Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
ako moze nekoj da mi kaze od prilika uste kolku vreme imam za cekanje. Vi blagodaramПрегледај го приврзокот 340767
Kaj mene od datum na finalna do sledna promena bese 1god I 5 meseci.
Автоматски споено мислење:

Ima li nekoj drug mislenje za ova?
Orginalniot BG dokument koj go podnesov (bugarska posmrtnica) kako dopolnitelen dokument bese kaj pra dedo so OV, kaj dedo so SKI i kaj roditeli so OV. Pominav na polozitelno so toj dokument.

Orginalniot BG dokument koj go podnesov (bugarska posmrtnica) kako dopolnitelen dokument bese kaj pra dedo so OV, kaj dedo so SKI i kaj roditeli so OV. Pominav na polozitelno so toj dokument.
Dali ima nekakva vrska toa sto imam podneseno preku roditel vo smisla dali mozebi ke se ceka pomalku od 1 ipol godina bidejki e preku roditel?

Dali ima nekakva vrska toa sto imam podneseno preku roditel vo smisla dali mozebi ke se ceka pomalku od 1 ipol godina bidejki e preku roditel?
Не прави никаква разлика, исто се чека.

ПС: пред месец дена го постави истото прашање (уште колку имаш до пасош), ти беше одговорено и сега пак прашуваш уште колку имаш.

Последно уредено:

Mojot pra dedo umrel vo negovoto selo taka da... ama sepak isto e se, samo na prezimeto so -ski(jordanov-jordanovski) sepak sekoj razumen covek bi se uveril deka se raboti za ist covek

После интервју моментално се чека 3-3.5 години до пасош. Барем ако интервјуто било во Софија, доколку си го правел во амбасада/конзулат уште некој месец плус. Исто треба да земеш во предвид и за колку време најрано би добил термин за интервју.
Не баш :D

Momentalno sitacijata se pasosive e covek pistol da zeme i da si puka vo glava. Niso ne e sraboteno, na iljadnici prepiski stojat, star dokument baraat i za novi i za stari aplikanti, izbori pak kje ima vo BG. Teska katastofa.

Dzvonev vo Ministerstvo na pravda za da vidam do kade e rabotava i nikoj ne kreva. Znae nekoj so se slucuva ? Samo na priemna centrala mi krena veli tuka se site rabotele.

Dzvonev vo Ministerstvo na pravda za da vidam do kade e rabotava i nikoj ne kreva. Znae nekoj so se slucuva ? Samo na priemna centrala mi krena veli tuka se site rabotele.
Колку што знам цел август се на колективен одмор (освен ако нема некои дежурни службеници или слично).

Така да за еден месец продолжува циркузот со работа.

Колку што знам цел август се на колективен одмор (освен ако нема некои дежурни службеници или слично).

Така да за еден месец продолжува циркузот со работа.
Znaci septemvri ke e mesecot koga ke ima nova data na potpis za ukazi….od 17.06 juni nema niso objaveno ama mora cudno mi e poso novo tromesecie e ..

Znaci septemvri ke e mesecot koga ke ima nova data na potpis za ukazi….od 17.06 juni nema niso objaveno ama mora cudno mi e poso novo tromesecie e ..
Ovie od novava vlast teski nerabotnici. Razbiram lani izbori ama od januari niso ne srabotija. Skoro dve godini gi prelezaa. Samo Bojko da pobedi sega vo oktomvri i pak da se vratat kako so si bese i se si rabotea i priznavaa. So e ova ne znam.

Ovie od novava vlast teski nerabotnici. Razbiram lani izbori ama od januari niso ne srabotija. Skoro dve godini gi prelezaa. Samo Bojko da pobedi sega vo oktomvri i pak da se vratat kako so si bese i se si rabotea i priznavaa. So e ova ne znam.
Ај што не работат мање више. Ама што заглавија десетици илјади луѓе беспотребно, тоа е главниот проблем.

Којзнае ...

Moze nekoj sto napravil izjava od dva svedoka za razlicni preziminja da mi kaze kako treba? Im se javiv na eden notarinat i mi vikaat dvata svedoka mozaat ili poedinecno ili zaedno, ama kade mozam da najdam obrazec za izjavata?

Moze nekoj sto napravil izjava od dva svedoka za razlicni preziminja da mi kaze kako treba? Im se javiv na eden notarinat i mi vikaat dvata svedoka mozaat ili poedinecno ili zaedno, ama kade mozam da najdam obrazec za izjavata?
Пред неколку постови @perka1 ти напиша дека помина без промена. Тие знаат дека во тој период Бугарска егзархија им ги промени сите презимиња,
Зборот ми е, ако веќе инстинктот ти вели дека мора да смениш нешто, поарно да го побараш во Софија во Државен архив. Барем ќе ти издадат оригинален документ.

Пред неколку постови @perka1 ти напиша дека помина без промена. Тие знаат дека во тој период Бугарска егзархија им ги промени сите презимиња,
Зборот ми е, ако веќе инстинктот ти вели дека мора да смениш нешто, поарно да го побараш во Софија во Државен архив. Барем ќе ти издадат оригинален документ.
Vishe sum zemal dokument od drzavniot arhiv kade sto se naogja mojot predok, samo forata e shto jas sum Jordanov, tatko mi e Jordanov, dedo mi e Jordanov i tatkoto na umrenicata na dedo mi e so "Jordanov" ama na negovata sopstvena umrenica e Jordanovski(na pra dedoto).
Mozebi se sekiram baajgi bidejki ne e nitu razlicno prezime, samo nastavkata -ski e dodadena, ama nishto ne se gubi od izjava na notar

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom