Ostani vo kontakt so mene i jas cekam dva meseciКога ќе има укази следно? Скоро 3 месеци чекам до сега.
Ostani vo kontakt so mene i jas cekam dva meseciКога ќе има укази следно? Скоро 3 месеци чекам до сега.
Super jas sum 7mi dekemvri 2021 vo sofija brojce 214xxПрегледај го приврзокот 427512
Беше објавено на фб пред 2 недели до каде се стигнати указите и од тогаш ништо. За колку време би имало промени? Јас сум 19***/2021
Opcija 1 ne znam detali no vidi dali vrz osniva na ziveenje i rabota vo bg 5 godini moze da se apliciras za drzavjanstvoZdravo
Bi Ve zamolil za pomos.
Ima podnesno za pasos 2019, no 2020 poradi neazurnost t.e. trebalo da odnesam dopolniteln dokumenti, na Jas docna vidov I veke bev odbien.
E sega, imam bugarska licna karta na 5 godini koja sega ke ja obnovuvam bidejki istekuva.
Rabotam vo Bugarska firma 5 god. Kako vozac
Dedo mi bil Bugarski vojnik, no nemam dokumenti I ne znam Kako da izvadam od arhiv, ako moze nekoj da me upati.
Kakvi mi se sansite da podnesam povtorno za pasos?
Vi blagodaram
ako tebe ti stigna ovakvo izvestuvanje toa znaci deka site nie so bg pasosi treba da placame zadolzitelno osiguruvanje i za 5 godini toia se nekoi 1200evra.Nema smisla da placame koga ne ziveeme vo bugarija mora da ima nacin kako nie imame vo makedonija zdravstveno osiguruvanje.Ne mi e jasno.Zosto da dolzime????Sto da dolzime nitu ziveeme nitu se lekuvame tamu nitu sme vraboteni vo bugarija.Фала на одговорот, ќе одам лично да го решам пошто живеам во Бугарија
Фала на одговорот, ќе одам лично да го решам пошто живеам во Бугарија
Автоматски споено мислење:
Obichno za sekoj dokument se pravi i kopija koga se aplicira, pokraj originalot.Zdravo. Jas i brat mi imame podneseno zaedno ni pobaraa dopolnitelen dokument. Toj dokument sto go imame edniot original ke treba uste edna kopija da napravime od nego ili samo da go odnesime edniot dokument originalot i za dvajcata?
43xx finalna denesDali se pocnati so maj mesec 2022 da gi razgleduvaat?
Moze neko objasnjenje? Sta cekam i jos koliko otprilike?Прегледај го приврзокот 428213