Бјело Дугме

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.103
Поени од реакции
25.393
Она што ќе го издвојам од Дугме како музика којашто заслужува внимание е периодот на Бебек односно на Све че то мила моја прекрити рузмарин, снегови и шаш, Сањао сам ночас да те нема, Лоше Вина, Има нека тајна веза, Кад заборавиш јули, Заборави ако можеш, Шта би дала да си на моме месту. Песните содржат одлични текстови, проследени со рок/хард-рок музика со истакнат ритам, мелодија и звучност. Пост Бебек ерата ми е повеќе шминка површни компзиции односно песни за желудниците на пошироките народни маси.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Sussaro напиша:
Она што ќе го издвојам од Дугме како музика којашто заслужува внимание е периодот на Бебек односно на Све че то мила моја прекрити рузмарин, снегови и шаш, Сањао сам ночас да те нема, Лоше Вина, Има нека тајна веза, Кад заборавиш јули, Заборави ако можеш, Шта би дала да си на моме месту. Песните содржат одлични текстови, проследени со рок/хард-рок музика со истакнат ритам, мелодија и звучност. Пост Бебек ерата ми е повеќе шминка површни компзиции односно песни за желудниците на пошироките народни маси.
Сепак, мене Тифа ми е омилен, иако периодот со Бебек е музички најквалитетен.

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Легенда!
Тоа е групата на мојата младост, а ја засакав уште како дете од мојата сестра која ги купуваше нивните плочи,па јас продолжив со касети,а денес се тоа си стои на цд!Ги обожавам!

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
BIJELO DUGME RULZ...nema dr so da se kaze za niv!!!

Zic

Dragon Slayer
Член од
24 март 2007
Мислења
114
Поени од реакции
1
Имаат многу убави песни порано секој ден ги слушав а сега поретко но песните им се закон.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
закон се, штета што не се повеќе заедно да извадат уште некоја добра песна, колку генерации поминаа со нивните песни, секоја чест

[IH]

Imperator aka Makedon
Член од
16 април 2007
Мислења
142
Поени од реакции
0
Супер се

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Сарајлии кој знае што е музика , и Бебек и Ален се фантастични.Ален да ти загрчи на увце , то је малааа моја рокенрол и да се стопиш.
Селма , блуз за моју бившу драгу ах листата ќе долга . Закон се дечките.

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
ragazza напиша:
Сарајлии кој знае што е музика , и Бебек и Ален се фантастични.Ален да ти загрчи на увце , то је малааа моја рокенрол и да се стопиш.
Селма , блуз за моју бившу драгу ах листата ќе долга . Закон се дечките.
Закон кој го почитувам!Секојдневно!Ретко има ден да не слушнам макар и само едно песниче од нив!
Еве во моментов слушам-Кад заборавиш Јули!

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Сањаоо сам ночас да те немаааам тука ечи.
Еј ночииии сваниии зорааа нек сванееее, се збораше едно време дека ќе иделе Скандинавија ама ништо од то , матерооо.

N

n/a

Гостин
Mislam deka e ubedlivo najdobrata grupa od ex Jugoslavija...vo site sostavi...sekogas...N.1!
Na mene najvise mi se svigjaat vo periodot dur Tifa peese,mada i Alen Islamovic ne e los!

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
БИЈЕЛО ДУГМЕ е убедливо најдобриот бенд во бивша Југославија, а и пошироко. Тоа е бенд што одсекогаш сум го носел и уште го носам во срцето. Иначе најдобар пејач е Жељко Бебек ( Све че то мила моја прекрити рузмарин, снијегови и шаш, Сањао сам ночас да те немам, Селма и многу други). Голема штета што на прошталната турнеа 2005 година не дојдоа во Скопје. Но, после турнејата имаа уште една турнеа низ Америка, па после и во Германија, Австрија... Слушам дека последно време пак се соединиле, но без Брега и се наречени "Кад би био Бијело Дугме". Ај можеби овој пат ќе ја имаме таа среќа да дојдам во Скопје.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Легенди! Едни од најдобрите YU-ROCK бендови.

Kajgana Shop

На врв Bottom