Бегај од работи што во огласот содржат „агент за...“Пред некој период начув нешто за ова осигурително брокерско друштво и за работење како „агент“ ( или како и да е ) во истото.
Ми треба некакво мислење,и дали некој чул нешто ?![]()
Абе еден другар демек го „работи“ тоа и ми збореше и онака се е убаво,ама чеј викам да прашам шо е всуштност тоа,и дали да влезам да играм,а инаку имам факултет и гз преку глава учење x)Бегај од работи што во огласот содржат „агент за...“
Тоа ти е друже, да идеш по куќи и пријатели, да ти пополнуваат анкети и да се обидеш да склучиш договор за осигурување. Со тоа што земаш определен процент. Агент или продавач, како сакаш, по кул звучи агент, али всушност си продавач.
Ептен ако немаш што да правиш цел ден и немаш друг начин за приход а те бива за продавање, пробај, иначе не си го троши времето да им изиграваш на некои бесплатна реклама и можност за профит а притоа ќе бидеш скромно платен. Не е ова Америка...
Како и да е треба да одам по луѓе и да им продавм мед и млеко...продаваш полиси, Една стандардна полиса ја наплаќаш 500 еур и од неа добиваш 20 бода еден бод ти се вреднува околу 7 еур. месечно 5 полиси = 100 бода = 700 еур. Тоа е целата филозофија на ВФП.. има заработувачка ама треба добро да се испотиш.....
Го дослушав цело предавање,и се е како што кажавтеОваа ми можело да ти донесе некој профит како и да е, но сепак треба да се дружиш со богати луѓе на кои можеш да им го продадеш оваа...Оваа функционира на запад каде луѓето имаат вишок пари, па наместо во банка или во инвестициони фондови ги вложуваат во полиси за осигурување. Доколку имаш на кого да ги продаваш овие полиси секако со малку размислување и правење на шема во која ќе ставиш луѓе под тебе да ги склучуваат овие договори за да ги зимаш и нивните и твоите пари може да ти донесе некој приход, но што потоа откако ќе го продадеш на пријателите?? Инаку позитивна работа е што инвестицијата за да добиеш ваква лиценца за склучување на полиси не е многу скапа ( мислам дека целата со семинарот од еден викенд е некаде околу 80 евра)
„Ми треба полиса од ВФП“zdravo, ako vi treba osiguritelna polisa od wvp, mozham da vi pomognam po povolna cena i kontaktirajte me vo inbox
pozdrav