Вие и кафето

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
kafe... pijam skoro sekakvo... ina4e stanav zavisna od turskoto (posebno so drugarkite po cel den so trosime vreme za toa:)) ali go pijam bez seker... deka seker i kafe zaedno u kombinacija se mnogu stetni za organizmot, posebno za crniot drob i zatoa cofee but no sugar in it:)

N

Nen@d

Гостин
Секакво, само не турско-пошто е ептен одвратно. А овие Нес, макијато, капучино, слободно си пијам.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Абе секакво кафе, ја и кафето сме неразделни, еспресо, макијато, турско, нес, капучино. И сеа ќе идам кафе да си напраам...

kLiNkA напиша:
kafe... pijam skoro sekakvo... ina4e stanav zavisna od turskoto (posebno so drugarkite po cel den so trosime vreme za toa:)) ali go pijam bez seker... deka seker i kafe zaedno u kombinacija se mnogu stetni za organizmot, posebno za crniot drob i zatoa cofee but no sugar in it:)
Да бе и по цел ден си гледате на кафе, „ме сака - не ме сака“. Зашо мене кафе ми немало, ја убив сестра ми. :) :) :)

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
КАФЕЕЕЕ!!! (колку тоа трачерски звучи:pos: )

Го сакам во сите можни варијанти, со исклучок-макијато. Бидејќи пијам слатко кафе, ова пусто макијато никако неможам да го направам доволно слатко, колку и да ставам шеќер пак ми горчи:) .

Најслатко ми е утринското кафе кое преферирам да биде обично (турско)...најдобро ме става во функција:je: .
Капучино со мноооогу шлаг и чоколадо-ми лежи во друштво со многу време за :blabla: .
Ајс кафе-со кугли од сладолед, лето,плажа :je: .

N

Nen@d

Гостин
sagaqua напиша:
КАФЕЕЕЕ!!! (колку тоа трачерски звучи:pos: )

Го сакам во сите можни варијанти, со исклучок-макијато. Бидејќи пијам слатко кафе, ова пусто макијато никако неможам да го направам доволно слатко, колку и да ставам шеќер пак ми горчи:) .

Најслатко ми е утринското кафе кое преферирам да биде обично (турско)...најдобро ме става во функција:je: .
Капучино со мноооогу шлаг и чоколадо-ми лежи во друштво со многу време за :blabla: .
Ајс кафе-со кугли од сладолед, лето,плажа :je: .
Абе убаини.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Пијам Македонско кафе, горчливо како животот и јако колку што треба да бидеш за да се бориш во овој фрикнат сфет.
Инаку сакам и Јакобс 2 во 1. многу ми е мерак, ама ретко се луксузирам.
во кафич претежно пијам капучино со шлак и мерак ми праи ако ми стават чоколадни мрвици.

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Јас и кафенцето сме како гс и гаќи :)
највеќе си го сакам турско (по можност рио минас)
си го сакам да го пијам од сабајле на гладно срце со цигаре и едно муабетче со некој да свртам и цел дене ке ми биде ТОП

N

NeMiRnA

Гостин
Au tema za kafe so ne kazete.Go pijam vo sekoe vreme na sekoe mesto od sekakov vid,najpoveke filter kafe,tursko a u zadno vreme bez kofein zasto stanav zavisnik od kafe zaso piev po 5 na den ne broejki gi toploto makijato,neskafeto i kapucinoto so mnoooooooogo slag.Inaku mozam da go pijam sekakvo,ama najpovekje sakam koga pijam seker so kafe,ama sepak i da e najgorclivo go pijam.Blagodaram (so meko l)

Член од
13 март 2006
Мислења
245
Поени од реакции
1
sakam sekakvo kafe osobeno nes a, najslatko mi koga so drugarkite ke se soberime nekade na kafe i si ogovarame.

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
Турско, горко ама без шекер, а нес и ладен и топоч со 3 и 1/2 лажици шекер. А нај мерак ми е на работа, под услов да сум сам ке си напраам ладен нес со фрапето и дуванот и КУЛИРАМ.

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Bez da se napijam kafe ne mozam da go zamislam denot.Pijam sekakvo kafe,pod uslov da e bez seker.

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Во моментот пијам Јакобс 2 ин 1, со еден натрен, делишс....:coffee:

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Si pijam filter kafe so mlekce...i si uzivam ...me uspiva....mmmmm:icon_lol: :icon_lol:

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Кафе пијам само за да ми гледаат :icon_lol: За турско кафе зборам. Уопште не ми се свиѓа вкусот, само без шеќер можам да го поднесам, а иначе малку шеќер да има внатре гадно ми е. А капучино, еспресо, и ванила мокачино...мммм обожавам.

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
nescafe во Piazza liberta!!! Поубаво никаде нема!!!
Друго кафе освен нес не пијам...

Kajgana Shop

На врв Bottom