Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
18 јануари 2020
Мислења
444
Поени од реакции
1.254
Da tocno, ama poveke veruvam deka laze i deka si pravi zanimacija na fb, zatoa sto voobicaeno tie sto na toj nacin zavrsuvaat ne zvonat na site zvona :), neka i e so sreka ako tocno toa
Ko zna mozda je samo imala srece...to sad mi ne znamo.
Ali ako mogu stranci za 1.5 godinu da dobijaju drzavljanstva moze i po neki Makedonac da upadne greskom i dobije :D

Член од
22 март 2019
Мислења
147
Поени од реакции
131
MIskolo drugar dali znaesh kako e so Bitola so Konzulat situacijata
spored dosega gledano od Bitola stigaat pobrzo Pismata nekaden 3 meseci
mislenje tvoe
Za 2 dena pocnuva 6ti mesec kako čeka sin mi pismo.. preku Bitola odese..denes se javi nema pismo. 03.11 bese vo Bitola

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Za 2 dena pocnuva 6ti mesec kako čeka sin mi pismo.. preku Bitola odese..denes se javi nema pismo. 03.11 bese vo Bitola
На кој број се јавувате да проверите дали пристигнало писмото? И јас чекам од декември преку конзулат Битола, ама немам проверено до сега

Член од
31 март 2021
Мислења
2
Поени од реакции
6
Eve da spodelam eden sovet za site sto sakate da gitnete od Makedonija u Evropa bez da imate Blgarsko drzavljanstvo.
Evropska Unija ima sema sto se vika "EU permanent resident". Ako imate postojano prebivanje u edna evropska drzava, mozete da rabotite u drugi drzavi. Na pr. ako imate Germanski permanent residence moze da ziveete u Bugarija i obratno. Za sega toa se skoro site drzavi u EU, sem Anglija, Irska, i Danska.
Za da izvadite takvo vi treba Bugarska licna karta i da ziveete u Bugarija minimum 6 meseci. Samo vadite proishod, se selite u Sofija, naogate rabota, adresa, i ziveete tamu pola godina. Posle toa vi izvadaat licna karta na koja pisuva deka ste stalen rezident na EU i so toa moze da patuvate i da rabotite, da ziveete segde u EU. Ne vi treba pasos.
Ali toa e poteska varijanta za tie sto ja mrazat Bugarija ili se pre glupi da go naucat jazikot (nivniot maticen jazik). Bitno se sto vi treba e proishod sto vi dava pravo postojano da ziveete u Bugarija. U sofija platite se u prosek 3x povisoki od Skopje, na primer gradezno se vadi 1500e na mesec, mozda vi se zasvigja i da ne otidete.

Член од
23 јули 2020
Мислења
21
Поени од реакции
27
Jas go zemav ukazot od Bitola na 3ti noemvri 2020. Na 9ti mart mi izleze izvodot vo sofija i nekni na 17ti mart se slikav za lk i pasos
Taka da bi trebalo i na sin ti da se izlezeni dokumentite
Автоматски споено мислење:

Jas go zemav ukazot od Bitola na 3ti noemvri 2020. Na 9ti mart mi izleze izvodot vo sofija i nekni na 17ti mart se slikav za lk i pasos
Taka da bi trebalo i na sin ti da se izlezeni dokumentite

Член од
28 мај 2019
Мислења
135
Поени од реакции
212
Лошо за овие што ги одбиваат, дали некој знае како би провериле дали имаме дополнителни документи, очигледно посредниците не ги однеле документите.

Член од
25 јануари 2020
Мислења
11
Поени од реакции
2
Konecno posle dolgo vreme se slikav na 18.11.2020 vo sk i cera zvonev stasana LK a pasosot nemozat da go najdat kao da otidam posle 14 april ke sum videl so kako e ima nekoj slicno iskustvo i mozno li ednoto da e gotovo dr da ne e

Член од
18 јануари 2020
Мислења
444
Поени од реакции
1.254
Лошо за овие што ги одбиваат, дали некој знае како би провериле дали имаме дополнителни документи, очигледно посредниците не ги однеле документите.
A zasto mislite da svako mora da prodje ako je odneo dopunska dokumenta po sistemu izvodi i potvrda? Da li negde pise da cete 100% dobiti drzavljanstvo ako to uradite? Ne pise.
Drugo, moramo da budemo svesni da potvrda i izvodi nisu cvrst dokaz i uvek postoji sansa da budemo odbijeni. Ne mora da znaci da ukoliko vas odbiju da posrednik nije odneo dokumenta.
Ja sam sa izvodima i potvrdom i odneseno je opet u ministarstvo ali sam svestan da mogu da me odbiju jer im se tako moze..
Nemam krstenicu ili neki jak dokaz i samim tim rizik uvek postoji.

Последно уредено:
Член од
9 септември 2019
Мислења
14
Поени од реакции
2
Lugje na 16.02.21 bev i go zemav ukazot, sto sleduva sega i uste kolku ke cekam do slikanje?

Kajgana Shop

На врв Bottom