Влада на Македонија

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Законов го донесува СДС....кај се наоѓаш?
Па сите закони ги донесува сдсм бе пријателе, што прави дпмне по тоа прашање. Ова исто као да викале историското вмро, абе Турците ви ги палат селата не сме ние, а притоа да се симнат од планините и да држаат митинзи во некоја куќа од крајот на селото и да останат само на тоа. Овоа вмро(ДПМНЕ) е како од оние скечеви на К-15 што ги правеа за комитите.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па сите закони ги донесува сдсм бе пријателе, што прави дпмне по тоа прашање. Ова исто као да викале историското вмро, абе Турците ви ги палат селата не сме ние, а притоа да се симнат од планините и да држаат митинзи во некоја куќа од крајот на селото и да останат само на тоа. Овоа вмро(ДПМНЕ) е како од оние скечеви на К-15 што ги правеа за комитите.
Еј!
Пред 5 месеци имаше избори и 33 доби поддршка од народот!!!
:)
P.S. и ти учествуваше во победата (y)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Еј!
Пред 5 месеци имаше избори и 33 доби поддршка од народот!!!
:)
Не доби поддршка од народот туку изборите беа насилно направени и изведени за Заев пак да остане на власт. Се освен неприфаќање на резултати и протести пред собрание и барање на нови избори беше пораз за него. Зарем ти веруваш уште дека Мицкоски е навистина лидер кој би превземал нешто на своја рака без амин од странците. Па ако следиш малку само наша политика и си млад човек, треба да ти е веќе јасно дека он чека само запад да го донесе на власт, а дека нема муда за никаква инцијатива со кој ќе ја бутне владата. Па ова е најслабата влада во светот и јас со средно образование и 21 година би ја турнал оваа влада за само неколку месеца а не Мицкоски. Ама туку може и да се изгуби се што се има ако запад не го сака тоа, е тука настанува проблемот кај нашите "вмровци", ама затоа кога се нафаќаш на таква функција треба да си спремен на се, е сеа кога има народ што идеологијата му е работно место, тогаш до некаде е и во право.

Сети се ако си следел во Црна Гора како падна владата, и тоа што таму имаш поделба помеѓу православното население на етничка припадност а овде го нема тоа.

Поентата е таа, овој ќути и е задоволен што знае дека кога тогаш ќе стане премиер, барем така го лажат овие од Брисел, а ни најмалку не мисли за добро на државата, како и сите околу него во партијата. Како мине време дури човек да се подразмили дали човек како Мицкоски и заслужува да го замени предавник како Заев, затоа што Мицкоски е на пример некој да испадне како херој а ја свртел главата кога жртвата беше силувана, тоа го правеше и сеуште го прави Мицкоски.

Но како што кажав, најголемиот дел од таа партија единствената идеологија им е работно место, со што не ги прави ништо поразлични од сдсм.

ПС:Не бев у Македонија и не гласав, моја рака не заокружува дпмне додека има опција како Левица. Кога би имало втор круг и се само они избор(оти сдс не може да биде избор никогаш) најверојатно би ги заокружил.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не доби поддршка од народот туку изборите беа насилно направени и изведени за Заев пак да остане на власт. Се освен неприфаќање на резултати и протести пред собрание и барање на нови избори беше пораз за него. Зарем ти веруваш уште дека Мицкоски е навистина лидер кој би превземал нешто на своја рака без амин од странците. Па ако следиш малку само наша политика и си млад човек, треба да ти е веќе јасно дека он чека само запад да го донесе на власт, а дека нема муда за никаква инцијатива со кој ќе ја бутне владата. Па ова е најслабата влада во светот и јас со средно образование и 21 година би ја турнал оваа влада за само неколку месеца а не Мицкоски. Ама туку може и да се изгуби се што се има ако запад не го сака тоа, е тука настанува проблемот кај нашите "вмровци", ама затоа кога се нафаќаш на таква функција треба да си спремен на се, е сеа кога има народ што идеологијата му е работно место, тогаш до некаде е и во право.

Сети се ако си следел во Црна Гора како падна владата, и тоа што таму имаш поделба помеѓу православното население на етничка припадност а овде го нема тоа.

Поентата е таа, овој ќути и е задоволен што знае дека кога тогаш ќе стане премиер, барем така го лажат овие од Брисел, а ни најмалку не мисли за добро на државата, како и сите околу него во партијата. Како мине време дури човек да се подразмили дали човек како Мицкоски и заслужува да го замени предавник како Заев, затоа што Мицкоски е на пример некој да испадне како херој а ја свртел главата кога жртвата беше силувана, тоа го правеше и сеуште прави Мицкоски.

Но како што кажав, најголемиот дел од таа партија единствената идеологија им е работно место, со што не ги прави ништо поразлични од сдсм.

ПС:Не бев у Македонија и не гласав, моја рака не заокружува дпмне додека има опција како Левица. Кога би имало втор круг и се само они избор(оти сдс не може да биде избор никогаш) најверојатно би ги заокружил.
Не би заокружил ВМРО а сакаш Мицко да бута влада :D
Политика не е за тебе, треба малку математика да учите....твоето гласање за Левица би значело глас за 33. Сакал ти или не ефектот од гласањето е тој....таа е суровата реалност.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Не би заокружил ВМРО а сакаш Мицко да бута влада :D
Политика не е за тебе, треба малку математика да учите....твоето гласање за Левица би значело глас за 33. Сакал ти или не ефектот од гласањето е тој....таа е суровата реалност.
Пријателче аман веќе не го брани дпмне само губат гласови поради тебе. За мене не се секирај, јас не ја разбирам политиката ама не сум зависен од неа и точно знам како и за кого да гласам и кој став да го имам за било која актуелна политика.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Законов го донесува СДС....кај се наоѓаш?
Реторикава ти е ископирана од таа на Мицко, ја нисам одавде.
Секогаш законот го носи владеачката партија, ако не бива со мнозинство со ЕУ знаменце и тоа е тоа, прашањето е што прави опозицијата за да го турни тој закон и дали тоа што го прави е доволно.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Реторикава ти е ископирана од таа на Мицко, ја нисам одавде.
Секогаш законот го носи владеачката партија, ако не бива со мнозинство со ЕУ знаменце и тоа е тоа, прашањето е што прави опозицијата за да го турни тој закон и дали тоа што го прави е доволно.
Кога и каде опозиција направила нешто?
Посебно после неколку месеци откако имало избори.
Ти седиш дома и не даваш поддршка да се бутне 33 а овде дремеш по цел ден и раце те здоболеа пишувајки негативно за опозицијата. Петта год. е како ВМРО е во опозиција, дај опрајте се.
Автоматски споено мислење:

Пријателче аман веќе не го брани дпмне само губат гласови поради тебе. За мене не се секирај, јас не ја разбирам политиката ама не сум зависен од неа и точно знам како и за кого да гласам и кој став да го имам за било која актуелна политика.
Абе јас или ти ќе убедиме некој да гласа или не гласа на форум :D
Дијалектика....на форум се доаѓа за да покажеш интелектуална моќ, не да научиш нешто :)

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Црвенковски извади 150 000 на улица.
Заев направи шарена револуција.
А Мицкоски?

Се менуваше име, него го нема.
Се воведуваше двојазичност, него го нема. Спие во подрум
Зошто барем не ги повлече пратениците од собрание?

Додека е Мицкоски, Заев нема гајле. Ќе си тера уште два мандата.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Црвенковски извади 150 000 на улица.
Заев направи шарена револуција.
А Мицкоски?

Се менуваше име, него го нема.
Се воведуваше двојазичност, него го нема. Спие во подрум
Зошто барем не ги повлече пратениците од собрание?

Додека е Мицкоски, Заев нема гајле. Ќе си тера уште два мандата.
Да ти кажам нешто, слушај ме убаво да ти биде јасно. Јас сум на терен, знам како е.......1000 луѓе не може да се соберат. Тешко куроболие владее кај народов.
И таа единствена шанса на избори не ја искористија, може да се ебеме сега :)

Иначе за шарената револуција......80 милиони евра легално поминати пари само од Грција земаа....кај е тука Open Society, и слични дрн дупка невладини, како и црни пари од сите страни.
Македонија е добар плен, иако ние како народ не мислиме така.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Кога и каде опозиција направила нешто?
Посебно после неколку месеци откако имало избори.
Ти седиш дома и не даваш поддршка да се бутне 33 а овде дремеш по цел ден и раце те здоболеа пишувајки негативно за опозицијата. Петта год. е како ВМРО е во опозиција, дај опрајте се.

Абе јас или ти ќе убедиме некој да гласа или не гласа на форум :D
Дијалектика....на форум се доаѓа за да покажеш интелектуална моќ, не да научиш нешто :)
Боди ДПМНЕ има нас 300к гласачи на избори, гарантирам дека имаат и 100к со книшки. Зошто не ги соберете како што ги собирате на митинзи и да го блокирате градот кога власта носи одлуки на сила?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Боди ДПМНЕ има нас 300к гласачи на избори, гарантирам дека имаат и 100к со книшки. Зошто не ги соберете како што ги собирате на митинзи и да го блокирате градот кога власта носи одлуки на сила?
Нема никад да има митинзи како што имало....тотално е променета психологијата кај луѓето, дел нормално заради коронава.
Иначе кога се мењаше устав, беа спремни и за тешка бруталност....поддржани од западов(сите тие кои доаѓаа да не убедуваат да гласаме на референдум, од папата појди до Меркел).

M

Macedon1um

Гостин
Нема никад да има митинзи како што имало....тотално е променета психологијата кај луѓето, дел нормално заради коронава.
Иначе кога се мењаше устав, беа спремни и за тешка бруталност....поддржани од западов(сите тие кои доаѓаа да не убедуваат да гласаме на референдум, од папата појди до Меркел).
Кажи си ја вистината не се стегај, од тие 100к што ги пиша Лестер погоре барем едно добри 60-70к имаат некој член од фамилија вработен во државна администрација. Затоа и немаат храброст да протестираат, не сакаат после од власта да им прават проблеми и да ги бркаат од работното место

Е такви патриоти се тие, патриоти за пари за работно место во администрација :D име, идентитет, правда се тоа е далеку на листата на “приоритети“

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Боди и Џогерот на кратки патеки, се надевам Зајко добро ве плаќа за глупостиве што ги тропате во негова полза :D
Види, нема ефект никаков ова....а и не очекувам глупи луѓе да разберат многу од ова што го пишувам. Стварта е што јас се расправам со колектив тука.....вие сте сите исти курац :)
Нема друг ефект освен овој, затоа што секој збор со вистина у него ве боли вас и е опасност за вас. Кога ќе се ставиш у позиција на индивидуа може ќе почнеш да разбираш по нешто.

D

Deleted member 12196

Гостин
Да ти кажам нешто, слушај ме убаво да ти биде јасно. Јас сум на терен, знам како е.......1000 луѓе не може да се соберат. Тешко куроболие владее кај народов.
И таа единствена шанса на избори не ја искористија, може да се ебеме сега :)
Ако не можете да соберете 1000 луѓе од 170 000 членови, тогаш што правиме?
Давајте сендвичи, сокови... Како некогаш од Крива Паланка на митинг возеа 10 автобуси, плус мал милион приватни коли? Сега не можете да соберете. Зошто тогаш не ги повлечете пратениците од собрание? И за тоа никој нема муда? Додуша Мицко има муда, ама во процеп му се, тука е проблемот.

Кога подобро ќе размислам... Ако не можете да соберете 1000 луѓе, расформирајте ја партијата. И онака ништо фајде од неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom