Веб дизајн, ваши страни

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Жолтата лента најдоле, на која пишува 24zabava.mk © 2009. Сите права се задржани не ти е во средина, туку на лево стои. Користам Firefox 3.5.3.

И горната жолта лента со менито, јас би ја направил да е широка колку сајтот, а не колку екранот, не изгледа убаво вака. И менито можеш да го распоредиш по целата лента, вака некако многу стеснето е, и е од најобични линкови.

Копчињата можеш да ги направиш или преку флеш, или најпросто од 2 слики (кога е маусот на нив да е една, кога не е да е друга)

Ова се само совети :smir:
Тенкс бачко... воркинг он ит... секојдневен развој... :wink:

И кажи на која резолуција го глеаш сајтот, пошо кај мене на 1280x800 топ е лентата доле.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ѕирнете ова... ептен тазе од фурна... :)

http://www.24zabava.mk

Портал за информирање актуелни настани во градот....

Платформата е Joomla.

Исто овие мени места и слично сите надолу по естетски би било ако ги ставиш од лево , вака некако главната содржина е многу на лево. И фонтот на тоа забава смениго не одговара баш , за другото се согласум со корун. Други забелешки нема , интересен забарен портал. :smir:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
јас гледам на 1440/990 ... и долната не е центрирана, бега на лево .. а горната е развлечена ... (на Chrome сурфам)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Кај мене таа долу е супер резолуција 1280x800 на мозила 3.5.3, а горе е низ цел екран, а на експорерот 8 ката за мерак ја вади се си е во ред. :smir:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Сега мислам дека е се во ред со лентата доле, т.е. футерот. Прашав неколку луѓе со различни резолуции све е океј....

BTW шминкав малце досеа, ѕирнете... :)

P.S. И за сваки случај стегнете CTRL + F5 да напраи рефреш од корен... да не ви вади од cache... :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сега е таман. Само пак ќе кажам, тоа лентата горе не ми праи мерак :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.630
Поени од реакции
8.063
http://supermoviesblog.blogspot.com/
незнам ова колку може да се нарече моја страна али тоа е блогче ,темплерот не сум го правел јас земен е бесплатно уште сум на почеток
ако сака некој да помага нека ми пише ,и ако знае некој повеќе во www.blogger.com нека пише ќе соработуваме заедно

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Добре дојдофте на Македонскиот форум наменет за забава и дружење имајте пријатен престој..

Член од
12 април 2009
Мислења
41
Поени од реакции
2
http://thinkclear.com.mk/
Сајтот е во изработка.
Бачко подолго време работам флеш. Може да ти кажам добро си го средил сајтот, но само кога ќе одбереш една секција горе од менито на пример контакт, потоа смени ги да не ти биде динамичен текстот туку да ти биде статичен за да може дирекно да се префрлаш на другите категории без да се враќаш на почетокот ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom