ВМРО ДПМНЕ се враќа

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Mafil напиша:
Абе се разбира дека се враќа ВМРО,
Законот на ВМРО: ако некој проневери пари од организацијата, или дури само ако дозволи некој од страна да украде нешто од организацијата казната е само една. Му ја извршуваат неговите соборци - комити.

Моралот и дисциплината се тоа што ја правело ВМРО силна, неморалот и недисциплината се тоа што ги прави ДПМНЕ мизерни.

UMS

Fate is in our hands
Член од
7 декември 2005
Мислења
24
Поени од реакции
0
Се враќа 100%

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Минатото не може да се врати.

ВМРО е родена од идеологија за национално ослободување, и израснала силна со материјалната и воена поддршка на Бугарија. ВМРО започнува да се распаѓа кога Бугарија, како губитник во војната, потпишува меѓународна обврска да го ликвидира македонскиот национализам, и ја извршува таа обврска со помош на Ванчо Михајлов.

Денес недостасуваат и двата битни услови за раѓање на ВМРО.

Првиот е програма за национално ослободување и борба против империјалнот ропство. Во таа насока програмата на ДПМНЕ воопшто не се разликува од програмата на СДСМ - и едните и другите идеалот го гледаат во целосна колонијална зависност и слугинска положба на Македонија под американско-албанската чизма.

Вториот услов - материјална и воена помош од сојузничка земја - исто така е практички невозможен. Бугарија денес не е истата како и пред сто години. Политиката на задушување на македонскиот национализам ја имаат изградено и усовршено стократно; политиката на борба против империјалниот господар ја имаат заменето со политика на слугување.

ВМРО не може да се роди од партија со идеологија слична на СДСМ, од партија неспособна да ги разобличи лагите на СДСМ, и од партија која не е во состојба, кога е на власт, да осуди ниту еден криминалец од СДСМ.

Член од
30 декември 2005
Мислења
114
Поени од реакции
0
Вмро се врака сигурно во коалициа со Дпа

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Ти го крстиш, а тој...

Љубов со Голема Албанија си има Бучко. Љубов со аранутите што колелел македонски народ си имал и Ванчо Михајлов.

Тој што нема своја идеја туку ги позајмува идеите од СДСМ, може да биде само сенка на СДСМ. ВМРО е нешто друго.

Во коалиција со ДПА може да се врати ДПМНЕ, но тоа е само СДСМ/УЧК верзија 2. Тоа не е ВМРО.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Вицовите за СДСМ ти се генијални...

со политикава - не знам што да речам. Ај нека ти биде со среќа! Кога Александар можел со ваква војска да стигне до Индија,

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
Павел Липранди напиша:
ВМРО не може да се роди од партија со идеологија слична на СДСМ, од партија неспособна да ги разобличи лагите на СДСМ, и од партија која не е во состојба, кога е на власт, да осуди ниту еден криминалец од СДСМ.
Veruvaj deka ovoj pat, ne samo sto ke se osudat komunjarski aramii, tuku i ke se pozatvorat, poveke za niv milost nema, sami gledame do nade ne donesoa i na ekonomka baza i na nacionalna, a najvaznoto sto e: ni go prodadoa nacionalniot identitett, da se zatvorat e nesto najmalo sto ke go dobijat, jas inaku bi im presudil.

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Павел Липранди напиша:
Вицовите за СДСМ ти се генијални...

со политикава - не знам што да речам. Ај нека ти биде со среќа! Кога Александар можел со ваква војска да стигне до Индија,
Сите знаеме како треба, но.... реалноста (за жал) е дека мора да има албанска партија у Влада...Тоа СДС(FYRO)М им го даде уште у 90-та и крај.... нема враќање!!

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
T.E. Ima...Revolucija!! Pod vodstvo na ... (Ima covek, no UDBA cita Kajgana.com :(

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
NACIONALIST напиша:
Veruvaj deka ovoj pat, ne samo sto ke se osudat komunjarski aramii, tuku i ke se pozatvorat, poveke za niv milost nema, sami gledame do nade ne donesoa i na ekonomka baza i na nacionalna, a najvaznoto sto e: ni go prodadoa nacionalniot identitett, da se zatvorat e nesto najmalo sto ke go dobijat, jas inaku bi im presudil.
nacionalist, zabeguvas , a koj ke gi sudi "sudiite" ili VMRO-vskite aramii ke napravat herojsko harikiri....ne mi se veruva.... Ljubco se poveke dobiva facka na bogat evrejski lihvar!!!!

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
concrete напиша:
nacionalist, zabeguvas , a koj ke gi sudi "sudiite" ili VMRO-vskite aramii ke napravat herojsko harikiri....ne mi se veruva.... Ljubco se poveke dobiva facka na bogat evrejski lihvar!!!!
slusaj bratu!!! ne zabeguvam tuku znam sto zboruvam, kako pvo, ljubco i negovite aramii si napravija partija, sto znaci ljubco glupco nema vraka so dpmne, a dpmne na celo so nikola gruevski veruvaj deka e napametniot, i naj cistiot politicar, bez nikakva afera ili nekoja crna pozadina kako sto e ljubco, sranko, bucko i da ne gi nabrojuvam, aramiite, e zatoa tolku mnogu veruvam vo gruevski i siguren sum deka samo toj ke ja krene ekonomijata i nikoj drug.
A i kriminalcite od tipot na SRANKO I KOSTOV, ke zavrsat zad resetki, ali prvin impicment na SRANKOVIC, pa posle pritvor.

Kajgana Shop

На врв Bottom