Вашата дефиниција за дама

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Женствена пред се, педантна, средена дотерана со стил...И најважно од се културна фина образована која покрај нејзиниот добро негуван изглед шармира и плени со изграден став и интелект.

Член од
5 декември 2013
Мислења
32
Поени од реакции
8
Дама е секоја жена која што има добри манири, знае како пристојно да се справи со секоја ситуација, и притоа да изгледа секогаш беспрекорно. Дама е секоја онаа која е свесна за себе, за својата моќ, за својата убавина и за своето место каде што припаѓа и се држи на своите принципи и ниво. Дами сакаат да бидат многу, но ретко која е дама во нашето денешно живеење...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Дама е она која те чека дома со супа од ќесичка, леб салама сирење кечап за ручек

C

cige

Гостин
Да става на фејсбук слики за дркање како Маја Поцевска и Мелита и истовремено да се преставува како горда мајка.

Sent from my SM-T230 using Tapatalk

Член од
25 јуни 2015
Мислења
462
Поени од реакции
417
Искрено терминот ме асоцира на постара госпоѓа.

Сметам дека права девојка треба да има манири и принципи, без тоа никаде, тие нови западњачки наметнати правила у никој случај не и прават услуга на една девојка во вистинска смисла на зборот.

Femme fatale

Љубената на Гаро
Член од
13 јуни 2016
Мислења
231
Поени од реакции
183
Дама за мене е жена што знае како да се однесува во секоја ситуација и пригода, не избувнува и реагира смирено. Секогаш е во пријатно друштво, средена, нашминкана и убаво облечена. Нејзиниот изглед е дефиниран од нејзината прекрасна насмевка.

S

SpaceTraveler

Гостин
Дама за мене е жена што знае како да се однесува во секоја ситуација и пригода, не избувнува и реагира смирено. Секогаш е во пријатно друштво, средена, нашминкана и убаво облечена. Нејзиниот изглед е дефиниран од нејзината прекрасна насмевка.
Ти! :D

Член од
11 октомври 2016
Мислења
31
Поени од реакции
29
Дама не е само надворешно скоцкана женска.Ама ајде да почнеме од надворешно.Облека со со стил и вкус(ова не значи брендирано), складно на фигура, без вадење атрибути на виделина.Ако веќе носи високи потпетици, да знае да се движи на нив.
Средена коса, мејкап на минимум, истакнати црти, или очи или усни. За мене поубав мејкап на една дама од широка насмевка-нема! Парфем доволно за да се осети, а не да угуши некој.
Е најбитното, карактерно.
Да не е вулгарна, нападна, да не се наметнува и да сака да е центар пажЊа. Да не се смее за да ја чујат до соседна маса, да јаде со тоа што нема да полни образ како да не видела јадење. Да внимава како седи со здолниште. Да биде задоволна , верна на својот избраник.
Секако, дама не може да биде некоја која ја "поминале" бб мажи.
Дама не се станува, дама се раѓа.
Молим лепо. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom