Вашето прво вработување како програмер

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Знам за X3M и други луѓе сега брзо ми предложија да пробам таму ама оти се поделија на два дела(едните се во Пелагонка2 Мотион Универсе се вика ама тие работат појќе анимација и Flash игри така да то не е за мене а X3M се во Шехерезада) им пишав маил ама ништо не вратија.Треба да одам некој ден директно до таму да видам како е.Инаку јас пробав во интерворкс (www.interworks.com.mk) тие се најголема фирма во Битола мислам шо работи со програмирање ама не примат практиканти(барем така ми рекоа мене). Рунчев Како оди ова со тестирањето во X3M знајш нешто подетално?Како се аплицира?
За интерворкс имаше и конкурс за практиканти летото :) За во x3m јас бев лани на тестирање (имаше конкурс на најди работа .цом.мк) и ништо посебно не е, за програмер ти дават 2 логички задачи да решиш(во јава или c#) и чекаш резултати.
Мојот одговор беше дека сум ги решил задачите целосно или делумно, и да отидам на интервју за пракса/работа на одредена дата. До тука знам, го пропуштив терминот за интервју и од тогаш не сум бил таму :)
За задачи мислм дека имам некој на маил ке ти пратам по ПП.
Исто така секоја година имаш пракса во микросам (С++) ако си битолчанец, и ова ти е добра пракаса, се работело во групи на проекти( по 4-5 саати дневно) На крајот од праксата подобрите добивале понуди за работа.

Член од
8 април 2010
Мислења
35
Поени од реакции
23
Не знаев за ова во Интерворкс дека имало конкурс а имам и другар шо работи таму и ништо не ми спомна за то.А ова за микросам е интересно пиши ми по ПП ако знајш нешто повеќе .

Член од
16 декември 2013
Мислења
53
Поени од реакции
10
Здраво дечки, чисто сумњам дека некој ќе види и ќе одговори али ете, ме интересира дали некој знае некое добро место за пракса у Тетово или Скопје.
Поздрав

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво.
Ме интересира дали некој има информација за тоа какви се условите во фирмата Interworks во Битола. Сакам да се пријавам за вработување но слушам многу контрадикторни муабети. Би сакал да знам дали има нормално работно време и дали трудот е платен. Има некои муабети дека предност имаат луѓе кои се немажени односно неженети, тоа ми звучи малку без врска. Сум се распрашувал по луѓе, но никој не сака да ми каже ништо конкретно, затоа се обраќам на форумов. Можеби тука анонимно ќе добијам некаква информација.
Фала. Поздрав.

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
Мојата прва и моментална работа е во Дата Медикал Софтвер, Скопје.[DOUBLEPOST=1398784413][/DOUBLEPOST]Ме интересира, што би одбрале поискусните програмери, добра плата со никаква можност за професионална надоградба или лоша плата со одлични можности за професионална надоградба ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom