Владата прави терен за забрана на абортусот

M

marsovka

Гостин
за сите кои мислат дека арботусот жените го користат како контацепција или нешто што се прави на пат кон фитнесот и козметичарот ГРEШАТ.!!!!

Kako прво голем број од тие жени потекнуваат од социјално загрозени семејства кои не можат да си дозволат еден преглед а камоли кондоми
тоа се деца од 15 години кои сметат дека екстазито е контрацепција
тоа се неедуцирани луѓе а тие сигурно барем во голем дел не се мамини и татини мази или шмизли
Шмизлите се како кучиња со предигре тие се редовно прегледувани и гарант користат кондоми или анти-беби
Шмизлите не се ебано ретардирани иако тие изгледаат така тие многу добро знаат како да се заштитат од болести и несакана бременост

Сеа кој дел не ви е јасен ?
П.с ова е темз за дискусија дали треба да се забрани арботусот не дали сте за или против арботусот имате тема у семејство таму расправајте те се таму.!!

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
vo vakvi situacii spored mene alternativno resenie e posvojuvanje ali vo nikoj slucaj abortus zatoa sto i vakvite situacii spadjat vo ne sakana bremenost
Значи крајно си безобразен...крајно си безобразен!!!Ништо друго не можам да ти речам.
Која е државата мене да ми кажува шо ќе прам јас со плодот на чинот поради кој мојот живот станал пекол? Ти ... двоножно суштество со пендрак меѓу нозете шо знајш бе ти за тоа како влијае силувањето врз една девојка ? Знаеш ли ти која стресна работа е тоа ејјј!
Тоа е нешто што е рана за цел живот.Дали знаеш ти која болна работа е ? Јас ќе го одерам жив тој шо ме силувал па не дете да му родам.

Како смееш да оправдуваш да се роди бебето на таков чин,ЕТЕ ТОА ТВОЕТО Е ГРЕВ.Нефер спрема жените,нефер...нефер,нефер!!!!!!
Дали се читаш ти шо пишуваш ? Која е државата бе мене да ми НАРЕДИ да го фрлам детето во дом,од кај ми гарантираш ти мене дека тоа дете нема да го помини животот мизерно.Дали ти воопшто си се прошетал по домовите да видиш како е?Или си пораснал со секоја играчка шо ја сакаш,си пораснал со полн стомак.Засрами се.
Биди против абортусот како еден чин,сметај го за грев.Мене гајле ми е за тоа.Не си единствен... ама да се залагаш да се роди дете на таков чин.Значи крајно си безобразен!
Од 100 деца оставени во дом,едно ја има таа среќа да биде посвоено

P

Princ

Гостин
Kako прво голем број од тие жени потекнуваат од социјално загрозени семејства кои не можат да си дозволат еден преглед а камоли кондоми
тоа се деца од 15 години
ЗОШТО СЕ ЕБАТ ПИЧКА ИМ ЛЕПА МАТЕРИНА??????

Која е државата мене да ми кажува шо ќе прам јас со плодот на чинот поради кој мојот живот станал пекол?
Ти си плод на твоите родители, мајка и татко. Дали тоа значи дека мајка ти може да те обеси?
Патем да, откако се роди ти животот на мајка ти е пекол :icon_lol:

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460

Ти си плод на твоите родители, мајка и татко. Дали тоа значи дека мајка ти може да те обеси?
Татко ми не ја силувал мајка ми,имаат среќен и долг брак од 23 години.Знам дека ти е мило поради тоа.Мене уште повеќе.
А ,да... конкретно ... ако мене мајка ми ме абортирала тоа е сосема различно од тоа да ме обеси.Свести се!=)
друго нешто ? А и еве сега да бев абортирано ангелче,немаше да и замерам за тоа.Ќе ја оправдав.Тоа било болно за неа.ТИ си маж...ти не знаеш што значи и како ја боли силувањето една девојка.
Тоа е ко сега јас да ти кажувам дека вас мажите и на крава ви станува на сите.
да ти тврдам нешто за вас мажите.Е па ... не може ...ако ме сфаќаш сакам да ти кажам дека не можиш да кажуваш за жените зато шо не си жена.

P

Princ

Гостин
Татко ми не ја силувал мајка ми,имаат среќен и долг брак од 23 години.Знам дека ти е мило поради тоа.Мене уште повеќе.
А ,да... конкретно ... ако мене мајка ми ме абортирала немаше да знаам за тоа =)
друго нешто ?
Мајка ти е одговорна жена. Знаела кога ќе има сексуален однос преку кој се знае кој е резултатот - мала Енџи.
Мора да се крене чуството на одговорност кај сите. Ова практика, овој соодност 1:1 на бројот на абортуси со бројот на раѓања мора да се промени. Веќе не зборуваме за абортус бидејќи животот на мајката е загрозен поради плодот, или бидејќи плодот е резултат на силување... батали го тој пример, бројот на абортуси како резултат од силување е многу мал, незабележителен. Една жена годишно, две нека има. Зборуваме за повеќе од 20.000 абортуси годишно. Да, 20.000.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Мајка ти е одговорна жена. Знаела кога ќе има сексуален однос преку кој се знае кој е резултатот - мала Енџи.
Мора да се крене чуството на одговорност кај сите. Ова практика, овој соодност 1:1 на бројот на абортуси со бројот на раѓања мора да се промени. Веќе не зборуваме за абортус бидејќи животот на мајката е загрозен поради плодот, или бидејќи плодот е резултат на силување... батали го тој пример, бројот на абортуси како резултат од силување е многу мал, незабележителен. Една жена годишно, две нека има. Зборуваме за повеќе од 20.000 абортуси годишно. Да, 20.000.
Сакаш да речиш,секоја девојка е крива и е одговорна за силувањето?Или па...можела да го избегне?

P

Princ

Гостин
Енџи, ме умре со повторување. Бројот на абортуси како резултат од силување е незабележителен и сосема мал во споредба со бројот на абортусите од пичкин кејф, од неодговорност, од незрелост (а се ебат замисли, прават нешто што моите ме учеа дека "само возрасните го прават").
На крај краишта, и сега на силувана жена и се дозволува да абортира. Ќе и се дозволува и после промените што треба да се направат во законов, не се секирај. Дајбоже да не бидеш никогаш силувана, ама еве ако си, не се секирај, правото да го абортираш детето ќе ти биде загарантирано.
И престанете вие незрелите 18 годишни кои практикувате секс а не би ви верувал ни дека сте толку одговорни што собата си ја чистите, да се вадите на малиот број жени кои се силувани, останале трудни па мораат да абортираат.
Замисли: кои се шансите ти да бидеш силувана? Да речеме 1:1.000.000. Кои се шансите да останеш трудна после силувањето? Да речеме 1:1.000. И уште ќе ми се вадиш на силуваните жени?
За крај, многу помалку ми е жал за тоа колку патите во процесот на силување во споредба со жалот кој го осеќам како одзимате туѓ живот. Низ ниедното од тие две не минувам, ама едното има многу поголема тежина од другото.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Енџи, ме умре со повторување. Бројот на абортуси како резултат од силување е незабележителен и сосема мал во споредба со бројот на абортусите од пичкин кејф, од неодговорност, од незрелост (а се ебат замисли, прават нешто што моите ме учеа дека "само возрасните го прават").
На крај краишта, и сега на силувана жена и се дозволува да абортира. Ќе и се дозволува и после промените што треба да се направат во законов, не се секирај. Дајбоже да не бидеш никогаш силувана, ама еве ако си, не се секирај, правото да го абортираш детето ќе ти биде загарантирано.
И престанете вие незрелите 18 годишни кои практикувате секс а не би ви верувал ни дека сте толку одговорни што собата си ја чистите, да се вадите на малиот број жени кои се силувани, останале трудни па мораат да абортираат.
Замисли: кои се шансите ти да бидеш силувана? Да речеме 1:1.000.000. Кои се шансите да останеш трудна после силувањето? Да речеме 1:1.000. И уште ќе ми се вадиш на силуваните жени?
За крај, многу помалку ми е жал за тоа колку патите во процесот на силување во споредба со жалот кој го осеќам како одзимате туѓ живот. Низ ниедното од тие две не минувам, ама едното има многу поголема тежина од другото.
И бројот на абортусите од таков кејф е мал.Секогаш има причина
Друго...за второто болдирано.Во каква проста држава живееш ти знајш ? Просотилук... оговарање... си мислиш во С.А.Д живееш? некоја шо ќе абортира цел град ќе ја разбери шо ќе ја разбери ама не мора да ја разбери па сега и дека е силувана те молам немој.
Друго...за третото болдирано...
Имам 18 години,и не сум целосно зрела но многу мина од страна ми рекле дека сум многу позрела од моите врснички.Ако ова ти беше за мене.А и да не заборавам си ја чистам собата и мноу повеќе.И не се вадам со тоа силувани девојки... само ме разбесни до крајност постот на дотичниот шо го цитирав.:back:
Оправдувам абортус во одредени случаеви:силувана,15 годишна(ма да шо лично јас тогаш уште ластик играв),сиромашна отепана.
Тука ставам точка .

P

Princ

Гостин
Оправдувам абортус во одредени случаеви:силувана,15 годишна(ма да шо лично јас тогаш уште ластик играв),сиромашна отепана.
Јас се согласувам со тебе само за првите 2 точки.
И не се нервирај :back:
Третата не ја оправдувам бидејќи денес и сиромаштијата е јако променлива категорија. Порано ако твоите биле богати и ти оставиле нива за орање и ти ќе си била богата. Знаеш, од такво семејство потекнуваш. Денес не важи тоа, сељак симнат од планина вози мерџо. И стар граѓанин крпи стокец.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433

едноставно не можеш да поистовестиш веќе родено дете и зачнато дете.да, може е живот,ама има свест , мисли , или слично??? ОК, јас многу те почитувам зашто се залагаш и цврсто си стоиш на твоите ставови.Ама дај некој подруг пример.Ова не ти држи вода.

P

Princ

Гостин
Правник, дали ако убијам лице со тежок ментален хендикеп ќе лежам помалку во споредба тебе ако те убијам, како правник, нели?
Ти сигурно се заебаваш со ников како јас со Princ. Не ни лежи на двајцата...

Член од
14 април 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
c c c

Ако е право на секоја жива единка да се размножува тогаш истото тоа право може да важи и обратно. Да не се размножува!

Останатиот жив свет го нема тој луксуз ние човечкиот род ја имаме таа опција. Без разлика од кои причини абортусот се прави, тоа е право на лицата чиј плод е тоа, и нетуку јадете убиство што знам што таму! Не е стасано човештвото до таму да суди, има други попаметни работи да разбистри и расчисти прво.

На пример идиотизмите на Princ којшто очигледно сексот го гледа само како "пичкин кеиф". Сексот е потреба, и да, кеиф е, како за тебе така и за сите. Што е следно? Закон за забрана на секс доколку одбиваш да родиш дете? Ако ти неможеш да размислиш на работите низ коишто поминуваат тие 20 000 што ги спомнуваш фала Бога што сеуште има луѓе што мислат!

Имам читано многу на оваа тема и единствена пречка што е за абортусот е религиозниот фанатизам и ништо повеќе. Стравот е страшно ефективна работа, не? Абортусот е една од можеби најдобрите работи што му се достапни денес на човекот. Јас го оправдувам апсолутно! Зошто? Затоа што со тоа ти се дава можност донекаде да го испланираш сопственото потомство на начин којшто е светлосни години разлика во споредба со останатите организми на земјава. Тие се множат при секоја дадена прилика без разлика на последиците!

Единствено нешто што треба прво да се помине пред некој да се одлучи за абортус е да се советува со стручно лице ( НЕ СО ЦРКОВНО!) затоа што многу луѓе најверојатно се одлучуваат на тоа од погрешни причини.

И на крај, дури и да се одлучуваат за абортус без никакви посебни причини ТОА Е НИВНО ПРАВО! Советувањето е чисто само да знаат што поточно прават, значи да бидат добро информирани, а не да само со цел да бидат запрени по секоја цена!

M

marsovka

Гостин
пак се .... ова ти се вика недостаток на аргументи
Реалноста е таква каква што е
Ти не можеш на луѓето да им речеш да одат против своите инстикти за размножување...посебно не луѓе кои се неинформирани и необразовани

И сеа за што се расправаме за тоа дали сме за или против арботусот или дали сме за или против забрана на арботусот?

П.с човек што си толку нафуран бе ?

P

Princ

Гостин
Јас го оправдувам апсолутно! Зошто? Затоа што со тоа ти се дава можност донекаде да го испланираш сопственото потомство
Токму поради овие треба да се забрани абортусот со строг закон и сите оние што ќе го извршат, да лежат затвор во шутка исто како да извршиле убиство (бидејќи и убиство извршиле).
Абортусот НЕ Е средство за контрацепција!
Планирај си го семејството со кондом, со дијафрагма, со апчиња, со апстиненција од секс... крав ниеден.

Ти не можеш на луѓето да им речеш да одат против своите инстикти за размножување...посебно не луѓе кои се неинформирани и необразовани
Луѓето имаат инстинкт и да ебат 3 годишни дечиња, ама пак законот им ја потиснува таа желба. Инаку, нека си се размножуваат ако сакаат, никој не им смета во тоа. Се бара само одговорност и прекинување со чедоморство.
П.с човек што си толку нафуран бе ?
Моите ме абортирале бат ај роус фром тацна :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom