- Член од
- 8 април 2008
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 776
во сад значи се почитуваат сите права на човекот .. нема насилства ..А ако комшијата дома ги претепува секој ден жената и децата,,, ке чувствуваш ли моралност да помогнеш. на настраданите?
Спореди го животот и обштеството, во САД и во Авагистан пример....
а во авганистан парче се праат сите со секого и имаше потреба од воена интервенција? мислиш таму народот не сака да е среќен и оставен да си го живее животот на раат? прво размисли зошто се такви какви што се, кој ги направи такви па после објаснувај ми и споредувај ми ...
не биди и ти наивен толку .. не гледај толку CNN ..
можеби тоа шо за нас не е нормално или добро нив им одговара ...
што ако утре се заменат местата САД со Емирати пример ..
претпоставка Емиратите стануваат светска сила ...
почнува да им пречи демократското општество, лажните вредности, распаднатиот морал ... и почнуваат насилно/воено да ни мењаат режим/општество ....? би било тоа Ок?
зошто имаше?Еве за Ахмадинеџад, зошто имаше толку протести и убиени во протестите за време на неговиот реизбор? И како после тоа тој може да кажува за другите какви биле?
ти знаеш? или слушна на CNN?
прочитај по некои странски форуми ... прочитај шо имаат да кажат Иранци околу тоа ... многу повеќе ќе ти се разјасни ...
btw. неам намера да го бранам Ахмадинеџад или било кој ... не ми е и мене од интерес .. само сакам да бидете пореални и непристрасни, гледајте ги двете страни ... слушнете информации од 2 извора па споредете проценете ... некогаш не е се така како шо некој се обидува да престави ...