Вие и вашите другари/пријатели

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
паа јас и моите другари и другарки сме многу гомемо друштво, но тоа не ми пречи воопшто напротив многу убаво се дружиме, забавуваме итн ....
многу ги сакам и навистина неможам без нив.секогаш ме подржуваат и ме прават среќна :3:
Oва како состав на тема ,,Другарство" во второ одделение ( нели во прво буквите се учеа, ова таман)

Инаку немам. Ги убив :icon_lol:

Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Многу се сакамеее,имам 1 другарка од детство,таа ми е нај,имав и други што ги сакав ама сватив дека се позади грв ми правеле

MS-13

007
Член од
12 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
43
У друштво бевме околу десетина деца(Машки - Копиљаци), дури одевме во основно многу добро се слагавме се одеше супер и со нив ги доживеав првите: успеси и разочарувања, првите среќни и тажни моменти, со нив ја доживеав и првата љубов, со нив научив шо е почитување и морал, со нив научив што е сакање и што значи тоа, со нив научив да бидам тоа што сум и да издржам во најтешките моменти ... Тие ме следеа во животот и од нив добивав подршка а подршката во животот е многу битна ти крева самодоверба и респект за себе ... Подоцна стигнавме во средно( е сеа е друг филм) ... почетокот на средно беше се супер океј... еден човек голем поколу 45-50 години ми кажа "Таква голема екипа од по десеттина души никогаш нема да издржи заедно затоа што сте многу и сите имаат различи мозоци, можи сеа за сеа е супер ама ке тргне наопаку кога тогаш, не дека сте лоши деца него сепак ќе се најди кретен што ќе ве еби сите, немора да е од екипата можи и да е странец" ... некаде во средината на моја прва година едно дете од екипата рече да земиме негов комшија / другар со нас бидејќи немал со кој да излага и дека бил кул тип... се согласивме и почна да иди со нас, и од тогаш веќе почнува приказната за екипата ... во првите моменти изгледаше добар и примерен ... првиот месец со нас му одеше многу добро, а веќе вториот месец детето како да се смени во понашање и во мислите ... почна да не кара еден со друг (ние тоа да не ти го знаеме , упм) ... така се направија проблеми и друштовото го изгуби "жарот" што го имаше ... веќе се поделивме на два дела и беше исто како да војуваме а тоа беше војна за докажување или кој ке издржи најдолго ... дури почнаја и некакви тепачки кај едни двајца типови ... добро тоа и направивме некаков баланс демек многу години бевме заедно дај да видиме што можиме да направиме, дали да се делиме секој на своја страна или да продолжиме ... решивме да продолжиме и ги правевме истите работи како и порано (ама не беше то то некако) ... Еден ден во школо сретнав едно чупе почнав да чуствувам нешш кон неа и таа кон мене... бидна шо бидна бевме заедно добро се слагавмее а и таа беше кул ... еден ден(на средба) почна да ми кажува некои работи демек јас сум бил искористувач, кретен, морон, како сум можел да ја лажам и да одам со други, дека сум му ебал пола година од животот нејзин за џабе и такааа ... а во меѓувреме овај копиљаков да ти му изнаречи се и сешто за мене со цел тој да ја ќари ... истото му го правеше и на останатите ... веќе екипава пак е на "стаклени нозе" ... на журка ваѓаше многу пари и се однесуваше "rich" спрема другите, како да беше некаков босс а ние обични смртници 100 денари за 3 дена ... пак се поделивме и се искаравме еден со друг ама онака машки и знаевме дека повеќе никогаш нема да бидеме екипа пак ... помина некое време и јас почнав да се занимавам со пиратерија а ми помагаше еден школски а тој за тоа беше махер, му немаше рамен... во меѓувреме другарка на таа женската моја ми спомна дека овај нешш му рекол за мене ... јас му кажав на "махерот" и се обидовме да му влеземе на фб ... тоа беше некаде 2009 кога фб беше во најголем тренд и скоро никој немаше толкава сигурност на профилите како што е денес, тоа беше лесна работа за нас и веќе влеговме ... видовме чатови со неколку другари од друштвото каде што му кажува лаги, демек јас сум зборувал за некој друг, дека сум му сакал да му ја земам женската, дека сум се фалел како сум ја мувал/ебел и такви работи што мислам дека стварно се осетливи... кажав на неколку деца дека тоа е тоа и дека се почнува од него, како што знаеме да го исфрлиме и да продолжиме(ако веќе можи) ... го пуштивме муабетот и како ништо да не било, не ни веруваше никој ... натеравме уште неколку деца да ни веруваат и пак нишш... ова детето што го донесе у друштво некако беше приврзан за него и никако ама баш никако неќеше да прифати дека тоа е така и цело време пакк беше со него, се дружеа, фудбал играа и ткааа... тој копиљакот напраи шо напраи со нас(не изнаеба јако) и се оттргна и не остаи во лоши односи... а по неколку недели му "закопа" нош у грб на детево што беше приврзано за него... на екипата веќе му се ближеше крајот и сите бевме свесни за тоа, а по некое време се поделивме и никогаш не успеавме да направиме неш и да се здружиме(без него) ... после тоа секој на своја страна, кој најде друго друштво, кој фати девојка и почна да излага со неаа ,и така секој на свој пат и секој си се снајде како што знаеше ... некои од другариве дури и ден денеска не зборуваат и неќат да се видат на улица, дури и такви последици имаше ... од оваа случка научив да не му верувам на некој непознат, колку и да делува добар и невин сепак можи во него да се крие ѓаволот и да те еби до коска. Сепак сум имал среќа што сум дознал "кој е тој" на време, затоа што можеше и мене да ми каже како зборувале за мене и да направиме тепачки за џабе ... Ден денеска жалам за друштото, незнам зошто ама и јас бев некако приврзан за нив, едноставно бевме погодени еден со друг и никогаш не сретнав такво друштво, туку сите беа скоро од корист и такви работи .............

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Здраво на сите !
Не е проблем но сакам тука да се обратам.

Со дечко ми немаме друг пар за искачање, па ако сака некој пар да не дружи, би било супер. Пишете ми порака

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.139
Поени од реакции
11.735
Здраво на сите !
Не е проблем но сакам тука да се обратам.

Со дечко ми немаме друг пар за искачање, па ако сака некој пар да не дружи, би било супер. Пишете ми порака
Малку чудно на 29 години да немате друштво за „искачање“. ;)
Пиши си комотно што бараш, нема да ти се налутат и нема да најдеш де :D
Ќе ти удриме малку сеир и тоа е.

Член од
12 јуни 2024
Мислења
12
Поени од реакции
0
Zdravo jas nemam nitu eden drugar nemam so kogo da izleguvam na kafe da odam u disco imav dva drugara edniot koga go barav ne mi vrakjase na fb za izleguvanje a drugiot mi se skara bez pricina ne mi vrakja na poraki I go prekina kontaktot so mene, na rabota komuniciram so kolegite ama ne sme pominale podaleku od kolegijalen odnos vo nekoe druzenje nadvor od rabota toj edniot edno vreme izleguvavme ama koga mu trebav nesto, se e zafaten nemoze, malce mi e tesko sto sum vo ovakva situacija sto nemam so kogo da izleguvam, jas mislam deka nema prav drugar se e od interes...

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.702
Поени од реакции
7.826
Zdravo jas nemam nitu eden drugar nemam so kogo da izleguvam na kafe da odam u disco imav dva drugara edniot koga go barav ne mi vrakjase na fb za izleguvanje a drugiot mi se skara bez pricina ne mi vrakja na poraki I go prekina kontaktot so mene, na rabota komuniciram so kolegite ama ne sme pominale podaleku od kolegijalen odnos vo nekoe druzenje nadvor od rabota toj edniot edno vreme izleguvavme ama koga mu trebav nesto, se e zafaten nemoze, malce mi e tesko sto sum vo ovakva situacija sto nemam so kogo da izleguvam, jas mislam deka nema prav drugar se e od interes...
И да знаеш дека е све од интерес, поготово после 30та година. Затоа ќе си отвараш форуми твитери и ќе си празниш душа анонимно пошто нема на кој да се отвориш, или нема да се замара да те сослуша или ќе потроши време само ако собере информации за сеир и оговарање. После 30та година има само интерес, ништо друго. У секој случај, нема ништо страшно тука, дал бог технологија ќе се празниш.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.643
Поени од реакции
14.197
До 20тите шо си направил другари, си направил. После многу тешко. Колегите може да бидат блиски, ама никогаш нема да ти бидат како пријателите со кои си ги поминал најбитните денови од созревањето.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.796
Поени од реакции
9.731
До 20тите шо си направил другари, си направил. После многу тешко. Колегите може да бидат блиски, ама никогаш нема да ти бидат како пријателите со кои си ги поминал најбитните денови од созревањето.
I tie prijateli shto si gi napravil do 20tite se gubat otposle, ne ostanuvaat za stalno, egoto i vlevanjeto vo "po golemi/po vlijatelni" krugovi si go pravi svoeto, no koj gi ebA.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.852
Поени од реакции
11.514
Od ogromno drustvo, ostanav so 5-6 najbliski drugari, so drugite sme onaka na viduvanje, sasvim slucajno. Za ovie najbliskive mozam bilo sto da napravam / i oni za mene, se druzime redovno, sportuvame, ljokame, setame deca, odmori itn...realno i toa e maksimumot, zosto ne mozes so site da ostanes blizok, zosto generalno gledaat korist od tebe ili ti od niv. Ako si kliknete toa e super, ako ne jbg. Na kraj kraeva i 1 prav e bolje od 20 fejk drugari. Tie od rabota se kolegi, so niv sekad drzam distanca, bez razlika kolku firmata propagira deka sme familija, kur se strese. Ipak koga gori sekoj gleda da si go spasi gzot i da te zakopa. Zatoa vnimatelno so niv, bez razlika sto se gledate 8 saati vo denot.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
I tie prijateli shto si gi napravil do 20tite se gubat otposle, ne ostanuvaat za stalno, egoto i vlevanjeto vo "po golemi/po vlijatelni" krugovi si go pravi svoeto, no koj gi ebA.
така е Бристол.
Секој го тера својот интерес .
И фамилијата/брат/сестра исто кога ќе земат маж/жена.Секој си ја брка својата грижа.
Најтешкото е колку можеш да останеш сам да живееш и без помош.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.643
Поени од реакции
14.197
Така е. Ако до 20имав 10тина блиски пријатели, сега имам 2-3.

Член од
22 декември 2018
Мислења
506
Поени од реакции
706
Почни да вежбаш и таму ќе си излегуваш во теретанче, мускулче малку газиња ќе гледаш и то е то.. Не ти треба колега за теретана само ќе ти смета

Член од
12 јуни 2024
Мислења
12
Поени од реакции
0
Почни да вежбаш и таму ќе си излегуваш во теретанче, мускулче малку газиња ќе гледаш и то е то.. Не ти треба колега за теретана само ќе ти смета
Fala za sovet poso nemav na kogo da se pozalam za ovaa situacija

Kajgana Shop

На врв Bottom