Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mislam nekade se 15 maj stignatiintervju 20 maj 2022 bitola ima li nekoj infoo do kade se stignati ?
Здраво, колку време се чека за промена на овој статус
На интревју бев во Јануари 2022.
- Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште.
Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република
Б'лгарија.- Сьобштението е публикувано на 17.07.2024
Благодарам однапред.
Chestitki. Me interesira da mi kazhesh dali go vrakjaat nazad stariot originalen dokument (krstenica, izvod, voena knishka i slichno) po podignuvanjeto na ukazot. Bidejkji so podignuvanjeto na ukazot realno postapkata zavrshuva, a mene mi rekoa deka go vrakjaat stariot originalen dokument po zavrshuvanjeto na postapkata.Update:
Денес имам закажано термин за подигање на државјанство.
Статусот ми се смени на 09.10.24.
Ако те добро разбрав указот веке не се зема од дирекцијата во "Аксаков 5", него во ова паралелна улица. Знам дека се блиску, ал чисто да знаеме.Нема потреба да кажувам, сигурно сите сте со посредник, но указот се зема од Министерство на правос'дието, има посебен влез на левиот крај на зградата.
Токму така, на Slavyanska 1 Str. , баш од страна на Народен Театар Иван Вазов се паѓа.Ако те добро разбрав указот веке не се зема од дирекцијата во "Аксаков 5", него во ова паралелна улица. Знам дека се блиску, ал чисто да знаеме.
Се пополнува барање за враќање на стариот документ и одма ти го даваат.Chestitki. Me interesira da mi kazhesh dali go vrakjaat nazad stariot originalen dokument (krstenica, izvod, voena knishka i slichno) po podignuvanjeto na ukazot. Bidejkji so podignuvanjeto na ukazot realno postapkata zavrshuva, a mene mi rekoa deka go vrakjaat stariot originalen dokument po zavrshuvanjeto na postapkata.
na lice mesto ti go davaat dokumentot?Се пополнува барање за враќање на стариот документ и одма ти го даваат.