Се има некој обратено досега на овие контакти?Инфо за правосудие ако има некој проблем со адресата чека подолго нека се обрати на овој маил или нека ги побара на телефон:
+359 2 9237381 или +359 2 9237376 инфо...
priemna@justice.government.bg
Ова не е лажно може и да се уверите дека се што пишувам е 99% точно инсајдер информации увек ..
Што е сега информација од инсајдер, што кажува за адресите?Инфо за правосудие ако има некој проблем со адресата чека подолго нека се обрати на овој маил или нека ги побара на телефон:
+359 2 9237381 или +359 2 9237376 инфо...
priemna@justice.government.bg
Ова не е лажно може и да се уверите дека се што пишувам е 99% точно инсајдер информации увек ..
На интервју бев на 1.11 2018Da znaci deka zaradi nedostatok na dokumenti za proishod si odbien. A od koga bese na finalna, koga bese na intervju i koga go dobi ova izvestuvanje ?
Ако почнам пак од почеток пак треба на интервју да одам истата постапка од почеток? Неможе сега да однесам дополнителни документи и да се продолжи кај што е застанато?Ova znaci deka si odnel dokumenti za poteklo samo ednas u DABC i posle koa si bil na intervju ne si gi odnel pak i od MP nemaat pretstava vrz osnov na sto si go dobil potekloto!
probaj pak od pocetok valjda sega pobrzo ke teras i otidi kaj posrednikot i pokazi mu CZ dolga 9ka i izraduvaj go so kurshum
Spored site dosegasni informacii ne moze da se prodolzi kaj sto zastanalo, za zalНа интервју бев на 1.11 2018
А ова го добив на 13.06 2020
Автоматски споено мислење:
Ако почнам пак од почеток пак треба на интервју да одам истата постапка од почеток? Неможе сега да однесам дополнителни документи и да се продолжи кај што е застанато?
Posle 29.03 ke bide otvoren a ambasada SkAmbasadata vo sk nema da raboti vo narednite nekolku dena poradi slucaj na kovid.
za zal odbien siДали ова значи дека сум одбиен?
5Колку пасошот и личната карта важат, 5 или 10 години?
Пасош 5, личната 10Колку пасошот и личната карта важат, 5 или 10 години?
Не знам, за кај мене ти кажувам на 01.02.2021 ми се излезениЗошто овдека пишува дека на 10 години важат?![]()
From 2021: Bulgarian Passports Will Be Valid for 10 Years - Novinite.com - Sofia News Agency
The passports of the Bulgarian citizens will be issued with a term of validity of 5 or 10 years according to the requested deadline. This was decided by the Parliament with the adoption of the second reading of amendments to the Law for the Bulgarian personal documents.m.novinite.com
bi trebalo da zemes po avtomatizam posle 5 godini prestoj so postojana adresa vo bg.drug nacin da dokazuvas poteklo so proishod -za dve do tri godini.Здраво, ја прелистав скоро цела тема и не најдов ситуација слична како мојата.
Студент сум во Софија и веќе имам ЕГН, постојана лична карта и постојана адреса. Дали сите овие работи би значеле побрзо добивање на државјанство?
Исто така сакам да прашам дали би можело преку посредник да се закажи интервју за во Софија за следните неколку месеци, бидејќи преку онлајн закажувањето (за во Софија) првите слободни термини се за април/мај 2022, а имам слушнато дека наводно ако целата процедура се води во Софија било побрзо.
Инаку со план сум да поднесувам документи во конзулатот во Битола во следните неколку недели.
Колкави се шансите за 2 години да го имам веќе пасошот в рака, бидејќи планирам магистерски некаде подалеку, а за ЕУ државјани бенефициите се многу поголеми.