Висока школа за новинарство и односи со јавноста

Член од
15 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво дечки. Имам желба да се запишам на овој факултет т.е. школа. Има ли некој тука што студира на оваа школа,да ми кажете нешто повеќе од вашите искуства. А до тие што не студираат на оваа школа,што мислите,вреди ли да се запишам?

Член од
5 септември 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
decki i jas sakam na на овој факалтет да се записам па дајте некои подетални информации...а и што мислите дали овој факултет е перспективен т.е дали ке може полесно да се најде работа бидејки некои велат дека сум намало шанси да се вработам негде..

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Јас студирам на Високата школа и работам од десеттиот ден кога стапнав во неа. Наставата е навистина прагматична, атмосферата внатре пријатна, кадарот е составен од долгогодишни новинари и медиумски познавачи. Литературата е специјализирана, во поголемиот дел исклучително квалитетна.
Технички Школата е опремена до максимум, со телевизиско студио, радио студио, компјутери, проектори, диктафони, камери, фотоапарати... Има библиотека по моја проценка со околу 200 книги (можеби и повеќе) од полето на новинарството и медиумите. Школата соработува со медиуми за овозможување пракса за секој студент, така што од самиот почеток сите се некаде ангажирани.

Член од
25 август 2011
Мислења
12
Поени од реакции
3
Јас сум оваа година матурант, и размилслувам да се запишам на оваа вискока школа. Кажете какви се професорите? Дали можам
веднаш по завшувањето да се најде работа? Дали е подобро од новинарство на правен?:)

Член од
27 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
И јас сакам да знам дали е добра оваа школа или новинарство на правен ? ве молам детали од искуство!!!!

БАС

Професионален менаџмент
Член од
19 мај 2011
Мислења
34
Поени од реакции
15
Високата школа за новинарство и за односи со јавност се наши конкуренти. Од оваа година стануваат и директни конкуренти со нивната програма за ПР која е во соработка со UNESCO и полека влегуваат и во полето на менаџмент.

Од друга страна, пак, срамота ќе биде голема ако тука пишуваме лаги.

Затоа, на сите од вас кои имате порив и желба да студирате практични студии каде акцентот е ставен на стекнување вештини за професионална работа во новинарството или односите со јавноста, БАС топло ви препорачува да одвоите еден час од своето време и да отидете на муабет кај Жанета или кај Дејан и да се распрашате за сите детали и услови.

Програмите се прагматични и практични. Предавачите се професионалци од своето поле, а цените се повеќе од фер. Пракса имате повеќе од доволно, а можности за вмрежување со фелата далеку повеќе од оние на правен.

Lord Macedon

Етнички жител на Кајгана
Член од
12 септември 2008
Мислења
135
Поени од реакции
21
ОК значи заинтересиран сум за оваа насока и би сакал да се запишам. Дали некој ќе може да ми даде насоки ?

Kajgana Shop

На врв Bottom