Влијанието на социјалните мрежи во врска или брак? * разведени и сингл жени после 35та

Дали социјалните мрежи имаат улога во еден брак или врска?

• Да

Гласови: 69 76,7%
  • Не

Гласови: 21 23,3%

• Вкупно гласачи
    90
Член од
22 август 2022
Мислења
652
Поени од реакции
1.984
Вие модерниве жени од сиот тој брејнвош што ви го прават имате загубено допир со реалноста. Сте заборавиле да бидете жени и да ја играте вашата улога. Сакате главна улога. Али не иде тоа така.
Тука се согласувам. Мислам дека е крајно неприродно жени да мораат да бараат некакво издигнување, внимание и сл. Вистински маж самиот ќе те издигне на соодветен пиедестал. А според тоа што е вистински маж и те избрал и ти си вистинска жена (безлично,, ти"). Жената на кралот кралица се вика, не слугинка.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Тука се согласувам. Мислам дека е крајно неприродно жени да мораат да бараат некакво издигнување, внимание и сл. Вистински маж самиот ќе те издигне на соодветен пиедестал. А според тоа што е вистински маж и те избрал и ти си вистинска жена (безлично,, ти"). Жената на кралот кралица се вика, не слугинка.
Природно е за разведените жени поготово после 35+ како што и гласи темава... Ако една разведена жена може сама или со своите деца да се бори низ животот тогаш може тоа да го прави и во брак секоја со своите способности...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.965
Поени од реакции
42.683
жена треба да е дама, да има манири, да си ги знае своите женски работи. Мажот треба да си ги знае неговите и да нема расправии околу тоа кој ќе готви, пере и слично. Проблемот е модификувањето на женската психологија што се прави последниве неколку декади која ги разјадува машко женските односи. Нејзе природно и иде да биде доминирана, но новата мапа што и е инсталирана вика друго, и тука доаѓа до гличови у женската глава. Пошто тоа што го прави е неприродно скроз.

Член од
22 август 2022
Мислења
652
Поени од реакции
1.984
жена треба да е дама, да има манири, да си ги знае своите женски работи. Мажот треба да си ги знае неговите и да нема расправии околу тоа кој ќе готви, пере и слично. Проблемот е модификувањето на женската психологија што се прави последниве неколку декади која ги разјадува машко женските односи. Нејзе природно и иде да биде доминирана, но новата мапа што и е инсталирана вика друго, и тука доаѓа до гличови у женската глава. Пошто тоа што го прави е неприродно скроз.
Да не заборавиме дека и кај двата пола има ерозија во поглед на менталитет, свесност и подготвеност да ги живеат тие улоги. Има мажи што ем они си ги оставиле жените, ем за една алиментација која којзнае дали покрива аптамил и пелени востанија креваат а дупла сума редат на хармоники по кафани. Не викам сите, ама има. Мажи има што жените си ги тераат да одат на работа до крај на бременост. И маж да е маж и жена да е жена, па тоа дали за домашни обврски ќе зима помош или не, ќе стане толку ирелевантно...

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.809
Поени од реакции
3.009
Imam... tuku kazi sakaah od srbija? Eve nema da e albanka, kaurka kje najdeme od srpsko selo, kje pomognam so plakjanje, tolku si mi mil.
Охоо најде од кај да бараш по српските села жена за лек нема 10 пати полоша ситуација неголи кај нас 300.000 ергени има, Таму по селата, гледај РТЛ ќе видиш, за шо зборам.

Која ќе го трпи со такви сфаќања, жената е кралица а без кралица кралот одма губи глава и ја губи партијата шах. И ќе ја третираш како кралица, какво перење какво, готвење, се по пола. И ти јадеш? И ти ќе засукаш ракави да зготвиш, и ти прљаш сереш, и ти ќе чистиш.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.965
Поени од реакции
42.683
типичен пример за некој што е скаран со себе ти е оваа очајна. Се разведува, не се разведува, го мрази маж и па го сака. Све заради тоа што е лоботомирана и фактички сама со себе се расправа цело време.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.965
Поени од реакции
42.683
Ron ne nauci i ne nauci da opshtish bez da vregjaah direktno u picku mater, slushaj vlade kako fino ti go definirashe, treba odokolu... primer kje kazesh " nekoi tuka...... " a ne " ovaa ime i prezime vaka i taka "

Vcera mi izleze edno me potseti bash na tebe.. pazi ova e mnooogu ubrzano...

зоки млад си уште, можеш да склепаш уште едно дете. Ако се погоди машко ќе ја вратиш машкоста колку толку. Вака ептен си изгубен меѓу вагиниве и почнувам да се загрижувам за тебе.

Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
Феминизмот сите го зборат, ама има еден момент. На дел од маживе коишто се пасивизирани денес, многу добро им дојде, како кец на десетка. Еве ја жена од колега трудна, мж ѝ модерен вика ааа до осми ќе работиш не ме интересира. Среќа кафе бев подмирена инаку ќе кажев збор два. За жените е тешко, се очекува и да рмбаат дома и да носат плата и да бидат секогаш во топ форма и деца да раѓаат и све, за маживе баш стана комфорна зона. Ако се врати старото време, баш ме интересира кој прв ќе успее да се прилагоди на тие свои исконски улоги.
Кој тоа очекува од жените да носат плата дома? Запослувањето на жените беше една голема измама, со цел да се оданочи другата половина од населението. Јас би кренал на клоци човек кој и вели на жената дека треба да работи воопшто, а не пак кога ќе е трудна. Тоа не е никаков маж.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
зоки млад си уште, можеш да склепаш уште едно дете. Ако се погоди машко ќе ја вратиш машкоста колку толку. Вака ептен си изгубен меѓу вагиниве и почнувам да се загрижувам за тебе.
Pocnuvam da se svrtuvam da ti kazam pravo neli uspeav poveden od vas da ja nasocam lezbejka da e i sega se zaebav treba snaa da imam.. cekam i jas knigata.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Јас би кренал на клоци човек кој и вели на жената дека треба да работи воопшто
Па крени се прво ти на клоци... Разведените жени треба да работат или не?

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.809
Поени од реакции
3.009
Па крени се прво ти на клоци... Разведените жени треба да работат или не?
Тоа го вика за да може после да уценува, и малтретира, се знае економски зависна жена ти е најлошото нешто, одма отвара простор за психофизичко малтретирање, силата на жената е во економската независност,без тоа ништо.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.081
Јас поќе не можам да допратам на темата кој е за кој, кој е маж а кој е жена, кој со кои ставови е, буричкајнци ми го напрајвте мозокот :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom