Влијанието на музиката

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
музиката влијае на расположените. btw, имаше истражување од кое може да се види карактерот на една личност според тоа кој каква музика слуша.

Jovana15

...
Член од
6 јули 2006
Мислења
134
Поени од реакции
0
Muzikata e mnogu ubava rabota..Jas dodeka slusam muzika se relaksiram i otfrlam se drugo od mene..Mi go menuva raspolozenieto..Ako sum mnogu nervozna slusam muzika,,ME opusta..

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Muzikata mi vliae samo na raspolozenie,dobra muzika moze da me raspolozi,da me opusti,a mnogu me nervira koga sum na nekoe mesto kade ima grda muzika i sum prinudena da slusam.

N

NightFuneral

Гостин
Abe do negde moze da vlijae,ama zavisi od karakterot na covekot,kako ke ja prifati,dali ke se zadlaboci u nea,ili onaka samo povrsno.

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Музиката немојт да влијајт на карактер, зато шо секоја личност, поаѓајќи од својот карактер ја одбират омилената музика која и одговарат. Ако сакам да сум депресивна, ќе слушам таква музика, ако сакам да се расположам-исто. Па така не ми влијајт ни ногу на расположение.

С

Сатори

Гостин
не...ништо не влијае на мене, ако сакам така, а музиката не е исклучок, зависи од ситуација всушност

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
Ako sum tazna si pustam placki,ako sum srekna pistenja i sl.Jas ja odreduvam spored MOETO raspolozenie!

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
muzikata ne moze da vlijae na moeto raspolozenie. ama mn mi godi koga ke se najdam vo muzikata. se custvuvam ispolneta togas.

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
Секогаш, затоа и цело време слушам музика само што си го одбирам жанрот во зависност од тоа како сакам да ми влијае, дали да ме расположи, успие или пак потсети на "старите добри времиња" (носталгија шо че праиш)....

Член од
12 август 2006
Мислења
17
Поени од реакции
1
Mene mnogu mi viljae muzikata na raspolozenieto, zatoa i ja slusam. Za da zabegam, da se razveselam, naapam, a cesto i onaka da mi se krene adrenalinot

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Ma muzikata vlijae i na raspolozenie i na izgraduvanje na karakterot.... Zavisi od 4ovekot ustvari... Koj kako ja sfakja muzikata, i kolku i dozvoluva da navleze vo negoviot zivot.... Jas na pr. i koga sum super srekjna, edna pesna moze sosema da mi go rasipe raspolozenieto i obratno, koga sum depresivna(yes da toa e mnogu retko:)) moze da mi go popravi....

T

trilobite

Гостин
Се лажете ако мислите дека музиката нема никакво влијание.
Музиката не е само ноти.А погово ми се смешни металчиња кога ќе земат да филозофираат...:)(офтопик)
Како и да е... музиката освен преку својот звучен си врши влијание и преку визуелниот дел( преку медиуми )текстуален и филозофски(заедно).
Интересно е но размислувањето и имиџот на денешната младина е базирано( и пласирано)најчесто преку музичките и спортски идоли.
Музиката е огромно поле за секаква манипулација.
Широка и интересна тема...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
немој само ти да ја расипуваш темата со твоите искривени филозофии

V

VirtualA

Гостин
Па има големо влијание.
Планирам да ми биде идна професија

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Muzikata mi vlijae najmnogu na raspolozenie, moze da me otera vo depresija, moze da me nasmee, da me napravi agresivna. No sepak kaj mene sekogash imale (i ke imaat) najgolema uloga tekstovite na pesnite. Zatoa mi e mnogu poteshko da slusham samo instrumentalna muzika.

Kajgana Shop

На врв Bottom