Da spodelam
Vcera na soprugot mu stigna Ukazot Bitola i denes go podigna. Mu kazaa deka dokumetite ke bitat Sofija isprateni na 07.12 so diplomatskata posta i deka samo 50 dokumeti pustaat. Ponatamu ke zemime posrednik za da napravi sto pobrzo da dobie maticen broj i da zakaze za slkanje. Kolku ke e toa pobrzo neznam.
Da ne vi kazhaa slucajno koj vremenski period ke bide opfaten vo tie 50 dokumenti sto ke bidat prateni na 07.12 ? Mislam na tie sto podignale nedelite unazad.
Da spodelam
Vcera na soprugot mu stigna Ukazot Bitola i denes go podigna. Mu kazaa deka dokumetite ke bitat Sofija isprateni na 07.12 so diplomatskata posta i deka samo 50 dokumeti pustaat. Ponatamu ke zemime posrednik za da napravi sto pobrzo da dobie maticen broj i da zakaze za slkanje. Kolku ke e toa pobrzo neznam.
Da spodelam
u cetvrtokot 19.11 dobiv ukaz, u petokot prativ molba preku DHL koja sto bese primena u ponedelnikot i denes mi go pratile ukazot u ambasada a posrednikot me ubeduvase deka ne mozelo taka samo sum gubela vreme, da sum si zakazala u Sofija fala mnogu na @Alexija i @Meh
u cetvrtokot 19.11 dobiv ukaz, u petokot prativ molba preku DHL koja sto bese primena u ponedelnikot i denes mi go pratile ukazot u ambasada a posrednikot me ubeduvase deka ne mozelo taka samo sum gubela vreme, da sum si zakazala u Sofija fala mnogu na @Alexija i @Meh
Da spodelam
@Riri25@Meh jas minatata nedela prativ preku makedonska posta so preporacana prativ isto taka so sledenje se vkupno cini 260 d. pisuva deka e stignata vo naizmenicna posta vo BG Sofija e sega dali e pristignata vo MP neznam. Sestra mi e so polozitelno pocetok na mart pa vo slednite nekolku ukazi cekame potpis, dali kje go pratat vo ambasada vo SK kje vidime .
Автоматски споено мислење:
@Nikolablaaa sestra mi isprati i kopija od MK pasos i molba neznam sto menuva i dali treba kopija od pass
Автоматски споено мислење:
Бугарија ги затвора училиштата и рестораните до 21 декември.
Бугарија објави затворање на училишта, ресторани, трговски центри и спортски сали до 21 декември, додека како и остатокот од Источна Европа, таа тешко се бори против ширењето на коронавирусот.
Според новите мерки, училиштата и универзитетите ќе се префрлат на настава преку интернет, а градинките ќе бидат затворени.
Приватните собири се ограничени на 15 лица, а сите ресторани, кафулиња и ноќни клубови ќе бидат затворени. Забранети се туристички патувања во земјата и во странство.
По протестите на претприемачите, владата одлучи да дозволи работа на помали продавници, а спортските настани може да се одржат без гледачи. На театрите им е дозволено да примат само 30 проценти од нивниот капацитет.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.