Вашиот омилен појадок

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113

Богами, и мене некој отсабајле да ми направи вакви сендвичи и јас би појадувала..:costumed4

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
kajgana so 4 jajca .. leb4e ... kajganata izmesana so sirenje .. i mnogu e TOP .. toa mi e najcesto jadenje na sabajle

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ех вакви сендвичи не ми е шема сабајлечки да јадам...и така нема да ги осетам онака полузаспан....Нешо корнфлекс по сабајле

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Jas sum so Mac)) ama i sendvicine da mi gi dadat ke si gi jadam :)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Iris напиша:
Macedalien ne chitash dovolno kje mora da te ukoram:)))

Mnogu poznat citat : "Tell me what you eat and I will tell you what you are." - Anthelme Brillat-Savarin, francuski gastronom.
Macedalien јаде се и не бира ништо. Дали тоа прави од мене multiple personnality? Чуден заклучок.

Иначе Brillat-Savarin не ја измислил поговорката туку си ја испостоветил. :wink:
Оригиналот е извлечен од леток од времето на Француската револуција којшто ги делел луѓето на богати и сиромашни во зависност од тоа што јадат. (Клуч : Која е причината за Француската револуција? Размисли и ќе си одговориш самата.)

Оригинал на цитатот : Dis-moi ce que tu manges - je te dirai qui tu es! :wink:

Brillat-Savarin не измислил ништо освен деликатесното сирење Brillat-Savarin

ajT

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Бурек! Пола пита со литро јогурт. Ееееххххх, можев на времето така да се хранам. Сега после 30-тата место бурек јаболко, место пола литар јогурт, чашка јогурт 0,5 постотен :star: :pishtoldz

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Сабајлечки ако сум дома или чаша јогур (ЧАША ЈОГУТР ЗАМЕНУВА КРИШКА ЛЕБ) или салата од варени јајца, а ако сум во школо или пирошка со сирење или јогурт или „Салатко“- ова е необјасливо! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Musli so malce mleko i edno duplo kafe da se razbudam . Ponekogas se deshava i sendvic so integralno( mislam taka se vika ) lebce so kaskaval ili sunka od misirka so mnogu sveza marulka , piperka i patlidzan da kasnam . I obavezno maslinki , maslinki jadam so sve osvem so musli , nekako obsesija mi se :)

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
lisnato so kaskaval i sunka so jogurtce mmm.......a posle kafe so cigarce:je:

фио

The Magnificent Seven in One
Член од
19 април 2006
Мислења
58
Поени од реакции
1
Посен бурек со месо, посна вртена пита со месо, може посни ќебапи у блиската кафана пред работа, некад доручкуваме посни симитки и сл. Колку да се внимава на линија :)

LadyPatron

Temptation
Член од
23 март 2005
Мислења
268
Поени од реакции
3
Појадокот за мене е најважен.Ја следам поговорката "Појадокот изеди го само,ручекот подели го со пријател,а вечерата дај му ја на непријателот".Тост со путер,варено јајце,сирење и чаша чај...Омилен појадок,ме потцеќа на времето кога бев во градинка.

фио

The Magnificent Seven in One
Член од
19 април 2006
Мислења
58
Поени од реакции
1
LadyPatron напиша:
Појадокот за мене е најважен.Ја следам поговорката "Појадокот изеди го само,ручекот подели го со пријател,а вечерата дај му ја на непријателот".Тост со путер,варено јајце,сирење и чаша чај...Омилен појадок,ме потцеќа на времето кога бев во градинка.
Само што сега можеш да јадеш убаво мрсно овчо сирење наместо разводенето кравјо у градинка :) И да си намачкаш путер, наместо кристал у градинка :) И да си свариш чај по желба, наместо вода со прегорен шекер у градинка :)

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
кога ќе станам од сабајле нема шанси ништо да ставам во уста само цигара и нес тоа ми е секое сабајле

Kajgana Shop

На врв Bottom