Мислам дека еден мој другар имаше Шарпланинец ке го прашам....ако има малечки...TpH_Bo_OkO напиша:Сакам и ротфајлери многу, нема тука сомнеж, но како што ви кажа Гаго, мене ми е за да го чувам од мерак а не за да убивам непознати фаци кои би ми улетале во ранчот ) ма да и Шарпланинецот е чувар...Па ако има некој, нека каже...
Јас чував ротвајлер 2 години и не би ти го препорачал, тоа куче познава 2-3 души, се друго чорба :nesum:А и шарпланинците не се нешто поарни, ќе ти скапе во кафез (лом прават по двор како што се огромни, цвеќа ова она заборави ако немаш кафез). Сите пузавци пораснати по 12-13 метра ги изгриза од корен во викендицата:nesum:TpH_Bo_OkO напиша:Сакам и ротфајлери многу, нема тука сомнеж, но како што ви кажа Гаго, мене ми е за да го чувам од мерак а не за да убивам непознати фаци кои би ми улетале во ранчот ) ма да и Шарпланинецот е чувар...Па ако има некој, нека каже...
Идеално за чист тревник, без цвеќе.deXterche напиша:Јас чував ротвајлер 2 години и не би ти го препорачал, тоа куче познава 2-3 души, се друго чорба :nesum:А и шарпланинците не се нешто поарни, ќе ти скапе во кафез (лом прават по двор како што се огромни, цвеќа ова она заборави ако немаш кафез). Сите пузавци пораснати по 12-13 метра ги изгриза од корен во викендицата:nesum:
Не мислам да го затворам во бокс(кафез...~) туку да го пуштам слободно или да го пуштам долж ранчот на сајла...И нема гајле за цвеќињаdeXterche напиша:Јас чував ротвајлер 2 години и не би ти го препорачал, тоа куче познава 2-3 души, се друго чорба :nesum:А и шарпланинците не се нешто поарни, ќе ти скапе во кафез (лом прават по двор како што се огромни, цвеќа ова она заборави ако немаш кафез). Сите пузавци пораснати по 12-13 метра ги изгриза од корен во викендицата:nesum:
Таков ѕвер во куќарка хехе...ма кафез(бокс де) како оние во зоолошка, да има простор оро да играpearl напиша:За каков кафез станува збор? Да не мислиш на куќарка?