- Член од
- 26 ноември 2024
- Мислења
- 18
- Поени од реакции
- 17
Има ли Некој да е на положително и чека указ ама со стариот пасош без да му бараат копија од новио пасош??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас бев на интервју со стариот пасош кој што ми е истечен сега, меѓутоа минатото лето испратив писмо до Софија со копија од новиот и изгледа ми го вметнале во преписката, со оглед на тоа дека сум на положителна сега. Пробај така да им испратишИма ли Некој да е на положително и чека указ ама со стариот пасош без да му бараат копија од новио пасош??
Ti cekas ukaz taka?Јас бев на интервју со стариот пасош кој што ми е истечен сега, меѓутоа минатото лето испратив писмо до Софија со копија од новиот и изгледа ми го вметнале во преписката, со оглед на тоа дека сум на положителна сега. Пробај така да им испратиш
Da, jas pominav so stariot pasos.Ti cekas ukaz taka?
Автоматски споено мислење:
Ima Nekoj da e pominal finalna so polozitelno bez dopolnitelna ama so STARIOT PASOS??
Јас бев на интервју со стариот пасош кој што ми е истечен сега, меѓутоа минатото лето испратив писмо до Софија со копија од новиот и изгледа ми го вметнале во преписката, со оглед на тоа дека сум на положителна сега. Пробај така да им испратиш
Ja isprativ molbata za dostavuvanje dopolnitelni dokumenti so se kopijata od noviot pasos preku posta do adresata na ministerstvoto. Jas gi isprativ koga bev vo Germanija, no verojatno ne bi pravelo razlika i od Makedonija ako gi ispratisNa koj nacin gi isprativte novite kopii od dokumentite i kako ide procedurata?
До крајот на јуни би требало да почнат со 2023Zna li nekoj kad ce krene 2023godina?
Javi se vo ambasada, prasaj dali ima brojce za tebe verojatno ke ima, i dali mora licno da go podignis ili ne. Stom go znajs brojceto ke si proveris status i zavisno od status si odis ponatamu so postapkataZdravo,
Dali nekoj mozhe da me posochi so sovet. Bev na intervju vo Avgust 2023, no posle toa otidov vo stranstvo I nikogash ne si go podignav brojcheto so broj na prepiska I PIN kodot.
Posle intervjuto voopsto nemav nikakov kontakt I si ja zanemariv procedurata celosno.
Ne sum siguren dali najverojatno procesot si tecel normalno vo megju vreme? Za da dobijam broj na molba I PIN kod vo momentot sto bi trebalo da napravam?
Inaku, intervjuto go imav vo ambasadata vo Skopje.
1. Treba originalot.Здраво на сите,
Имам неколку прашања за кои верувам дека некој од Вас има одговор/насока.
Имам воена книшка од прадедо и сакам да извадам државјанство. Дали е потребно да ја носам оригинал книшка или можам и со скенирана/копија ( стара е 100 години и хартијата е многу кревка/исто веќе еден братучед има вадено државјанство со истата книшка)?
Листав низ темава ама никаде не видов/најдов детални чекори за аплицирањето по новата процедура (со лекарско уверение и аплицирање/интервју во ист ден.)
Дали доколку има некој напишено може да го препрати тој пост?
И за крај, адреса на живеење како се вади легално доколку немаш никој во Бугарија?
Фала однапред и пријатен ден!