Вашите пијани искуства :)

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Inspirirana sum za temava od vcherashno pijanstvo :D ... Ajde da vidime koj e raspolozen da si kaze kako se odnesuva koga e pijan i da ni raskaze za nekoe iskustvo "pod alkohol" :D

Izbegnuvam da pijam, zatoa shto navistina nekoi lugje se zalat od mene, mnogu "maltretiram" :D :D Zapnuvam za neshto i ne se otkazuvam se dodeka ne go dobijam toa ili ne se sluchi neshto koe sum si go zacrtala...
Moeto pijanstvo e uzas :D Eve na primer vchera mi se "razvrza" jazikot i kazuvav raboti za koi ne sum zboruvala so mnogu lugje :D Premnogu se smeev i "tresev" gluposti... Nekogash sum mnogu losha i nedaj Boze nekoj koj mi zgreshil da e vo moja blizina (ne se tepam, verbalno napagjam) :D ... Ili imalo sluchai koga sum plachela...
Vo posledno vreme koga sum "drvo" sum vesela i da igram (ne deka ne sum takva koga ne sum pijana) :D

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
кога ке се испијанчам, буквално ништо не правам.Седам на едно место и дремам со отворени очи, неможам да мрднам, ни да зборам.Така на една забава, лѓето околу мене играат, скокаат, се забављаат, женски по маси играат, тресат гќзови, а ја мртов пијан, седам на едно столче и гледам наоколу ко теле. :D

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ti mene mnogu si mi zgresilaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: Jas najcesto sum premnogu nasmeana koga sum pijana, samo ako pocnam da pijam poradi tazna rabota, e togas placam. Mi se odvrzuva jazikot poveke od sto treba toa ne si go sakam, jes da na poveketo luge im e taka :wink: A onaka da sum se napila "drvo" ... znaci da ne pametam kaj sum sto sum bila, mi se slucilo samo ednas ... od togas bez ogled kolku me fatilo ne pijam poveke od 6-7 pijacki. A vcera ... FortunE ne e za sankerka, koga seci, stava alkohol do vrv i malce sokce radi boja :lol: :lol: :lol: Ja vise ne pijemmmm ... a ni manje :P 8)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Gizo напиша:
кога ке се испијанчам, буквално ништо не правам.Седам на едно место и дремам со отворени очи, неможам да мрднам, ни да зборам.Така на една забава, лѓето околу мене играат, скокаат, се забављаат, женски по маси играат, тресат гќзови, а ја мртов пијан, седам на едно столче и гледам наоколу ко теле. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Зависи од местото каде што се наоѓам кога ќе се поднапијам.
Доколку сум во домашна атмосфера, не ретко се слушува да го отпуштам грлото и да запеам некоја песна, или пак доколку ситуацијата е таква да се дискутира на различни теми, најчесто тоа го правам на повисок тон. Пошто најчесто кога ќе се поднапиеме сме во друштво, се вртат најразлични дискусии, тогаш се кажува претежно вистината, и се зборува на висок тон, демек кој погласно.
Во друга ситуација, дискотека, кафе-бар, итн, може и да се заигра.
До толку да не можам да станам не сум се испијанил досега :lol:

Член од
10 мај 2005
Мислења
529
Поени од реакции
14
Сум бил пијан само еднаш, и искрено не ми се допаѓаше. Не можем да го прифатам тоа што многу деца на моја возраст се пијанчат само за да се покажат дека се фраери. Единствениот пат кога се испијанчив беше на екскурзијата по повод полуматурата, во Охрид. Бев пијан, и дваесет минути откако легнав да спијам еден другар ме разбуди. Јас не се сеќавам сосем јасно на се што се случи, но добивам претстава за работите откако еден другар ми раскажа работи што се поклопуваат со тоа што се сеќавам. Сум го удрил другарот во ходникот на хотелот, и сум го тепал така околу 10 минути. Сум го удирал со клоци а тој лежел на земјата. Потоа сум му рекол дека само ако тропне уште еднаш на мојата врата, ќе го тепам пак. Сум влегол во собата и тој продолжил да тропа. Тогаш сум излегол и сум го тепал уште еднаш. Утредента му се извинив и го частев три бризери.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Abe denes nekako site ste mi posebno smesni, me raspolozivte uste tolku! Space ... nemoj da pies pak ako si pravel takvi raboti, ima razlicni pijanstva, ti go imas najlosoto ... batali go :lol: :lol: :wink:

Член од
10 мај 2005
Мислења
529
Поени од реакции
14
Фала на советот. Одамна престанав да пробувам да се пијанчам, си пијам по малку.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
divine напиша:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Abe denes nekako site ste mi posebno smesni, me raspolozivte uste tolku!
Se gleda deka si raspolozena... Znaeme vekje zoshto site sme ti smeshni, zatoa shto ushte si pijana :D :D :D Ama nekako sega i jas sum nasmeana do ushi, mi pomina loshenjeto :D

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
C c c kakvi sme ... cela Makedonija ne razbra deka sme piele :lol: 8)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Многу ретко сум бил пијан, не дека не пијам, едноставно не ме "фаќа". Кога сум у некоја блага фаза на пијанство или ми се приспива, па си дремкам и ги терам од друштво да си одиме домче, или па имам вишок на енергија и многу играм ( а и многу зборам). Никогаш не ми се случило да бидам агресивен или да малтретирам некого.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Јас се пијанам во фази.
Во првата фаза, само пијам...и онака ќутам и слушам, и си пијам и си пијам, и тек после...осеќам дека почнувам да губам малце рамнотежа у мозок, и... порачувам уште неколку, ги пијам и тие, па после почнувам да зборам и да збооорам, и да збораам, и се смеам и играм (зависи каде и кога и со кого) и после ми е мачно се дур не заспијам.

Се на се, тоа иде нешто како-
Пиј, играј, насмеј се...блуј, истреси се, заплачи. ахаха

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Хммм...мултифакториелен мора да биде пристапот. Варијабилите се: иницијалната менталноемотивна состојба, типот на пијачката, људството и генералното опкружување и музиката, пре свега. Ама еве вака, најгрубо - од пиво се разломотувам и ги оддавам сите тајни, вотка ме тера на васељенска љубов или тага, а виното црвено ме тера да праам работи што сакам да ги заборавам утредента :oops: Во сите три случаја, при н-тата чаша/флаша чувствувам потреба за танцување по високи места, што пак од друга страна, заради мојата огромност и забрзувањето - знае да резултира со полесни или потешки физички повреди.
Затоа, не е здраво да се пие :(

Kajgana Shop

На врв Bottom