Вечер украде фотографија од Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Срамота!
Требаше да прашаат и ако им дозволевте името на фотографот да стоеше долу или пак логото од Кајгана.
Ова е брука, не ми се верува!
:pos:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.117
Вечер е најнепрофесионалниот весник што постои на планетата земја , и ова уопште не ме изненадува од нивна стран. Тоа дека се сељачишта , се .. нема бегање ... али пред да пишете нешто друго сетете се дека 99% од нас на дневна база "крадеме" музика , игри , програми којшто вредат на милиони и во нив се вложени безбројни човечки ресурси.

Немој да ме сватите погрешно ;)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Еми тогаш чим нема ништо конкретно да се преземе од ваша страна во врска со сликата, фино лепо ја ќе замолам да се заклучи темава и да оди во канта.
Зашто ? - безброј пати порано, кога биле отварани теми, како луѓе кукаат, се диват на форуми, вака ќе напраvaм, ова гледај, она...пример за запаленото знаме кога беше, инцидентот на Кале, организирање на штрајкови...теми се отвараа и само фрчеа коментари се до моментот кога ќе дојдеше некој модератор или админ и ќе напише добро и сега што ? само на форуми ќе се жалите, а утре на "протестот" нема двајца да се појават и такви слични коментари при што темите беа затварани, еми нека важи истото и за оваа тема, не гледам поента тема отворена а нема конкретен чекор од ваша страна према Вечер, едноставно беспотребни коментари.
Што е до мене јас не одобрувам тоа што Вечер го направиле, бидејќи работам слична работа на интернет и знам колку ми е криво кога некој на мој труд се "прославува", но дајте преземете нешто, нека не биде само на една обична дискусија на форумов.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ajде бе не е страшно...ќе ве частат сите у редакција по една пита бурек со месо и завршена работа..(y)
а на фотографот и јогурт да му купат обавезно !

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
.....каде се сега ЗАМП и АЕК....доколку ситуацијата беше обратна...односно некој украдеше слика од новинар на Вечер...тоа ќе беше топ тема на Латасовизија....во случајов не е оштетена само кајгана туку и фотографот....

....и разберете веќе еднаш...едно е користење слики на форуми и остали зезанции, а сосема друго е кога медиум без одобрување ќе искористи туѓ матријал

...ако се сеќавате...се дигна огромна фама кога А1 без дозвола реемитуваше емисија снимена од друг медиум иако логото на медиумот не беше покриено и однапред беше најавено дека емисијата е снимена од друг медиум...но А1 не побарала дозвола од сопственикот на медиумот и А1 доби тужба за прекршување на авторски права

....во случајов дури и логото на КАЈГАНА да останело на сликата...сепак се работи за неовластена употреба...односно според законот следува санкции за новинарот и уредникот

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
12.558
Џабе тужби латас со власта се учкур и гајчи...багра неписмена

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.447
Точно е арсо, во право си. Еве, ја заклучуваме темата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom