Веганизам/Вегетаријанизам

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
... од Гибралтар до Босфор...Вкусовите се различни. Се согласувам за тоа дека и медитеранската исхрана е една од најздравите варијанти. Зошто тогаш не ми дадете студија каде што се прави споредба меѓу вегетаријанство и медитерански начин на исхрана? Или азиски?
Харвард кажа дека се веродостојни така?

Ако ти дадам, дали ќе признаеш дека не си била во право и да не се мешаш во нутриционизам за којшто не си доволно едуцирана од тогаш натака?

Имаме ли договор?

B

Beginner

Гостин
До веганската "секта" не е лошо да дадете некои рецепти за леќа како најдобро да се припреми :D

C

CoolIris

Гостин
Харвард кажа дека се веродостојни така?

Ако ти дадам, дали ќе признаеш дека не си била во право и да не се мешаш во нутриционизам за којшто не си доволно едуцирана од тогаш натака?

Имаме ли договор?
Not even a chance.
Не ме закачај на тема нутриционизам, немам доволно време за да ти изнапишам се што знам за сите начини на исхрана.

Вегетаријанство.
Медитеранска исхрана.
Азијатска - исхрана на Самураите.
Исхрана по крвни групи.
Исхрана по ПХ.
Исхрана на пештерскиот човек.
Исхрана без глутен.
Исхрана на Викинзите.

И не, немам намера да ти дадам број за да си дебатираме.

Што и да ми постираш паѓа во вода, знаеш зошто? Затоа што како медицинско лице на прво место ги форсираш суплементите, а потоа внесување на хранливи материи преку храна.

B

Beginner

Гостин
Not even a chance.
Не ме закачај на тема нутриционизам, немам доволно време за да ти изнапишам се што знам за сите начини на исхрана.

Вегетаријанство.
Медитеранска исхрана.
Исхрана по крвни групи.
Исхрана по ПХ.
Исхрана без глутен.
Исхрана на Викинзите.

Што и да ми постираш паѓа во вода, знаеш зошто? Затоа што како медицинско лице на прво место ги форсираш суплементите, а потоа внесување на хранливи материи преку храна.
А најбитната исхрана според хороскопски знак дали имаш такво познавање?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Not even a chance.

Вегетаријанство.
Медитеранска исхрана.
Исхрана по крвни групи.
Исхрана по ПХ.

Исхрана без глутен.
Исхрана на Викинзите.

1. Никаде никој не ти побара број.

2. Се надевам дека ова горе ти е заебанција

3. Јас не сум доктор и не сакам да бидам, не ми е намера нити некогаш ми била да препишувам лекови за болести кои се превентивни во 80% од случаите, исто така јас не сум тема, темата беше веганизам и диети.

4. Јасно беше од сам старт дека ќе отидеш во дефанзива и ќе пробаш да избегаш од дискусија, исто како кога ќутеше на директни прашања, thanks for playing.

C

CoolIris

Гостин
Јас не сум доктор и не сакам да бидам, не ми е намера нити некогаш ми била да препишувам лекови за болести кои се превентивни во 80% од случаите, исто така јас не сум тема, темата беше веганизам и диети.
Ако не си доктор, тогаш имаме огромен проблем со твојот пристап на некои теми на форумов и расфрлањето со суплементи.

Иако, да бидам искрена ми се допаѓаш како лик на форумов и 80% од медицинските совети ти се издржани!

Од дискусија не бегам. Бегам од луѓе кои не ми даваат одговор на прашањата.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
762
Поени од реакции
1.934
Јас немам веган пријател. Ќе бидеш мојот? :smirce:

Форумов се вика Кајгана. Може некој ќе се тригне. Да тагирам? :D

Да не одам оф топик. Јас спањаќот и брокулата ги јадам свежи (салата), некои сметаат дека треба да се проварат, ама тоа во уста не го ставам. Прво удира на синуси, а второ мава на желудник.
@Dumbledore ne si fer drygar :( , a veke pisav deka i need a friend , ooohhhhhh i need a friend. I sega ti vaka mi pravis klizaci u pun trk..... jas nemam ova ona , daj bidi mi ova ova ona.
C c c c e*ate kavaljerstvo :place:, malku podmackaj malku popluni ne vaka na suvo :(

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако не си доктор, тогаш имаме огромен проблем со твојот пристап на некои теми на форумов и расфрлањето со суплементи.

Иако, да бидам искрена ми се допаѓаш како лик на форумов и 80% од медицинските совети ти се издржани!

Од дискусија не бегам. Бегам од луѓе кои не ми даваат одговор на прашањата.
1. Медицина нема допирна точка со суплементи.

2. Oh the irony

C

CoolIris

Гостин
До веганската "секта" не е лошо да дадете некои рецепти за леќа како најдобро да се припреми :D
Еве од нас месождерите нешто.

1. Згответе ја леќата, испасирајте ја со лук, кисело млеко или јогурт и свеж сок од лимон и користете ја како намаз.

2. Супа од леќа - наместо вода ќе ја готвите во сок од морков. Или како варијанта може црвена леќа и домати или чорба од пилешко месо и леќа (за тие што јадат месо).

3. Салата од готвена леќа, чери домати и црвена пиперка. Со сок од лимон.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Not even a chance.

Вегетаријанство.
Медитеранска исхрана.
Исхрана по крвни групи.
Исхрана по ПХ.
Исхрана без глутен.
Исхрана на Викинзите.

Немам сега време да ти изнапишам во детаљи колку ти е еготриповски напишаново, на шо се базира таа потреба за рекогниција, од што е иницирана и кога, а кога ќе најдам време за тоа, кје мора да ми веруваш оти мојта диплома ме прави аффторитет за овие прашања.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Со многу зејтин. Вегански е тој, plant based - сончоглед. Здраво е.

Kajgana Shop

На врв Bottom