od koga bil na finalna ?дали тој треба да започне сè одново,или има некаква жалба.
od koga bil na finalna ?дали тој треба да започне сè одново,или има некаква жалба.
prijatel vo sofija na 23 septemvri so posrednik podnese go zema na 8mi ovoj mesec za relativno kratko vreme a edinstven izvor ti e da im otides pred vrata taka dremel i ovoj nekolku pati..Dadovme molba vo Sofija na 16ti Septemvri so posrednikov da go pratat ukazot vo Skopje-ambasada, uste ne bil stasan. Nekoj so slicna data?
Ne mi se sigurni tie po telefon zatoa sto spustaat slusalki, ne se javuvaat, nekako kako da ne gi interesira, ne im veruvam bas. Neam care
Dadovme molba vo Sofija na 16ti Septemvri so posrednikov da go pratat ukazot vo Skopje-ambasada, uste ne bil stasan. Nekoj so slicna data?
Ne mi se sigurni tie po telefon zatoa sto spustaat slusalki, ne se javuvaat, nekako kako da ne gi interesira, ne im veruvam bas. Neam care
Utre ili zadutre ke bideme nieSo se desava so nas od dekemvri, nekoj znae? ..
Aj bas da vidime, jas sum 118**/..18Utre ili zadutre ke bideme nie
Drugar so 5 ukazi se zavrsuva i dekemvri 2019 i januari 2020 moze do petok da gi objavat i ke bide 4 meseci prednost,ili 8 meseci ke padne polozitelno cekanje,sega se stignati do 24 dekemvri,i sose ukazot od prosliot mesec za januari sto bese negde 20 januari kako i zadnive 2,5 ukazi ke gi sredat 2 meseciAj bas da vidime, jas sum 118**/..18
Еве, @miskolo имаш пред некој ден објавено за указите:Drugar so 5 ukazi se zavrsuva i dekemvri 2019 i januari 2020 moze do petok da gi objavat i ke bide 4 meseci prednost,ili 8 meseci ke padne polozitelno cekanje,sega se stignati do 24 dekemvri,i sose ukazot od prosliot mesec za januari sto bese negde 20 januari kako i zadnive 2,5 ukazi ke gi sredat 2 meseci
Ne se znae toa nikad drugar,ako ne se lazam prosliot mesec bese ukaz 14x i bese za januari polozitelno...Еве, @miskolo имаш пред некој ден објавено за указите:
Прегледај го приврзокот 271873
#185 па нагоре, би требало следно, или периодите после 24/12 и 20/01.
По некоја логика.
Мене ми рекоа дека писмата ни заглавувале во министерството на правосудие. А таму не е ни за одење ни за звонење, сите се ретардирани , мене некни таа старата ми рипна на ќотек од шалтер излезе. Ми рече дека ние од македонија сме сакале магариња да ги правиме. Плачејќи излегов. И затоа чекајте си и кротејте си.Zdravo, ima li nekoj info zosto se ceka tolku dolgo za pismoto vo Opstina Sredec, verojatno e poradi sistuacijata. Denes se javiv, i posle 3 meseci i edna nedela uste ne e stasano, zenata mi rece nema pravilo nekoi cekale i po 4 ipol meseci. Mnogu se prolongira, rekoa 2 do 3 meseci vo Ambasadata. Nekoj skoro da ne ima dobieno?
Ако прашуваш за подигнато државјанство преку амбасада ,во тој случај се чека писмото да стигне од амбасада во општина околу 3 месеци(периодов и повеќе),па потоа се издава адреса и ЕГН.Dali nekoj znae kolku vreme se ceka za egn da izleze
Bravo. Termini za podiganje vednas??!! Bravo neli se cekase pola godina pa preku ambasada zemaa ako e ovaka bravoooInaku na 31.07.2018 bev na intervju,polozitelno 14 januari 2020,ukaz Denes, ama gledam ima termini za podiganje za oktomvri 2020 ,za odma
A kako e situacija da se zeme od ambasada samo uverenieto i da si odis sam za egn i pasos? Licno da go odneses vo opstina ne e taka najbrzo ili mora preku ambasada za egn vo opstina?Ако прашуваш за подигнато државјанство преку амбасада ,во тој случај се чека писмото да стигне од амбасада во општина околу 3 месеци(периодов и повеќе),па потоа се издава адреса и ЕГН.
А ако прашуваш за подигнато државјанство преку Софија, во тој случај за адреса и ЕГН во редовна постапка се чека од 7 до 10 раб дена,но со добар посредник се завршува во 1 ден.
A kako e situacija da se zeme od ambasada samo uverenieto i da si odis sam za egn i pasos? Licno da go odneses vo opstina ne e taka najbrzo ili mora preku ambasada za egn vo opstina?Ако прашуваш за подигнато државјанство преку амбасада ,во тој случај се чека писмото да стигне од амбасада во општина околу 3 месеци(периодов и повеќе),па потоа се издава адреса и ЕГН.
А ако прашуваш за подигнато државјанство преку Софија, во тој случај за адреса и ЕГН во редовна постапка се чека од 7 до 10 раб дена,но со добар посредник се завршува во 1 ден.