C
CoolIris
Гостин
Какви хард филингс? Ја барем не сум таков чоек. И сите да идете против мене, немам гајле.Ок е, но хард филингс....малку да се испукаме![]()
Какви хард филингс? Ја барем не сум таков чоек. И сите да идете против мене, немам гајле.Ок е, но хард филингс....малку да се испукаме![]()
Харвард кажа дека се веродостојни така?... од Гибралтар до Босфор...Вкусовите се различни. Се согласувам за тоа дека и медитеранската исхрана е една од најздравите варијанти. Зошто тогаш не ми дадете студија каде што се прави споредба меѓу вегетаријанство и медитерански начин на исхрана? Или азиски?
Not even a chance.Харвард кажа дека се веродостојни така?
Ако ти дадам, дали ќе признаеш дека не си била во право и да не се мешаш во нутриционизам за којшто не си доволно едуцирана од тогаш натака?
Имаме ли договор?
А најбитната исхрана според хороскопски знак дали имаш такво познавање?Not even a chance.
Не ме закачај на тема нутриционизам, немам доволно време за да ти изнапишам се што знам за сите начини на исхрана.
Вегетаријанство.
Медитеранска исхрана.
Азијатска - исхрана на Самураите.
Исхрана по крвни групи.
Исхрана по ПХ.
Исхрана на пештерскиот човек.
Исхрана без глутен.
Исхрана на Викинзите.
И не, немам намера да ти дадам број за да си дебатираме.
Што и да ми постираш паѓа во вода, знаеш зошто? Затоа што како медицинско лице на прво место ги форсираш суплементите, а потоа внесување на хранливи материи преку храна.
1. Никаде никој не ти побара број.Not even a chance.
Не ме закачај на тема нутриционизам, немам доволно време за да ти изнапишам се што знам за сите начини на исхрана.
Вегетаријанство.
Медитеранска исхрана.
Исхрана по крвни групи.
Исхрана по ПХ.
Исхрана без глутен.
Исхрана на Викинзите.
Што и да ми постираш паѓа во вода, знаеш зошто? Затоа што како медицинско лице на прво место ги форсираш суплементите, а потоа внесување на хранливи материи преку храна.
Какви хард филингс? Ја барем не сум таков чоек. И сите да идете против мене, немам гајле.
Ако не си доктор, тогаш имаме огромен проблем со твојот пристап на некои теми на форумов и расфрлањето со суплементи.Јас не сум доктор и не сакам да бидам, не ми е намера нити некогаш ми била да препишувам лекови за болести кои се превентивни во 80% од случаите, исто така јас не сум тема, темата беше веганизам и диети.
Можи црвена? Да си дојдам дома ќе ти пишам.До веганската "секта" не е лошо да дадете некои рецепти за леќа како најдобро да се припреми![]()
@Dumbledore ne si fer drygarЈас немам веган пријател. Ќе бидеш мојот?
Форумов се вика Кајгана. Може некој ќе се тригне. Да тагирам?
Да не одам оф топик. Јас спањаќот и брокулата ги јадам свежи (салата), некои сметаат дека треба да се проварат, ама тоа во уста не го ставам. Прво удира на синуси, а второ мава на желудник.
1. Медицина нема допирна точка со суплементи.Ако не си доктор, тогаш имаме огромен проблем со твојот пристап на некои теми на форумов и расфрлањето со суплементи.
Иако, да бидам искрена ми се допаѓаш како лик на форумов и 80% од медицинските совети ти се издржани!
Од дискусија не бегам. Бегам од луѓе кои не ми даваат одговор на прашањата.
Може црвена ама ако имаш некои за зелена пиши и за неа.Можи црвена? Да си дојдам дома ќе ти пишам.
Еве од нас месождерите нешто.До веганската "секта" не е лошо да дадете некои рецепти за леќа како најдобро да се припреми![]()
Немам сега време да ти изнапишам во детаљи колку ти е еготриповски напишаново, на шо се базира таа потреба за рекогниција, од што е иницирана и кога, а кога ќе најдам време за тоа, кје мора да ми веруваш оти мојта диплома ме прави аффторитет за овие прашања.Not even a chance.
Вегетаријанство.
Медитеранска исхрана.
Исхрана по крвни групи.
Исхрана по ПХ.
Исхрана без глутен.
Исхрана на Викинзите.
Со многу зејтин. Вегански е тој, plant based - сончоглед. Здраво е.До веганската "секта" не е лошо да дадете некои рецепти за леќа како најдобро да се припреми![]()