Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
21 февруари 2022
Мислења
8
Поени од реакции
12
Добро вечер и од мене. И јас со указ бр 29
Чекав да се смени автоматски за подигнување од амбасадата од Ск..но не се менува. Стои да закажам за во Софија. Дали некој знае што да направам за да можам да го подигнам указот од Ск? Благодарам

X3d

Член од
14 септември 2020
Мислења
12
Поени од реакции
18
Јас имам потекло... татко, мајка, цела фамилија сите сме Бугари и имаме бугарско презиме... добивме и хартиено потекло, се е во ред и имам јаки хартии... навистина не знам што да очекувам :( како и каде да го проверам тоа понатаму, не знам

Poteklo imas ama falsikuvano…
Zatoa ne te pustaat
Trazi druga alternativa za drug pasos

Член од
16 јули 2024
Мислења
54
Поени од реакции
81
Dali decata pokraj roditelot dobivaat porano ili cejaat isto 3-4 godinini
Автоматски споено мислење:

Direkno
Ako dvajcata roditeli imaat drzhavjanstvo decata mozhe da se zapishat direktno vo knigata na drzhavjanite.
Ako edniot roditel ima drzhavjanstvo, a decata se rodeni po steknuvanje na drzhavjanstvo, mozhe da se zapishat vo knigata direktno vo knigata na drzhavjanite.
Ako decata se rodeni pred steknuvanje na drzhavjanstvo togash kje chekaat 3 ili 4 godini.

Член од
4 март 2025
Мислења
2
Поени од реакции
2
Поздрав, моментално сум на статусот подолу.

Дали некој знае дали се плаќа за адреса и дополнителни трошоци кога се поднесува понатаму, или само треба да отидам, да го земам државјанството, да ја наведам адресата и оставам две сликички?

(Не ми е до парите, туку сакам да имам претстава за да знам колку пари да понесам со себе.)
  • Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.

Член од
20 јануари 2025
Мислења
8
Поени од реакции
6
Поздрав, моментално сум на статусот подолу.

Дали некој знае дали се плаќа за адреса и дополнителни трошоци кога се поднесува понатаму, или само треба да отидам, да го земам државјанството, да ја наведам адресата и оставам две сликички?

(Не ми е до парите, туку сакам да имам претстава за да знам колку пари да понесам со себе.)
  • Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Se plajka ti davaat od ambasada livcinja i treba da uplatis 36evra

Член од
26 февруари 2023
Мислења
5
Поени од реакции
2
Здраво Пријатели.Образована преписка xx/01/2024 кога мислите дека ќе дојде време да се разгледува? Мај следна година ? Има ли шанси нешто да се случи во меѓувреме и да се забрза процесот? Поздрав

Член од
5 август 2020
Мислења
43
Поени од реакции
25
Здраво Пријатели.Образована преписка xx/01/2024 кога мислите дека ќе дојде време да се разгледува? Мај следна година ? Има ли шанси нешто да се случи во меѓувреме и да се забрза процесот? Поздрав
od datata na obrazuvana prepiska posle 2.5 godini ocekuvaj promena.Ako si januari 2024 racunaj vo juli 2026 ke imas promena

X3d

Член од
14 септември 2020
Мислења
12
Поени од реакции
18
Ima sansi da se zabrza procesot da se otkazes od procesot…
Slednite 2god ne tupi na forumot bezvrska

Член од
21 август 2016
Мислења
22
Поени од реакции
26
Nekoj da mi pomogne posle status (deka e pozitivno so Ukaz) 1741780220408.png

kako odi postapkata, kolku vreme se ceka da se odi do ambasada, posle ambasada u Sofia baranje za LK i Pasos. Ako ima i link so diskusija neka share-ne/ Blagodaram - Na site uspeh vo postapkite :)

Член од
15 март 2022
Мислења
9
Поени од реакции
5
Дали може инфо… однесов документ за неосудуваност во јануари, сега ми се смени статусот.
Не сум осудувана, дали е некоја грашка или што не знам…
Што ножам да превземам после ова??

• С'вет'т по гражданство не е уважил молбата. Лицето е ос'ждано.
  • С'обштението е публикувано на 10.03.2025 г.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
708
Поени од реакции
1.303
Дали може инфо… однесов документ за неосудуваност во јануари, сега ми се смени статусот.
Не сум осудувана, дали е некоја грашка или што не знам…
Што ножам да превземам после ова??

• С'вет'т по гражданство не е уважил молбата. Лицето е ос'ждано.
  • С'обштението е публикувано на 10.03.2025 г.
Од суд извади потврда за неосудуваност или фалцаше? Бугарите проверуваат за тоа и тоа лице во Македонија дали се води судска постапка, дали е веќе осудено. Во контакт се со македонското министерство за правда.

Kajgana Shop

На врв Bottom