Воведени засилени безбедносни мерки во бугарската нуклеарка Козлодуј

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Управата на бугарската нуклеарна централа „Козлодуј“ воведе засилени безбедносни мерки во објектот.
Како што јави БТА, со воведените засилени безбедносни мерки се зајакнува контролата на пристап на надворешни лица во нуклеарната централа „Козлодуј“, па затоа времено се забрануваат посетите и разгледувањето на објектите во нуклеарката.
Согласно новите мерки до објектите во нуклеарката се забранува и пристап на претставници на правните субјекти и добавувачите со кои соработува централата.
Во соопштението на Прес-службата на „Козлодуј“ не се наведени дополнителни информации за ваквата мерка.
Што се случува?:confused::cenzura:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ние не можеме да знаеме што се случува во Козлодуј.
Не верувам дека, се очекува некаква хаварија, бидејќи хаварии не се „ очекуваат “ тие се случуваат не најавено.
Можеби имаат информации дека некој подготвува терористички напад или слично, па на овој начин се зголемува претпазливоста. Такво нешто ми изгледа најверојатно.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ние не можеме да знаеме што се случува во Козлодуј.
Не верувам дека, се очекува некаква хаварија, бидејќи хаварии не се „ очекуваат “ тие се случуваат не најавено.
Можеби имаат информации дека некој подготвува терористички напад или слично, па на овој начин се зголемува претпазливоста. Такво нешто ми изгледа најверојатно.
Тоа и на мене прво ми падна на памет, ама зошто би ја кренале во воздух? Има големо муслиманско население на Балканот и не им одговара тоа, мислам дека тоа што ќе произведува таму струја ќе предизвика пад на цените, а за профит некој се сё спремни!

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Кого да го кренат во воздух? Тие не можат ни физички ни виртуелно да се приближат до објектот/мрежата.... Не си прајте бајрами со умот.

Не е ова автобус полн со Евреи....

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Шо се плашат бе, па голем дел од нив секако се радиоактивни у мозоците.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Управата на бугарската нуклеарна централа „Козлодуј“ воведе засилени безбедносни мерки во објектот.
Како што јави БТА, со воведените засилени безбедносни мерки се зајакнува контролата на пристап на надворешни лица во нуклеарната централа „Козлодуј“, па затоа времено се забрануваат посетите и разгледувањето на објектите во нуклеарката.
Согласно новите мерки до објектите во нуклеарката се забранува и пристап на претставници на правните субјекти и добавувачите со кои соработува централата.
Во соопштението на Прес-службата на „Козлодуј“ не се наведени дополнителни информации за ваквата мерка.
Што се случува?:confused::cenzura:
Повишава се степента на безбедност след атентатот во Бургас.Тоа не важи само за нуклеарката,а за сите обекти кои са определени како битни за националната безбедност.
Како цело има зона около нуклеарката от около 10 км, коja се контролира стриктно,забранено е преминуване на авиони над и около неja. Тоа са си стандартни мерки. Многу пати е била повишавана степента на безбедност на нуклеарката како наjвисоко ниво имаше во време на воjните во Jгославиja.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
А ако пратат некое авионче да слета таму како во Њујорк а ?.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Па не е баш лошо коа би се десило да експлодира. Тогаш барем Дарданија ќе има добро оправдување за седењето у подрум :icon_mrgr:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако баба ми беше маж, така малце оди работата.
Откаде ке го пратат и ке прелети вака? Има зона, во коja не се дозволува да навлегуват авиони. Такви зони има и за други химиски заводи на неколко места во БГ.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Ако баба ми беше маж, така малце оди работата.
Откаде ке го пратат и ке прелети вака? Има зона, во коja не се дозволува да навлегуват авиони. Такви зони има и за други химиски заводи на неколко места во БГ.
Што паѓаш на провокации?
Многу нормално нуклеарка е тоа нема заебанција со такви работи сигурноста мора да е на највисоко ниво.
Освен тоа не верувам да има некој до толку болен да направи обид за уништување на централата.
Сепак нуклеарка е ако се случи нешто 100 години+ ќе има последици.(Иако знам дека на човечката глупавост и нема граница)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Потребно е целта да ги оправда средствата Анчо... Добра цел..
Бугарија е прилично неутрална во манџата со радикални идеологии...
Или барем јас имам таков впечаток добиено...

Kajgana Shop

На врв Bottom