Велигденски јајца - The Easter Eggs :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
galaxy2027 напиша:
Kako se snajde? Kako napravi?
  • Login ur hotmail account and go to options.
  • Go to “Personal”
  • Click “My Profile”
  • Change Country to “United States”
  • Wait for browser to load United States settings.
  • Change the state to any American States. For example “Florida” and zip code “33332″
  • Click “update”
  • Click “Continue”
  • Go to “Language” and make sure its “English”
  • Paste this link in the same browser.
    http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/cgi-bin/Accountclose
  • Wait until the Screen says you’re Hotmail is Closed and ready to be deleted.
  • Click “Close Account”.
  • Go back to login page and re-login to ur hotmail account..!!
  • Your account size will now increase to 25 MB, which a month later becomes 250 mb.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Бидејќи ова со hotmail функционира решив да го преведам.

- Логирајте се со вашиот hotmail акаунт и одете во "Options".
- После тоа во "Personal" па во "My Profile".
- Променете ја вашата локација "Country/Region" во "United States"
- Почекајте додека пребарувачот не ги исчита до крај сите подесувања за Америка.
- Променете ја државата "State" во на пример "Florida" и внесете "ZIP code - 33332".
- Притиснете "Save".
- После тоа одете на "Language" и проверете за секој случај дали ви е одбран јазикот "English".
- Копирајте го овој линк во истиот пребарувач http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/cgi-bin/Accountclose
- Почекајте додека на екранот не ви се појави "Close Accounts - By closing this account, you are...".
- Притиснете на "Close My Accont".
- Вратете се на првата страна и одново логирајте се со вашиот е-маил акаунт и шифра.
- Ќе ве праша дали се согласувате повторно да се активира вашиот е-маил, а вие ќе одговорите потврдно.
- После тоа вашиот "inbox" на е-маилот ќе биде зголемен на 25 мегабајти, кој еден месец покасно ќе се зголеми дури на 250 мегабајти.

Negatifo

...keep Jazzing...
Член од
25 мај 2005
Мислења
180
Поени од реакции
4
Голем Гаф од страна на Гугл

...Ама може и да не е Гаф :)
Значи така одиме на www.google.com го пишуваме зборот Failure и притискаме на копчето I’m Feeling Lucky, и гледаме на кој сајт ќе не однесе, многу интересно зошто гугл е толку против него.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
vardarce напиша:
Незнам дали е ова easter egg ама сепак е интересно.

1. Отворете го Word и запишете Q33 NY, ова е бројот на првиот лет што удри во кулите близначки на 11 септември .
2. Направете ги bold, зголемете ги на 48 и сменето го фонтот во windings.

:)
Q33 NY

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Ако ви е досадно додека Spybot скенира, кликнете на двогледот и плескајте игричка :)

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
vardarce напиша:
Незнам дали е ова easter egg ама сепак е интересно.

1. Отворете го Word и запишете Q33 NY, ова е бројот на првиот лет што удри во кулите близначки на 11 септември .
2. Направете ги bold, зголемете ги на 48 и сменето го фонтот во windings.

:)
Ова го имам одамна испробано. Но некои викаа дека и тој бил бројот на летот, кој удрил во кулите близначки.

vardarce напиша:
- Логирајте се со вашиот hotmail акаунт и одете во "Options".
- После тоа во "Personal" па во "My Profile".
- Променете ја вашата локација "Country/Region" во "United States"
- Почекајте додека пребарувачот не ги исчита до крај сите подесувања за Америка.
- Променете ја државата "State" во на пример "Florida" и внесете "ZIP code - 33332".
- Притиснете "Save".
- После тоа одете на "Language" и проверете за секој случај дали ви е одбран јазикот "English".
- Копирајте го овој линк во истиот пребарувач http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/...n/Accountclose
- Почекајте додека на екранот не ви се појави "Close Accounts - By closing this account, you are...".
- Притиснете на "Close My Accont".
- Вратете се на првата страна и одново логирајте се со вашиот е-маил акаунт и шифра.
- Ќе ве праша дали се согласувате повторно да се активира вашиот е-маил, а вие ќе одговорите потврдно.
- После тоа вашиот "inbox" на е-маилот ќе биде зголемен на 25 мегабајти, кој еден месец покасно ќе се зголеми дури на 250 мегабајти.
Да да, точно е ова, а и плус на кога ќе се логирате и на MSN ќе ви даде и други табови од левата страна, кои ги нема, ако ви е наместено Country: Macedonia. А и уште поинтересно ќе го имате копчето "Add..." со кое ќе може да „крадете“ смајлија, кое исто така го нема ако е наместено на Country: Macedonia. :)

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
vodkamixx напиша:
Да да, точно е ова, а и плус на кога ќе се логирате и на MSN ќе ви даде и други табови од левата страна, кои ги нема, ако ви е наместено Country: Macedonia. А и уште поинтересно ќе го имате копчето "Add..." со кое ќе може да „крадете“ смајлија, кое исто така го нема ако е наместено на Country: Macedonia. :)
И Македонија да е ставено пак може да се направи адд на новите смајлија.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Епа шо знам пеер, кај мене не можеше. И од кога стаив USA може.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Сега пак вратив локација да биде Македонија и ми се изгубија табовите и рекламите во МСН, а големината на инбоксот ми остана на 25 мегабајти, значи може така да направите за да ги немате рекламите во МСН.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ај видете го ова јајце...

Отворете Winamp. И додека ви е активен прозорецот на Winamp напишете Nullsoft и уживајте.
Opacity ќе се движи од 100% - 10% зависно од битовите на музиката. :) :)

П.С. Додека пишувате Nullsoft кога ќе пишете ll (лл) стискајте Esc за да ги исклучите отворените прозорчиња што се отвараат со командата L.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Трик во Notepad

• Отворете го Notepad и пишете го ова без наводници: “this app can break”
  • направете save на овој фајл на хард драјвот.
  • Следниот пат кога се отвара наместо зборовите се покажуваат квадратчиња :icon_lol:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Whoa,dude totaly awesome!!!И за што ќе послужи финтава?!? :pipi:

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Kaitek fintava ti e glupa malce, ama aj nema veze :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Вау, добив коцкички во Notepad! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom