Јас ти тврдам дека врска немаш од тоа што зборува Тесла и се гледа од твоите размисли по форумов.
Едно е ти што тврдиш, а друго е што читаме ние другите од тебе.
Ти постојано нешто тврдиш, а ништо не си докажал ниту пак покажал... оти нели или не сме достојни на форумов или пак не ти даваме доволно почитување!
Немој со такви излитени оправдувања... дај ни ги твоите разбирања, па да ги средиме малку, да ги исполираме, некаде да „чукниме“ и да поправиме...
И дефинитивно момак, треба да излегуваш почесто меѓу луѓе или да поканиш луѓе дома да си муабетите, не ти прија тебе форумов нешто... Све на ратна нога си. Што проблеми имаш?
Ти не го разбираш Тесла како научник, туку бараш според твоите некои логики да му накалемиш на Тесла мистично-забегани Гурџи срања!
Не го плукај Тесла, седни научи малку наука, помачи си умот и душата и научи нешто поеќе, а не да велиш: не ме интересира наука.
Кој нормален не го интересира наука? Што си ти? Исклучен од реалноста?
И ти реплицирам постојано( кога мислам дека треба и имам време) кај грешиш и што кажал Тесла во бедната тема за Тесла во мистерии, но ти одбиваш да смениш став. Најсигурно ти е во мистицизмот и бладањето во стилот на Гурџиев...
Бладај и умри бладајќи ако сакаш и ако тоа ти е волја (нема да си ни првиот ни последниот) и ако тоа ти го храни егото, но не трчкај по форумов да бараш почитување „ за лепе очи“.
Гукни лепото византиска...
Дури и Тесла со цела сила се трудиш да го свлечиш по тие гнасни мрачни патишта... Нече мочи
И доста со тоа ТИ СИ РАЗБРАЛ праша. Почни да се прашуваш себе си ти што разбираш, батали ги другите што разбираат...
Сто пати сум ти го рекол тоа...
И ако нешто си разбрал, сподели, а не да бараш другите да зборуваат а ти постојано да велиш: ова и ова мое мислење не е за јавност.
Па да ти кажам, ниедно твое мислење не за во јавност. До сега од твоите писанија... само тоа може да се заклучи.
А сега, ќао Ѓурѓиевиќ ќао... не расправјај се с мене, разбра? Одиме оф-топик
Ако не забележуваш. Приватни пораки има за вакви „мудрости“