Вашиот живот...

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Zivotot e trialo,no ne e pesna. Zivotot e predizvik, prikazna kratka no ne e sovrsen.Zivotot e reka koja se vliva vo utokata na idninata.Nekoi sakaat da dzirnat zad utokata a nekoi da se borat so struite na rekata.No najpametni se onie koi ke go najdat vistinskiot sopatnik za polesno da ja preplivaat rekata.
Vo zivotot treba da se boris za da opstois i da odis samo napred i da ja dovrses celata prikazna,kakva i da e.Vo zivotot se slucuvaat mnogu losi raboti koi poveke gi pamtime odonie dobrite i srekni migovi.No zar ne bi bil poubav i pobogat so ubavina koga bi gi pomnele samo dobrite i srekni migovi?I sekoj den koga bi bil pominat kako vikend vo priroda so sakanite? Zosto lugeto ne mozat da ja svatat sustinata na zivotot.?
Treba da znaeme koga vistina da kazeme,a koga da lazeme. Site prazni dupki vo naseto srce, bi bilo ubavo koga ke se potpolnat so smeata radosta i iskrenata nasmevka.Zar ne bi bil pouav koga site bi gi izvadile nasite maski i go pokazeme vistinskoto lice?
No ne,ne moze taka.Zar pretstavata bi bila interesna koga nekoj od glumcite se pojavi bez maska?Zivotot e drama,a nie sme akterite.Nosime maski i ne se smeskame sekogas iskreno.
I vo zivotot treba da mislime samo na segasnosta,bidejki minatoto e samo iluzija,nase sekavajne a idninata e nasa sledna segasnost. Da go ziveeme zivotot nikogas nisto ne ostavajki za "onoj" den,za onoj poseben mig.DA uzivame vo pretstavata,i da ja prodolzime bez razlika kolku mnogu sme razocarani od naseto scenario.
A samo znam deka sum se rodil koga drugi sakale.Ke umram koga jas nema da sakam No zatoa ke ziveam kako sto sakam.:nesum::helou::nesvest:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
U krugu oka ispod nervozne koze
Mirno ceka glad
Napukle snage ali gvozdenog stiska
Vreba glad

I kada mislim da je svega mi dosta
Kada krenem da se hvatam za zemlju
Opet osecam glad

To nije igra za jedno
To je igra za dvoje
Za mene i glad

Ta greska moze da me kosta zivota
Zivim samo za glad
Opet osecam glad
Glad mi otima dodir
Uzima dusu

U krugu oka ispod nervozne koze
Uvek budna je glad
Napukle snage ali gvozdenog stiska
Zdere glad

Opet osecam glad

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Композиција од подеми и падови и уметничко дело насликано со светли и темни бои. За мене токму тоа е мојот живот.
Не посоти начин на кој би можел да ја измеам брзината на течење на животот. Сам по себе сум доказ дека времето лета брзо, и дека не за се’ имаме време да размислуваме подолго. Кој би рекол дека животот е така лесно минлив?
Се случувало од време на време да се запрашам како успеа да ми летне така брзо времето?
И секогаш, ама буквално секогаш, одговорот бил еден ист. Сето она кое го правам, сето она кое е околу мене, и ми го одвлекува вниманието, всушност ме тера да забравам на текот на животот. Ме фокусира само на една цел, преживеј денес, за да можеш да живееш и утре.
Е токму ова е она кое ме оттргнува од брзината на животот, и токму тоа е причината поради која никогаш нема да дознаам каде лета времето, а со него каде и зашто згаснува животот.

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Се раѓаш, се радуваш, живееш, тагуваш и умираш. Сето друго што се случува е успат. :)

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Животот е
....предизвик-пресретни го !
...борба-прифатија !
...авантура-впушти се !
...тага-надминија !
...трагедија-соочисе !
...должност-извршија !
...игра-играј ја !
... мистерија-откриј ја !
... песна-пеј ја !
... блаженство-почувствувај го !
...шанса-искотисти ја !
... драма-изведи ја !
... патување-доврши го !
... ветување-изврши го !
... љубов-уживај во неа !
... убавина-восхитувај и се !
Svami sivananda Sarasvati:smir:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Животот е
....предизвик-пресретни го !
...борба-прифатија !
...авантура-впушти се !
...тага-надминија !
...трагедија-соочисе !
...должност-извршија !
...игра-играј ја !
... мистерија-откриј ја !
... песна-пеј ја !
... блаженство-почувствувај го !
...шанса-искотисти ја !
... драма-изведи ја !
... патување-доврши го !
... ветување-изврши го !
... љубов-уживај во неа !
... убавина-восхитувај и се !
Svami sivananda Sarasvati:smir:

Кого сето ова ке го правиш варди добро да не се изгориш и материјално и духовно и на секаков начин. Но има една песна од Саша Матич ли беше...Рескирај...

Курт Кобејн

Вистинскиот
Член од
25 јануари 2014
Мислења
56
Поени од реакции
73
Кратко и јасно.
Има моменти што предизвикуваат да се чувствуваме како го силуваме животот најјако што можеме, а има и моменти што не прават депресивни, ни даваат илузија дека животот ни бега, а бесмислено е да го бркаме.
Целата филозофија на животот е да согледаме што ни го дава првото чувство и да го искористиме до максимум. Иако сме многу совршени за да бидеме протолкувани како чисто биолошки битија, не би го превземал ризикот да чекам да умрам за да видам што следи после.

S

StormRage

Гостин
Променливата природа и камуфлажата некако не ми дава да го опишам мојот живот. А да и тие плус 5-6 души со кои си живееме, 5-6 други јас тоа е една интересна журка, бал на вампири, а во огледалото се гледа празнина. Да, тоа е мојот живот понекогаш, една обична празнина. И желба за повеќе, желба за подобро, до степен на перфекционизам. И одмор, поточно не одмор туку мрзливост, до степен да не ти се живее. И така it's one infinite loop of having fun, feeling bad, working hard and hangovers, pursuit of happiness and happy moments :)

Член од
14 септември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
19

Kajgana Shop

На врв Bottom