Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Да ли неко зна да ли је ово финална и ако не колко до финална?
Автоматски споено мислење:

Ме интересира и вториот пасош

Attachments

• Screenshot_20241012_184308_Messenger.jpg
    Screenshot_20241012_184308_Messenger.jpg
    461,8 KB · Прегледи: 116
  • Screenshot_20241012_184557_Messenger.jpg
    Screenshot_20241012_184557_Messenger.jpg
    643 KB · Прегледи: 114
дали ке оди некој за софија на 23 октомври или да ми каже некој што возат рано треба да сум таму во 9

Позитивно денес! 5 недели откако се вратив во финалето, по 17 месеци дополнителна проверка. Сега сум многу надежен, и се надевам дека ништо нема да тргне наопаку од сега, па до еден декрет.

Здраво, колку време се чека за промена на овој статус
  • Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште.
    Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република
    Б'лгарија.
  • Сьобштението е публикувано на 17.07.2024
На интревју бев во Јануари 2022.
Благодарам однапред.

Update:

Денес имам закажано термин за подигање на државјанство.
Статусот ми се смени на 09.10.24.

Update:

Денес имам закажано термин за подигање на државјанство.
Статусот ми се смени на 09.10.24.
Chestitki. Me interesira da mi kazhesh dali go vrakjaat nazad stariot originalen dokument (krstenica, izvod, voena knishka i slichno) po podignuvanjeto na ukazot. Bidejkji so podignuvanjeto na ukazot realno postapkata zavrshuva, a mene mi rekoa deka go vrakjaat stariot originalen dokument po zavrshuvanjeto na postapkata.

Све ќе ти вратат, денес го земавме указот на сопругот и му вратија сите документи што ги дал.

Не заборавајте две слики да носите, платежно и мејлот за термин печатен. Не го пуштија денес еден Русин ради немање слики, ќе чека термин дури другата недела.

Нема потреба да кажувам, сигурно сите сте со посредник, но указот се зема од Министерство на правос'дието, има посебен влез на левиот крај на зградата.

Attachments

• Screenshot_20241017_201551_Gallery.jpg
    Screenshot_20241017_201551_Gallery.jpg
    947,5 KB · Прегледи: 61
Нема потреба да кажувам, сигурно сите сте со посредник, но указот се зема од Министерство на правос'дието, има посебен влез на левиот крај на зградата.
Ако те добро разбрав указот веке не се зема од дирекцијата во "Аксаков 5", него во ова паралелна улица. Знам дека се блиску, ал чисто да знаеме.

Ако те добро разбрав указот веке не се зема од дирекцијата во "Аксаков 5", него во ова паралелна улица. Знам дека се блиску, ал чисто да знаеме.
Токму така, на Slavyanska 1 Str. , баш од страна на Народен Театар Иван Вазов се паѓа.
Сум ставила слика на табелата кај што се влегува, нема промашај.
Пет минути пред терминот смеете да влезете и не подоцна од 15 минути после термин. Не задоцнувајте и никако не оставајте некој досаден посредник да пика луѓе преку ред, се случи тоа и требаше јас да ги поканам надвор да ги утерам во ку*ац.

Chestitki. Me interesira da mi kazhesh dali go vrakjaat nazad stariot originalen dokument (krstenica, izvod, voena knishka i slichno) po podignuvanjeto na ukazot. Bidejkji so podignuvanjeto na ukazot realno postapkata zavrshuva, a mene mi rekoa deka go vrakjaat stariot originalen dokument po zavrshuvanjeto na postapkata.
Се пополнува барање за враќање на стариот документ и одма ти го даваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom