....штом јавно објавуваат вака за набавка на муниција.
Тоа би требало мазно да течи без јавни помпи

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.429
Поени од реакции
23.293
Situation west of Donetsk city: Russian Army and DPR forces advanced south of Marinka & took control over important trench line of Ukrainian Army in the road that lead to Pobjeda town, where combats are heading to.

FprPo7RWYAQugGj.jpeg

Situation north of Bakhmut city:
Russian Army took control over Berkhivka. Nevertheless, town is not fully secured as clashes with Ukrainian Army continue in the dachas east of it and adjacent to Dubovo-Vasylivka village.

FprP070WIAcUTBm.jpeg

Situation south and east of Bakhmut city:
Russian Army continue advancing in Zabakhmutka district towards the center of the city while troops began entering in the dachas west of Former 2572nd Artillery Weapons Depot.

FprP9KCXsAUqQa-.jpeg

Kajgana Shop

На врв Bottom