Веб дизајн, ваши страни

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Мистичен напиша:
@cYb3rc0re:

Me бендиса страната на Ајтене. Весела, едноставна, буквално "таманска". Браво! :)

Кај Gudalat ми се допаѓа едноставноста на концептот, но ме нервира и мислам дека е заморно менито кое трепка цело време, заедно со текстот доле "хостирано и изработено од ANet.com.mk".

Kaj "Гипа" менито би го направил малку повпечатливо на прв поглед, бидејќи навистина ми требаа десетина секунди пред да сфатам и дека постои мени. Би му ставил и некое ефектче кога се поминува со курсорот преку линковите.

Не ми се допадна воопшто сајтот на радиостаницата. Хедерот ми е многу едноставен, боите ми се "мртви", и повторно од лева страна гледам мени кое трепка. Не ја сфаќам поентата ни на купчето еднолични банерчиња од десна страна. Претставувањето на дејностите наместо со тие банерчиња можело да се реши на друг начин.
ne znam koj e tipov, ama gudalat i gipa znam koj gi prael :):):) na gipa index.html od mene pocna koga rabotev vo Anet, ili poznato kako ArdhmeriaNet :) ama aj, gi nashol pa neka fura referenci :):) ne mi trebaat vishe :)

cYb3rc0re напиша:
www.anet-design.com

Завршен проект.

Што мислите?
ukradeno . ...tvrdam, i dokazuvam :)

How1TzeR напиша:
Шо знам друже веб програмирање е многу моќна работа , веб апликации и така натака , работи со кои многу можеш да заработиш.
Секако дека и дизајн е многу јака работа , неможат тие две одделено.
Ама ако некој се мисли помеѓу тие две подобро би било програмирање. Секогаш зависи и од клиентот и од како си ти самиот преодреден во својата работа. Релативна работа.
Според мене веб прогр. е секогаш понапред од дизајн , затоа што секое дете може со помош на многу кич програми да дојде до многу големи резултати.
Не викам дека не е потребно дизајнерство , но ќе се исцитирам пак , ако некој се мисли помеѓу тие две подобро би било програмирање за него , за неговата кариера итн и секако да се дојде до сертификат како потврда за она што го владееш.
NOOOOOB javi se...se izgubi ko fax...od programi ni daljinski nemash:)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
deXterche напиша:

epa prashaj go Bexhet gazdata , to est idi i spomni mi go imeto i kje vidish popizdinela:)
ko vtoro, koga iskochiv od Anet najvaznite klienti kaj mene dojdoa.
treto. Igor, deckoto so kogo rabotev (od sveti nikole e tipot) dizajnot go najde kako gotov i samo go shminkashe...

Член од
28 февруари 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
aj be kaze te mi dali mozam da pravam folder na cjb.net

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
rymz напиша:
epa prashaj go Bexhet gazdata , to est idi i spomni mi go imeto i kje vidish popizdinela:)
ko vtoro, koga iskochiv od Anet najvaznite klienti kaj mene dojdoa.
treto. Igor, deckoto so kogo rabotev (od sveti nikole e tipot) dizajnot go najde kako gotov i samo go shminkashe...
Ryms, не знам кој си, ама прашај го Бени кој е Даниел, до ден денес соработуваме кога има работа. Од каде anet-design.com краден? Јас го правев дури работев таму. Ако мислиш дека е темплејт, ако го најдеш покажи ми го.

Ти чим си излегол од анет и си „задржил“ најдобри клиенти, се гледа колку си „поштен“, ич ништо не си украл во животот.

За мои референци, http://www.embedlab.com, ама таму не ги ставам дизајните на анет, затоа што не „крадам“. Тоа е правено за нив, тоа е нивна референца, јас сум бил платен за тоа. И не сум им земал клиенти на излегување.

Ај покажи ти да видиме колку си силен. Кај ти е сајтот?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Kako prvo anet tempate-ot Igor go najde i si go shminkashe, on beshe zadolzhen za fleshoi, a shto se tiche kradenje klienti, ja za nos ne gi vlechev, ja si iskochiv poradi licni raboti, tipcite pocnaa po telefon da mi se javuvaat deka beni za kur ne go biva. a shto se tiche templejtot dolgo vreme sedeshe istiot na hostingot na beni online, mozhebi ushte e, nemam pristap na nego. Sega ti od koga/ i kako rabotish ne znam, i ne me interesira :) ali ti gi kazuvam faktite kako shto se. Isto kako shto ist flash templejt se prodavashe na dvajca klienti :)

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Работев, не работам повеќе. Колку за информација, јас работам фултајм аутсурс за странска фирма директно преку интернет - без посредници, со македонски фирми ретко соработувам веќе, за тоа имам свој бренд кој колку толку работи беспрекорно со комплет услуга.

Битно, www.anet-design.com е правен од мене од нула, не е темплејт. А ако сум успеал да го направам толку добар, за „јак“ дизајнер како тебе да мисли дека е темплејт, не знам што да речам понатаму. (уште не видов твој сајт или портфолио)

Ти чим си го видел Игор како го чепка анет-дизајн, значи си работел после мене, затоа си збунет дека е темплејт.

За тоа дали тој сајт (анет-дизајн или било што што јас или некој друг го работел) се продава како темплејт понатака, тоа си е нивно право.

Е сега ако тие (или ти) ти згрешиле, немој да ме напаѓаш мене, и да викаш дека тие сајтови се темплејти, особено не ако јас сум ги правел.

P

Princ

Гостин
Мразам две работи:
1. Луѓе што туѓ дизајн го присвојуваат.
2. Луѓе што тврдат дека нечиј дизајн е темплејт без да го покажат темплејтот.
Не знам која група на луѓе ја мразам повише, можеби подеднакво.
Ако е темплејт, дајте да го видиме темплејтот. Не се брукајте вака.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Princ напиша:
Мразам две работи:
1. Луѓе што туѓ дизајн го присвојуваат.
2. Луѓе што тврдат дека нечиј дизајн е темплејт без да го покажат темплејтот.
Не знам која група на луѓе ја мразам повише, можеби подеднакво.
Ако е темплејт, дајте да го видиме темплејтот. Не се брукајте вака.
Тоа се луѓе што мислат дека се ептен „јаки“ дизајнери, па кога ќе видат подобар сајт одма викаат дека е темплејт.

Овој случај лично ме погоди, затоа што за мои дизајни вика дека се темплејти, деградирајќи ме лично мене.

ryms напиша:
ne znam koj e tipov, ama gudalat i gipa znam koj gi prael :):):) na gipa index.html od mene pocna koga rabotev vo Anet, ili poznato kako ArdhmeriaNet :) ama aj, gi nashol pa neka fura referenci :):) ne mi trebaat vishe :)

Kajgana Shop

На врв Bottom