Zevsus напиша:
Sto go ubivavte be `bugarinot` Jane Sandanski togas?
Sto go finansiravte predavanjeto na Goce Delcev?
Koj trebase da dade puski od Avstrija(maliherki) a gi zadrza na svojhot dvor i edna ne dade vo navecerieto na Ilindenskoto (nepreobrazensko vostanie)
Koj preku negovite predavnici infiltrirani vnatre vo organizacijata buckase vostanieto porano da se digne i da propadne so samoto toa?
Zosto Todor Panica se samoubi posle atentatot?
Za cija drzava Jane Sandanski ucestvuvase i napagjase na Solun?
Dali nekoj osven neho imal komanda ili influence vrz negovite trupi?Najdi mi eden simbol,edno zname kade sto Jane Sandanski drzi ili e u blizina na bugarsko zname!
Ne e li sramota i grev,tie sto go utepaa...da narecat grad po nego??? (se so cel da se spamira istorijata! )
Ne me nerviraj...teraj rabota i prekini da probuvas da krades tugjo!
Mojto momche, Bugarinot Stefan Stambolov, poraneshen ministar pretsedatel, e ubien ot drugi Bugari nasred Sofia...dali toa zhachi deka Stambolov i mnogu drugi Bugari sa stanali Makedonci - posmrtno ?
Na tvoite prashanja e odgovoreno mnogu pati na istorija ..samo eden mal komentar - Vancno Michailov se e borel za nezavisna makedonska drzhva vo geografskite granici zaedno so Pirinska da se otcepi od Bugarija- on e tocno tolku Bugarin kolku i Sandanski.
Vije ne go pochituvate samo zoshto se e boril protiv Srbite - druga razlika nema.
I ediniot, i drugiot se borili, za makedonska drzvava bez makedonska nacija i makedonski jazik.
Ima dokukenti, ima istorija..nema zoshto da se nervirash, ne mozhe da se promeni.