Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
16 октомври 2020
Мислења
6
Поени од реакции
20
Брат ми денеска доби положотелно
Интервју 21 март 2019
Финална некаде средина на Октомври
Доставени плус документи изводи на почетокот на финална,бидејќи аплицираше во почетокот со пасош од сестра.

Последно уредено:

Půtîñöt

Претседател
Член од
2 април 2020
Мислења
733
Поени од реакции
496
Инфо за правосудие ако има некој проблем со адресата чека подолго нека се обрати на овој маил или нека ги побара на телефон:

+359 2 9237381 или +359 2 9237376 инфо...

priemna@justice.government.bg

Ова не е лажно може и да се уверите дека се што пишувам е 99% точно инсајдер информации увек ..
Се има некој обратено досега на овие контакти?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
26 мај 2017
Мислења
280
Поени од реакции
225
Инфо за правосудие ако има некој проблем со адресата чека подолго нека се обрати на овој маил или нека ги побара на телефон:

+359 2 9237381 или +359 2 9237376 инфо...

priemna@justice.government.bg

Ова не е лажно може и да се уверите дека се што пишувам е 99% точно инсајдер информации увек ..
Што е сега информација од инсајдер, што кажува за адресите?

Член од
20 октомври 2017
Мислења
4
Поени од реакции
1
Da znaci deka zaradi nedostatok na dokumenti za proishod si odbien. A od koga bese na finalna, koga bese na intervju i koga go dobi ova izvestuvanje ?
На интервју бев на 1.11 2018
А ова го добив на 13.06 2020
Автоматски споено мислење:

Ova znaci deka si odnel dokumenti za poteklo samo ednas u DABC i posle koa si bil na intervju ne si gi odnel pak i od MP nemaat pretstava vrz osnov na sto si go dobil potekloto!
probaj pak od pocetok valjda sega pobrzo ke teras i otidi kaj posrednikot i pokazi mu CZ dolga 9ka i izraduvaj go so kurshum
Ако почнам пак од почеток пак треба на интервју да одам истата постапка од почеток? Неможе сега да однесам дополнителни документи и да се продолжи кај што е застанато?

Член од
4 јануари 2021
Мислења
8
Поени од реакции
0
Здраво, имав започнато процес за пасош во конзулатот во Битола ( веќе чекам происход од септември 2020), ме интересира дали ми е залудно што сум поднел документи доколку го гледам тој нов закон или ќе си продолжи да си течи процедурата?

Член од
13 октомври 2020
Мислења
215
Поени од реакции
366
На интервју бев на 1.11 2018
А ова го добив на 13.06 2020
Автоматски споено мислење:

Ако почнам пак од почеток пак треба на интервју да одам истата постапка од почеток? Неможе сега да однесам дополнителни документи и да се продолжи кај што е застанато?
Spored site dosegasni informacii ne moze da se prodolzi kaj sto zastanalo, za zal

Член од
26 мај 2017
Мислења
280
Поени од реакции
225
Колку пасошот и личната карта важат, 5 или 10 години?

Член од
26 мај 2017
Мислења
280
Поени од реакции
225
Член од
13 мај 2019
Мислења
156
Поени од реакции
285
Зошто овдека пишува дека на 10 години важат?
Не знам, за кај мене ти кажувам на 01.02.2021 ми се излезени

Член од
17 февруари 2015
Мислења
14
Поени од реакции
16
Здраво, ја прелистав скоро цела тема и не најдов ситуација слична како мојата.

Студент сум во Софија и веќе имам ЕГН, постојана лична карта и постојана адреса. Дали сите овие работи би значеле побрзо добивање на државјанство?

Исто така сакам да прашам дали би можело преку посредник да се закажи интервју за во Софија за следните неколку месеци, бидејќи преку онлајн закажувањето (за во Софија) првите слободни термини се за април/мај 2022, а имам слушнато дека наводно ако целата процедура се води во Софија било побрзо.
Инаку со план сум да поднесувам документи во конзулатот во Битола во следните неколку недели.

Колкави се шансите за 2 години да го имам веќе пасошот в рака, бидејќи планирам магистерски некаде подалеку, а за ЕУ државјани бенефициите се многу поголеми.

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Здраво, ја прелистав скоро цела тема и не најдов ситуација слична како мојата.

Студент сум во Софија и веќе имам ЕГН, постојана лична карта и постојана адреса. Дали сите овие работи би значеле побрзо добивање на државјанство?

Исто така сакам да прашам дали би можело преку посредник да се закажи интервју за во Софија за следните неколку месеци, бидејќи преку онлајн закажувањето (за во Софија) првите слободни термини се за април/мај 2022, а имам слушнато дека наводно ако целата процедура се води во Софија било побрзо.
Инаку со план сум да поднесувам документи во конзулатот во Битола во следните неколку недели.

Колкави се шансите за 2 години да го имам веќе пасошот в рака, бидејќи планирам магистерски некаде подалеку, а за ЕУ државјани бенефициите се многу поголеми.
bi trebalo da zemes po avtomatizam posle 5 godini prestoj so postojana adresa vo bg.drug nacin da dokazuvas poteklo so proishod -za dve do tri godini.

Kajgana Shop

На врв Bottom