3-4 meseca
Последно уредено од модератор:
3-4 meseca
пиши ми во поракаМи беше побарано стар документ. Најдов но меѓутоа од мојот пра-пра дедо негов син односно на татко ми чичо и најдов од мојот пра-пра дедо негова сестра дали нешто ќе завршат работа или ништо од ова
Ednas se javiv na covekov da go rasprasam i koga vide deka mnogu znam kako ide procedurata zema me blokira.... pazete se!
Дали однесе копија и што ти кажаа во врска со тоа? И јас сум во иста ситуација, го прашав мојот посредник ми рече дека не треба да носам копија од новиот пасош!?Здраво дечко
Моментално сум во процедура за вадење Бг државјанство од 2022, но во меѓувреме извадив нов пасош со Северна Македонија и сакам да го доставам во Бугарија. Утре сабајле летам за Софија, дали треба да направам копија од пасош или само го носам пасошот, нешто читав и молба дека се поднесува, дали знаете која е процедурата и каде се доставуваат во Софија, дека јас цела постапка ја правев преку Бг амбасада во Скопје, прв пат одам да носам документ во Софија.
Ви Благодарам
I ja takvo info dobiv deka ne treba ama sega gledam dosta lugje nosat i neznam dali mi se isplati trosokot do Sofija. Dali ima nekoj so star pasos bez Severna sto pominal zadolzitelna ?Дали однесе копија и што ти кажаа во врска со тоа? И јас сум во иста ситуација, го прашав мојот посредник ми рече дека не треба да носам копија од новиот пасош!?
Ako ste na finalna treba ako ste na polozitelno ne treba taka znam jasI ja takvo info dobiv deka ne treba ama sega gledam dosta lugje nosat i neznam dali mi se isplati trosokot do Sofija. Dali ima nekoj so star pasos bez Severna sto pominal zadolzitelna ?
Na zadolzitelna sumAko ste na finalna treba ako ste na polozitelno ne treba taka znam jas
Jas sum na zadolzitelna. Posrednikot mi kaza deka treba da se dostavi kopija od pasos severna makedonija samo ako ti e istecen ili vo bliska idnina ti istekuva pasosot so koj si apliciralNa zadolzitelna sum