Рунчев
Esi mi dobaaar
- Член од
- 29 мај 2007
- Мислења
- 1.263
- Поени од реакции
- 191
За интерворкс имаше и конкурс за практиканти летото За во x3m јас бев лани на тестирање (имаше конкурс на најди работа .цом.мк) и ништо посебно не е, за програмер ти дават 2 логички задачи да решиш(во јава или c#) и чекаш резултати.Знам за X3M и други луѓе сега брзо ми предложија да пробам таму ама оти се поделија на два дела(едните се во Пелагонка2 Мотион Универсе се вика ама тие работат појќе анимација и Flash игри така да то не е за мене а X3M се во Шехерезада) им пишав маил ама ништо не вратија.Треба да одам некој ден директно до таму да видам како е.Инаку јас пробав во интерворкс (www.interworks.com.mk) тие се најголема фирма во Битола мислам шо работи со програмирање ама не примат практиканти(барем така ми рекоа мене). Рунчев Како оди ова со тестирањето во X3M знајш нешто подетално?Како се аплицира?
Мојот одговор беше дека сум ги решил задачите целосно или делумно, и да отидам на интервју за пракса/работа на одредена дата. До тука знам, го пропуштив терминот за интервју и од тогаш не сум бил таму
За задачи мислм дека имам некој на маил ке ти пратам по ПП.
Исто така секоја година имаш пракса во микросам (С++) ако си битолчанец, и ова ти е добра пракаса, се работело во групи на проекти( по 4-5 саати дневно) На крајот од праксата подобрите добивале понуди за работа.