ВМРО-ДПМНЕ ќе го подржи кандидатот на ДУИ за градоначалник на Тетово

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
752
Поени од реакции
64
Вмро мора да ги поддржи ДУИ во Тетово, коалициони партнери се си имаат некакви си договори, ама со сигурност тврдам дека вмровците во Тетово нема да гласаат за Хазби Лика. Кој е тој што ќе гласа за криминалец, кој си изгради неколку згради за себе со општински пари и направи низа други малверзации.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.866
Поени од реакции
5.752
и ако го подржаа сеа сите тетовчани од ВМРО ќе гласаат за Лика, што ве глеам будали:pos2:

Член од
31 март 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Хазби Лика нов заменик-министер за внатрешни работи

27.06.2003 00:00

Likaaa.JPG

Хазби Лика на замeничкото место во МВР беше именуван по поединeчното гласање, кое се случи на барaње на Хисни Шакири, откако во првиот обид тој не ги доби потребните 61-глас.

Опозицијата не го подржа изборот, зашто за нив Лика со приштинската диплома за јазици и книжeвност е несоодветен кадар за местото во МВР, а бил и директен учесник во конфликтот како командант на 112-та бригада на ОНА.

„Вие заборавате, дека вашиот премиер беше книжевник, можеби некој од кај вас смета дека е подобро да се биде заменик министер за внатрешни одколку премиер. Истиот тој премиер беше и министер и за внатрешни работи за време на кризата“, изјави Андреј Жерновски од ЛДП.

„Ако како Македонец не ви смета дека тоа лице учествувало во маскрите кај Вејце и тоа се критериумите за избор на заменик министер, мислам, како Македонец треба да се замислите“ рече Жарко Караџоски од ВМРО ДПМНЕ.

„Вистина е дека има една мала редуктирана биографија, но пред се нема ниту еден кадар да има расипана наполнета биографија со корупција и крадње“ изајви Хисни Шакири од ДУИ.

Според разузнавачите досиеја за масакрот во Вејце, на списокот на учесници најзвучно име е сегашниот градоначалник на Тетово, Хазби Лика, тогаш познат како командант Чела. Документот на УДБК насловен „Сознанија за грозоморното убиство во селото Вејце - Тетовско“ е заведен под службен број 470/13.11.2001 година.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Тони, Аритон ..... и на ДУИ му гори под нозете, Тетово е круна за Албанците а Гостивар е дијамантот на круната, а дуи го изгуби Гостивар.
pa zatoa velam ke bide zestoko...:smir:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
е тоа е тоа што да правиме немој да мислите оние од ДПА се инакви тие се исти мене лицно ако ме прашате бев против коалиција со дуи но тоа не бесе избор на груевски туку тоа е налог на европа и покрај што ние сме самостојна државе сепак на нашата политика влијааат некои покрупни и оголеми политики на еу и нато . и како дае ете вмро ги прифати како партнери но сепак ја нема нивната лојалност пример е ресен каде ново избраниот советник на дуи Осман Шукриу на 23 март заедно со бузле слават во с.Грнчари е сега имате моја порака ама бас никого без ваша волја да не подржувате јас знам дека фијат е нов градоначалник во сруга и покрај тоа што вмро централата ке налага да гласа членсвото за мерко а нема за гостивар и тетово не знам и не можам да зборувам.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ја мислам дека ќе го пукаат во Тетово, а и Струга не е далеку.

Инаку ВМРО-ДПМНЕ на првите парламентарни избори иако беше победник не формираше влада, зошто ?

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
е ајде де зошто шо викаш ?сакаш пак 2001 искрено јас да ама повекето вие не

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156

Инаку ВМРО-ДПМНЕ на првите парламентарни избори иако беше победник не формираше влада, зошто ?
Ama zatoa po vtor pat ne ja povtorija istata greska, i po sekoja cena sakaa da bidat del od vladata.... samo sto tokmacite od PDP kiksnaa i ne uspeaja da ja iskoristat situacijata i ocajnata zelba za vlast na VMRO :) :toe:

Член од
1 април 2009
Мислења
15
Поени од реакции
0
е тоа е тоа што да правиме немој да мислите оние од ДПА се инакви тие се исти мене лицно ако ме прашате бев против коалиција со дуи но тоа не бесе избор на груевски туку тоа е налог на европа и покрај што ние сме самостојна државе сепак на нашата политика влијааат некои покрупни и оголеми политики на еу и нато . и како дае ете вмро ги прифати како партнери но сепак ја нема нивната лојалност пример е ресен каде ново избраниот советник на дуи Осман Шукриу на 23 март заедно со бузле слават во с.Грнчари е сега имате моја порака ама бас никого без ваша волја да не подржувате јас знам дека фијат е нов градоначалник во сруга и покрај тоа што вмро централата ке налага да гласа членсвото за мерко а нема за гостивар и тетово не знам и не можам да зборувам.
Ke se slavi uste poveke na 5-ti april!

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
е ке видиме батка за тоа вцера беше Хазби Лика министер за екологија син му на насип бекири и осман место не ги дрзесе пред се селаните ги обвинија дека ги мамеле тие им викале дека од централата во дуи им е наложено да гласаат за бузле
е сега колку сто јас го слушнав министерот и колку што разбрав знам само ова му рече на осман и дружината немој овој пат да погрешите затоа што лично вие и вашите бизниси ке срадааат многу додека лугето кои ке ги измамите воопшто нема да бидат виновни а знајте дека вие на грб ке носите 159 луге колку сто има бузле гласови во грнчари
после ова во бифето кај сто играаа чочек со бузле се јави една голема дебата и овие избегаааа па така според некои инф сто ги имам овој пат во грнчари ке има обратен резултат

Член од
1 април 2009
Мислења
15
Поени од реакции
0
е ке видиме батка за тоа вцера беше Хазби Лика министер за екологија син му на насип бекири и осман место не ги дрзесе пред се селаните ги обвинија дека ги мамеле тие им викале дека од централата во дуи им е наложено да гласаат за бузле
е сега колку сто јас го слушнав министерот и колку што разбрав знам само ова му рече на осман и дружината немој овој пат да погрешите затоа што лично вие и вашите бизниси ке срадааат многу додека лугето кои ке ги измамите воопшто нема да бидат виновни а знајте дека вие на грб ке носите 159 луге колку сто има бузле гласови во грнчари
после ова во бифето кај сто играаа чочек со бузле се јави една голема дебата и овие избегаааа па така според некои инф сто ги имам овој пат во грнчари ке има обратен резултат
Nadevaj se na to, kutrite vie, ni Konjanovski ni Petrov ni Temelko ne mozat da ve spasat!

nyx

Член од
22 ноември 2007
Мислења
24
Поени од реакции
4
е ајде де зошто шо викаш ?сакаш пак 2001 искрено јас да ама повекето вие не
па нормално дека НЕ, за кој к.. ќе ми е повторно 2001? ТИ воопшто си бил тогаш во Тетово? Или само како си гледал на ТВ и си створил некој си Рамбо филм дека се снимало овде...Не сакам никој да навредим али вашите постови од прва страна до овде немаат благе везе. Овде МОРА да има соживот тоа е факт и ништо нема друго од тоа. Тој што ќе рече дека некој од нас Тетовчани е предавник или не е Македонец може слободно да се спука у глава пошто нема мозок ни грам. Ти ТМРО знаеш што значи зборот и дејствието војна уопште? Да си бил овде тој цел период до 2003та не сум сигурен денес дека би пишувал некој вакви срањ.. безвезни...Чул некој од вас за пост-воени трауми? Па сите Македонци од Тетово го имаат тоа во нив од 2001ва наваму и тоа воопшто не е мала бројка. Нормално дека некој заминал за Скопје тој период, му горело под нозе и тотално е тоа разбирливо. Предавник е тој што од страна седи и кења како нечинеле македонците во тетово....Никогаш нема Тетово да се отцепи од Македонија и тоа е уште еден несоборлив ФАКТ. Но , за да се решат сите проблеми (сепак треба да се живее овде) потребно е да се има соживот и тоа е тоа. И до пред овие избори Хазби Лика беше градоначалник, зашто не дигавте прашина предтоа? За кого и да гласаат мнозинството овде ќе победи, но најбитно е да се подобри животот на македонците во него а и на сите останати , затоа што веруем дека на сите од овде им е преку глава од такви гомнарии и дека никој више не сака да живее во страв и параноја.

пс. ТМРО (бидејќи твоите постови највеќе ме изиритираја) треба ли да се наречат и сите тие студенти од Скопје и останатите градови од Македонија предавници затоа што студираат на Штулов и на Тетовски Универзитет?

Ебаве политичарите и патриотите форумски, наместо да се гура напред се оди со глава у ѕид. Знаете кое е најубаво решение , да ги снема и СДС и ВМРО-ДПМНЕ , тогаш ќе процвета нашата мила мала држава.

Поздрав од Тетово енд стеј кул :smir:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
е сега безвезе е јас и ти де пишуваме по еден пост со по два збора овој или оној ке победи кој ке победи ке се знае во 8.30 на 5 април и ако пак ме коментирашне со една реченица јас нема да ти вратам бидејки ке знам дека нема за што да се разговара со тебе а ако ми кажеш факти зошто бузле ке тепа на 5 ке ти одговорам

затоа што имаше една тиква наречена лубчо гјоргиевски

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
е сега безвезе е јас и ти де пишуваме по еден пост со по два збора овој или оној ке победи кој ке победи ке се знае во 8.30 на 5 април и ако пак ме коментирашне со една реченица јас нема да ти вратам бидејки ке знам дека нема за што да се разговара со тебе а ако ми кажеш факти зошто бузле ке тепа на 5 ке ти одговорам

затоа што имаше една тиква наречена лубчо гјоргиевски
Слободно додади го (во списокот) и сегашниот „најмудар„ прецедник..кој (патем) велеше:
До последна точка и запирка..да (им) се исполни

:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom