Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
12 септември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
1
Да ли неко зна да ли је ово финална и ако не колко до финална?
Автоматски споено мислење:

Ме интересира и вториот пасош

Attachments

Член од
22 јули 2020
Мислења
57
Поени од реакции
40
Позитивно денес! 5 недели откако се вратив во финалето, по 17 месеци дополнителна проверка. Сега сум многу надежен, и се надевам дека ништо нема да тргне наопаку од сега, па до еден декрет.

Член од
22 август 2024
Мислења
5
Поени од реакции
7
Здраво, колку време се чека за промена на овој статус
  • Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште.
    Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република
    Б'лгарија.
  • Сьобштението е публикувано на 17.07.2024
На интревју бев во Јануари 2022.
Благодарам однапред.

Update:

Денес имам закажано термин за подигање на државјанство.
Статусот ми се смени на 09.10.24.

Член од
16 јули 2024
Мислења
33
Поени од реакции
45
Update:

Денес имам закажано термин за подигање на државјанство.
Статусот ми се смени на 09.10.24.
Chestitki. Me interesira da mi kazhesh dali go vrakjaat nazad stariot originalen dokument (krstenica, izvod, voena knishka i slichno) po podignuvanjeto na ukazot. Bidejkji so podignuvanjeto na ukazot realno postapkata zavrshuva, a mene mi rekoa deka go vrakjaat stariot originalen dokument po zavrshuvanjeto na postapkata.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
Све ќе ти вратат, денес го земавме указот на сопругот и му вратија сите документи што ги дал.

Не заборавајте две слики да носите, платежно и мејлот за термин печатен. Не го пуштија денес еден Русин ради немање слики, ќе чека термин дури другата недела.

Нема потреба да кажувам, сигурно сите сте со посредник, но указот се зема од Министерство на правос'дието, има посебен влез на левиот крај на зградата.

Attachments

Член од
25 ноември 2019
Мислења
124
Поени од реакции
128
Нема потреба да кажувам, сигурно сите сте со посредник, но указот се зема од Министерство на правос'дието, има посебен влез на левиот крај на зградата.
Ако те добро разбрав указот веке не се зема од дирекцијата во "Аксаков 5", него во ова паралелна улица. Знам дека се блиску, ал чисто да знаеме.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
Ако те добро разбрав указот веке не се зема од дирекцијата во "Аксаков 5", него во ова паралелна улица. Знам дека се блиску, ал чисто да знаеме.
Токму така, на Slavyanska 1 Str. , баш од страна на Народен Театар Иван Вазов се паѓа.
Сум ставила слика на табелата кај што се влегува, нема промашај.
Пет минути пред терминот смеете да влезете и не подоцна од 15 минути после термин. Не задоцнувајте и никако не оставајте некој досаден посредник да пика луѓе преку ред, се случи тоа и требаше јас да ги поканам надвор да ги утерам во ку*ац.

Член од
22 август 2024
Мислења
5
Поени од реакции
7
Chestitki. Me interesira da mi kazhesh dali go vrakjaat nazad stariot originalen dokument (krstenica, izvod, voena knishka i slichno) po podignuvanjeto na ukazot. Bidejkji so podignuvanjeto na ukazot realno postapkata zavrshuva, a mene mi rekoa deka go vrakjaat stariot originalen dokument po zavrshuvanjeto na postapkata.
Се пополнува барање за враќање на стариот документ и одма ти го даваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom