leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Пак промашуваш...
Тие живи суштества не барале да се створат ,да се направат,тоа со причините кои всушност не се од медицински аспект туку од тоа што полесно е да одам на 15 мин зафат и да се ослободам одколку да ми го нарушува комодитетот и стилот на живот не е причина.
Тоа е контрацептивно средство,и стварно не ми е јасно како го одобрувате тоа
Се работи за себичност и никаква причина не е доволна да се убие живот.
Дали секој абортус во МКД е оправдан односно дали сите овие жени имале нерешливи проблеми?
Ве молам ,тоа се глупости,чист комодитет и себичност и ништо друго..
Како воопшто можете да полемизирате на тема за убиство на неродено дете и наместо да гледате од перспективата на едно неродено дете ја земате страната на себичната мајка..
Која е твојата поента дека абортусот треба да остане како што е секоја година да се зголемува бројот ,наместо строга контрола и оправдан медицински абортус?
Јас не сум одговорна за пронаталната политика во МКД,што мене ме прашуваш
А веке дадов пример за во Израел,со организацијата што ги убедува овие себични мајки да не го абортираат своите неродени бебиња и колку бебиња спасиле ,17 000 знаеш ли колку е тоа,тое еден град колку Виница :helou:или Неготино,што повеќе од тоа?
Ама ти си убедена дека одат од чисто задоволство на абортус.Ти го сваќаш абортусот како убиство,ти треба да си првата која нема да користи контрацептивни средства,бидејќи го кратиш патот на создавање на детето.И нели си ти дел од оваа држава,како може да бегаш од одговорност за наталитетот во земјава?Ти си пропагатор за законов,ако е за абортус да се префрлиме на соодветната тема,овде сме во политика.
Како што кажав и погоре,законов е лош,бидејќи никој неможе да ми го одземе правото да одлучувам за својот живот,не е убиство абортусот бидејќи ако бил ќе имало доживотни казни затвор.Ако се примени,ќе има нелегални абортуси,кој се уште пострашни од легалниве,и ќе има голем удар по правото на жената.Со други зборови,ако сакаш да раѓаш повели,ако несакаш немораш.Ти немаш никакво право да им кажеш на другите што со својот живот.Можеш да дадеп совет,а не со закон да забраниш.