Altair75
MasterAssassin
- Член од
- 7 ноември 2017
- Мислења
- 699
- Поени од реакции
- 3.936
Stom ne ti se brza, prijavi si taa adresa i cekaj si. Za privatna adresa ke treba da baras covek so ke te prijavi i ke treba da mu plates za toa 200-300 pa mozebi i 500 eura. Preku Sofija ne mozes veke, bidejki ti e praten vo konzulat. Moras od tamu da teras procedurata do kraj. Samo da te napomenam deka ima nekoi clenovi ovde na forumot sto cekaat preku konzulat poveke od 5-6 meseci i uste nemata pasos. Mesec-dva tesko da zavrsis rabota preku konzulat + sega samo so imaa izbori, ke odat na odmor i + oktomvri imaat pak izbori (pretsedatelski) so moznost i po 3 pat da napravat uste edni parlamentarni. Haos !!!Здраво,
Барав и читав по форумот и сакам да прашам во случај да имам пропуштено нешто. Ситуацијата ми е следна од пред 2-3 месеци:
Е сега, бидејќи јас немам никаков посредник, а гледам дека може да се пријавам на таа адреса Леге 6, што ме советувате?
- Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Да ја пријавам таа адреса па да си чекам еден месец - два за да стигне писмото таму или повеќе не функционира таа опција?
Да напоменам дека не ми се брза воопшто, не би трошела пари непотребно, но доколку има потреба за да се избегнат лавиринти во системов, Ве молам доколку има некој поискусен нека ме посоветува.
Фала мн.