Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
22 март 2019
Мислења
113
Поени од реакции
53
Член од
13 август 2020
Мислења
239
Поени од реакции
216
Se e vo istorija ni od drzavjanstvo do pasos ova e haos na bugarski nacin
 
Член од
2 јули 2019
Мислења
12
Поени од реакции
23
Здраво дечки да се пофалам викендов после месец дена проверив и испадна дека ми е потпишан указот :):vozbud::vozbud::vozbud:
Сега како е е со дати бидејќи ми е истечен страриот пасош треба да го сменам(да не треба нешто посебно).
И Каде е побрзо во Софија или да барам да ми го испратат тука(Скопје).Процедурата ми е водена во Софија.
 

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
643
Поени од реакции
1.579
Здраво дечки да се пофалам викендов после месец дена проверив и испадна дека ми е потпишан указот :):vozbud::vozbud::vozbud:
Сега како е е со дати бидејќи ми е истечен страриот пасош треба да го сменам(да не треба нешто посебно).
И Каде е побрзо во Софија или да барам да ми го испратат тука(Скопје).Процедурата ми е водена во Софија.
So sreka prati molba jas ja objaviv pred nekoj den vo Sofija da ti go pratat tuka vo ambasada....sve najubavo
 
Член од
9 април 2006
Мислења
3.582
Поени од реакции
2.129
*****Апдејт 17.01.2021*****

СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈУНИ 2019

26.06.2019 @mekillaz - изводи и потврда
27.06.2019 @AlexN - инт СОФ - потврда и изводи

ЈУЛИ 2019
02.07.2019 @Wolf5 - потврда и изводи
03.07.2019 @Atlantida82 - инт БЕО 03.2019
04.07.2019 @DraganaGagana - инт СОФ - 2 родитела
08.07.2019 @Sashhe - инт СОФ
31.07.2019 @Miky -инт СОФ сведителство и изводи

АВГУСТ 2019
12.08.2019 @Stojkovz - инт СОФ - 2 родитела
13.08.2019 @Tefko - инт СОФ - родител
20.08.2019 @sasko** - инт СОФ - потврда

СЕПТЕМВРИ 2019
19.09.2019 @Bibo - инт СОФ - 2 родителa

ОКТОМВРИ 2019
02.10.2019 @Martinh - инт СОФ
14.10.2019 @BRLIV1 - изводи, потврда и документи од сестра
29.10.2019 @TM88

ДЕКЕМВРИ 2019
04.12.2019 сопруг на @DraganaGagana - инт СОФ - поредок и потврда
10.12.2019 @Mitko 1992 - инт СОФ - брат

ЈАНУАРИ 2020
08.01.2020 сопруг на @Sara2018 - инт СОФ - потврда

ФЕВРУАРИ 2020
04.02.2020 @Peroronchino
10.02.2020 @Kostic17 - инт СОФ
11.02.2020 @saleelektrik - инт НИШ 29.10.2019
14.02.2020 @panterce4

ЈУЛИ 2020
09.07.2020 @Frau - инт СКО 18.05.2020

АВГУСТ 2020
06.08.2020 @Mniko - инт ХОЛ 17.06.2020
14.08.2020 @LoloMK - изводи

СЕПТЕМВРИ 2020
09.09.2020 @ajdutin - инт СОФ - документи од дедо 1916

ОКТОМВРИ 2020
28.10.2020 сопруга на @Keko1986

НОЕМВРИ 2020
03.11.2020 @Makva - инт СКО

__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

АВГУСТ 2020

07.08.2020 @vacimance - инт СОФ 20.02.2019 - потврда
14.08.2020 брат на @barselona123 - инт СОФ 20.02.2019
20.08.2020 @Rope - инт СОФ 25.02.2019 - изводи прадедо и потврда
24.08.2020 @Marakov - инт СОФ 27.02.2019
24.08.2020 @kredit - задолжителна 07.03.2019 - инт БИТ 08.01.2019
24.08.2020 @lolita19 - инт СОФ 27.02.2019 со потврда
24.08.2020 @МаријаОдМакедонија - инт СОФ 27.02.2019 - док. од бг егзархија
26.08.2020 брат на @Marakov - инт СОФ
26.08.2020 @Milaema - инт СОФ 26.02.2019
27.08.2020 @Nateraj - задолжителна 11.03.2019 - инт БИТ 19.12.2018
27.08.2020 @Peroo - задолжителна 08.03.2019 - инт БИТ 24.12.2018 - потврда и изводи од дедо
28.08.2020 @Mihajloff - инт СОФ 28.02.2019
28.08.2020 @Kiko.23 - инт СОФ 05.03.2019 преку брат
XX.08.2020 @Mad Jack

СЕПТЕМВРИ 2020
06.09.2020 @basist - инт СОФ 06.03.2019 - родител
ХХ.09.2020 @Alexandre_Pato
ХХ.09.2020 @Pale96 - инт 13.03.2019
14.09.2020 сопруга на @Simorg - инт СОФ 06.03.2019
16.09.2020 татко на @Slagjann - инт СОФ 11.03.2019
16.09.2020 @Kaleb - инт СОФ 11.03.2019 - потврда и изводи
16.09.2020 @Goran_D - инт СОФ 11.03.2019 - потврда и изводи
16.09.2020 @milo89 - инт СОФ 13.03.2019 - родител
16.09.2020 @Odiin - инт СОФ 11.03.2019 - свидетелство на дедо
18.09.2020 @MKstole1 - инт СОФ 06.03.2019 - братучед и потврда
18.09.2020 @Jovanovski-EU - инт СОФ 14.03.2019 - изводи од дедо и прадедо
ХХ.09.2020 @NanaKiki32 - инт СОФ 14.03.2019
XX.09.2020 @rokivr89 - инт СОФ 12.03.2019

ОКТОМВРИ 2020
01.10.2020 @MarthaNielsen - инт СОФ 26.02.2019 - родител
01.10.2020 @JackB24 - инт СОФ 07.03.2019 - родител
01.10.2020 @9999 (татко на @em1l1ja ) - инт СОФ 28.02.2019
02.10.2020 @yoco2211 - инт СОФ 18.03.2019
02.10.2020 @KAROLINAT - инт СОФ 18.03.2019
02.10.2020 @Miky1221 - инт СОФ 17.03.2019
05.10.2020 @Nike20 - инт СОФ 19.03.2019 - предок и потврда
05.10.2020 @VLDP1 - задолжителна 19.03.2019 - потврда и изводи
07.10.2020 @Kiki9845 - инт СОФ 04.2018 - документи од прадедо
07.10.2020 @Bobi89 - инт СОФ 04.2018 - произход
09.10.2020 сопруг на @Bg Bg - инт СОФ 25.03.2019 - потврда
12.10.2020 @kulica - инт СОФ 27.03.2019
13.10.2020 @stevi - инт СОФ 20.03.2019 - родител
14.10.2020 @Blgarceto - инт СОФ 25.03.2019 - крштеница и венчаница
14.10.2020 @Leonidas1234 - инт СОФ 21.03.2019
14.10.2020 @angelazaff - инт СОФ 19.03.2019 - потврда и крштеница
15.10.2020 @Тоде Гранката - инт СОФ 26.03.2019
15.10.2020 @Pitbull90 - инт СОФ 25.03.2019
15.10.2020 брат на @Milenija - преку сестра
15.10.2020 @Macko_Cacko - инт СОФ 26.03.2019
16.10.2020 @Los-Che - инт СОФ 27.03.2019 - потврда
20.10.2020 @MarjanM - задолжителна 16.04.2019 - инт СКО 21.01.2019 - потврда

НОЕМВРИ 2020
05.11.2020 @SkopjeGirl - инт СОФ 23.03.2019
06.11.2020 @Dionea - инт СОФ 25.03.2019
11.11.2020 @dragozova - инт СОФ 02.04.2019 - произход
12.11.2020 @stojko96 - инт СОФ 03.04.2019 - родител
12.11.2020 @Nedanoski - инт СОФ 04.04.2019 - изводи и потврда
13.11.2020 @Altair75 - инт СОФ 08.04.2019 - потврда
XX.11.2020 @dzordz1234 - задолжителна 05.04.2019 - инт СК 07.02.2019
20.11.2020 @Чекачот - инт СОФ 01.04.2019 - умреница од дедо и потврда
20.11.2020 @Jorgovan123 - инт СОФ 10.04.2019 - преку вујко
20.11.2020 @ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019 - преку татко
20.11.2020 Сестра на @ns2094 - задолжителна ХХ.04.2019 - инт СКО 11.02.2019 - родител
25.11.2020 @Bani - инт СОФ 17.04.2019 - изводи и потврда
25.11.2020 @Mar12 - инт СОФ 15.04.2019 - свидетелства од баб
26.11.2020 татко на @ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019 - преку предок
26.11.2020 @MargeSimpson - инт СОФ 16.04.2019 - воена книшка
26.11.2020 @TheTomBoyy - инт СОФ 18.04.2019 - потврд
26.11.2020 @mr.viktor - инт СОФ 16.07.2018
30.11.2020 брат на @Itsme1 - инт СОФ 16.04.2019 - двајца родители
30.11.2020 @Laze123 - инт СОФ 24.04.2019
30.11.2020 @to6e - инт СОФ 18.04.2019

ДЕКЕМВРИ 2020
01.12.2020 @SlipperyHeights - инт СОФ 24.04.2019 - прадедо пред 1918
04.12.2020 @Bradley 2020
ХХ.12.2020 пријател на @Rabrobil - инт СОФ 16.04.2019
09.12.2020 @Bourbon - задолжитлна 05.06.2019 - инт 12.12.2018 - прадедо
10.12.2020 @sterjovmk - инт СОФ 07.05.2019 - изводи од дедо, потврда, документи од сестра
10.12.2020 сопруга на @sterjovmk - инт СОФ 07.05.2019 - изводи потврда
10.12.2020 @Soundproof - инт СОФ 30.04.2019
10.12.2020 @KDA - инт СОФ 28.05.2019
10.12.2020 @alexander1963 - инт СОФ 07.05.2019
11.12.2020 @DanielKr - инт СОФ 14.05.2019
11.12.2020 @Piroćanac - инт СОФ 13.05.2019
11.12.2020 @Recitatorot - инт СОФ 02.05.2019
11.12.2020 @Paul Kersey - инт СОФ Xx.05.2019 - потврда
11.12.2020 @Rossy - инт СОФ 13.05.2019
11.12.2020 @Sasho93 - инт СОФ 14.05.2019
11.12.2020 @Piroćanac - инт СОФ 13.05.2019
17.12.2020 снаа на @branko1 - инт СОФ 28.05.2019 - родител
17.12.2020 @Tinosaur - инт СОФ 04.06.2019 - родител
21.12.2020 сестра на сопруга на @Poch - инт СОФ 15.05.2019
21.12.2020 @Djino - инт СОФ 16.05.2019
21.12.2020 @Gospogata - инт СОФ 14.05.2019
24.12.2020 другар на @Mood - инт 12.03.2019
30.12.2020 @jakvla - инт СОФ 04.06.2019 - изводи и потврда
30.12.2020 @Karas Sk - инт СОФ 22.05.2019
30.12.2020 @A.N.Z - инт СОФ 21.05.2019 - брат
30.12.2020 пријател на @Pale96 - инт СОФ 22.05.2019
30.12.2020 @petreski.martin - инт СОФ 23.05.2019
30.12.2020 @GeLee - инт СОФ 21.05.2019
31.12.2020 @Simorg - инт СОФ 06.03.2019 - потврда

ЈАНУАРИ 2021
06.01.2021 @angel1997 - инт СОФ 27.05.2019
07.01.2021 сестра на @KDA - инт СОФ 28.05.2019
07.01.2021 @Ace.btm - инт СОФ 29.05.2019
07.01.2021 @mcuska - инт БТ 08.03.2019 - родител
11.01.2021 @em1l1ja - инт СОФ 06.06.2019
11.01.2021 @marrkoski - инт СОФ 10.06.2019
12.01.2021 @RockyVr - инт СОФ 12.06.2019
13.01.2021 @man united@ -инт СОФ 03.07.2019 - потврда
13.01.2021 @KALJO123 - инт СОФ 10.06.2019 - брат и происход
13.01.2021 @ajax090 - инт СОФ 12.06.2019
14.01.2021 @sophiee - инт СОФ 17.06.2019
15.01.2021 @perka1 - инт СОФ 18.06.2019 - потврда
15.01.2021 @@@@@ - инт СОФ 19.06.2019 - потврда
15.01.2021 @Ivana2234 - инт СОФ 20.06.2019
18.01.2021 @Zyzzz91 - инт СОФ 20.06.2019

__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ФЕВРУАРИ 2020

27.02.2020 @Benithe1

МАЈ 2020
XX.05.2020 @Milemanolev
22.05.2020 @LePAk
22.05.2020 @nupet
ХХ.05.2020 @joconeg
XX.05.2020 @anaxilea

ЈУНИ 2020
01.06.2020 @Anagals
03.06.2020 пријател на @RIDA
09.06.2020 @emilio0o
10.06.2020 @CyberTm
10.06.2020 @Tashkovski
11.06.2020 @Џондер
1X.06.2020 @Vissmajor
16.06.2020 @Mood
16.06.2020 @vojkan88
16.06.2020 @nslaveski
17.06.2020 @lechach123
19.06.2020 @Erooll@
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @TBPS
25.06.2020 @FAHRER
25.06.2020 @miskolo
25.06.2020 @TasHee
25.06.2020 @Bobiter
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @Barca12
25.06.2020 @Aves00
25.06.2020 @bojan0123
25.06.2020 сопруга на @Poch
25.06.2020 @zoki1910
29.06.2020 @bossi
06/07.2020 @manasija

ЈУЛИ 2020
03.07.2020 @Nikolablaaa
03.07.2020 @Slagjann
03.07.2020 @urke
03.07.2020 @Ksenija1973
03.07.2020 @corvuscorax
03.07.2020 @Totorina
03.07.2020 @Sampion
04.07.2020 @jovanxzzy
06.07.2020 @Bell
10.07.2020 @Ribarott
10.07.2020 @Matrikula
11.07.2020 @Macolce
11.07.2020 @■■■
11.07.2020 @Deko sk
11.07.2020 @dac_kufer
11.07.2020 @majkat
ХХ.07.2020 @Cakislav84
18.07.2020 @Божино
21.07.2020 @Dragance Dac
22.07.2020 @Purfect
22.07.2020 @anarchymkd95
22.07.2020 @Cufka
22.07.2020 @Спасе Пекаро
22.07.2020 @Джонката
22.07.2020 @kantona
23.07.2020 @Tashov
27.07.2020 @t55
31.07.2020 @Deni333
xx.07.2020 @gjokehv

АВГУСТ 2020
04.08.2020 @Itsme1
18.08.2020 @Ursul
19.08.2020 @vlado007
19.08.2020 @Ivana!rosa
31.08.2020 @Kikakikirika
31.08.2020 @Aliii29
31.08.2020 @*Slash*

СЕПТЕМВРИ 2020
10.09.2020 @Tose133 - родител
21.09.2020 @Ana.fil - инт СОФ 07.11.2018 - родител
23.09.2020 @barselona123 - инт СОФ 13.01.2019 - крштеница и потврда
23.09.2020 @Dronskittt - инт СОФ 07.01.2019
23.09.2020 @Toshe1991 - инт СОФ 03.01.2019
23.09.2020 @bk79 - инт СОФ 07.01.2019 - воена книшка од дедо и потврда
23.09.2020 мајка му на @redbox87 - потврди од баба и дедо
28.09.2020 @ivan1987 - задолжителна 21.01.2018 - инт БТ 10.2017
28.09.2020 @Oldboy
28.09.2020 @dame ilijevski - инт 15.01.2019 - преку брат и лична карта од дедо
28.09.2020 @Obrazuvana prepiska - задолжителна 11.01.2019 - инт БТ 19.10.2018 - потврда
28.09.2020 @Evggeo
28.09.2020 @BG_2016 - инт 08.01.2018
29.09.2020 @Janinka
29.09.2020 @Krismar1980

ОКТОМВРИ 2020
03.10.2020 @Aneta_Metodija - прадедо изводи
07.10.2020 @Ivanxxx111 - инт СОФ 14.01.2019
07.10.2020 @robertaleksovski
07.10.2020 @K.K. - потврда и документи од дедо
07.10.2020 сестра на @Џондер - инт 17.01.2019
08.10.2020 @acestoj
10.10.2020 @marcinon
14.10.2020 @mrki80 - инт СОФ 21.01.2019
14.10.2020 @Procedura 5 - инт СОФ 23.01.2019 - потврда и сведителство
14.10.2020 @BG29 - инт СОФ 02.2018 - потврда БККС
14.10.2020 @AnePetrov - инт СОФ 22.01.2019
14.10.2020 @Tina Gjo (за Стефани) - инт СОФ 17.01.2019 - родител
15.10.2020 @Starmax - инт СОФ 22.01.2019
16.10.2020 @Black Knight - инт 02.2018
16.10.2020 @NuRkAc
XX.10.2020 @Miki111113333333333333333 - инт СОФ 18.03.2019
ХХ.10.2020 @Stanko83 - инт СОФ 19.01.2019
23.10.2020 @TasHee (мајка и сестра) - инт СОФ 31.01.2019
23.10.2020 @Bogdan12
26.10.2020 @mkdboy24 - инт СОФ 28.01.2019

НОЕМВРИ 2020
03.11.2020 @x1x1x1 - финална 30.06.2020 - инт СОФ 04.02.2019 - документ бугарска егзархија прадедо
03.11.2020 @jufka
06.11.2020 @cona - финална 09.10.2020 - инт СОФ 03.04.2018 - потврда, изводи
13.11.2020 @VaZoLjIN - финална 10.07.2020 - инт СОФ 05.02.2019 - потврда, изводи
17.11.2020 @aceane - инт СОФ 06.02.2019
23.11.2020 @Bojsa - финална 28.07.2020 - инт СОФ 11.02.2019 - изводи од баба
23.11.2020 @azdr - финална 20.07.2020 - инт СОФ 07.02.2019
23.11.2020 @ivica@343 - финална 23.10.2020 - инт СОФ 02.05.2018
23.11.2020 @Aleksandar CH - финална 20.07.2020 - инт СОФ 17.02.2019
25.11.2020 @Kire95 - финална XX.08.2020 - инт СОФ 28.01.2019

ДЕКЕМВРИ 2020
01.12.2020 @Генерал - финална 20.10.2020 - инт СОФ ХХ.05.2017 - документи од прадедо и потврда
01.12.2020 @Tam14
01.12.2020 @Filipsrb - инт НИШ 11.2018
03.12.2020 @tomejordanovski - финална 28.07.2020
04.12.2020 @ZojaKojaZoja - финална 10.09.2020 - инт СОФ 07.02.2019
11.12.2020 @arty.arty - финална 10.08.2020 - инт СОФ 18.02.2019
11.12.2020 @David12345 - финална 08.2020 - инт 11.02.2018
11.12.2020 @mmitrov
29.12.2020 @dule_bule - финална 11.11.2020 - инт СОФ 0x.05.2018 - потврда плус доставена
30.12.2020 @deksamk - финална ХХ.08.2020 - инт СОФ 19.02.2019
30.12.2020 @Protokol - финална 07.09.2020 - инт СК 15.11.2018
31.12.2020 @TheChosenOne - финална 12.11.2020 - инт СОФ 11.06.2018 - изводи од прадедо и потврда

ЈАНУАРИ 2021
08.01.2021 другарка на @bacive
12.01.2021 @motul - инт 05.06.2018
 
Последно уредено:
Член од
12 јануари 2020
Мислења
16
Поени од реакции
5
Podadeni dokumenti za proishod januar 2020 vo bt konzulat i eve edna godina nema nisto dali nekoj znae kolku se ceka ili kako da se razberi dali e odobren ili sum odbien zatoa sto vo konzulat vikaat uste 3 meseci nemalo da ima
 

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
643
Поени од реакции
1.579
Podadeni dokumenti za proishod januar 2020 vo bt konzulat i eve edna godina nema nisto dali nekoj znae kolku se ceka ili kako da se razberi dali e odobren ili sum odbien zatoa sto vo konzulat vikaat uste 3 meseci nemalo da ima
najdobro zbori so tvojot posrednik,on ke ti kaze najdobro i ke ti proveri ako nemas posrednik ke ti kazeme od forumov koj se podobri ke ti proverat oni!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom