Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

N.n

Член од
7 декември 2023
Мислења
4
Поени од реакции
1
Ми беше побарано стар документ. Најдов но меѓутоа од мојот пра-пра дедо негов син односно на татко ми чичо и најдов од мојот пра-пра дедо негова сестра дали нешто ќе завршат работа или ништо од ова

Член од
17 септември 2019
Мислења
70
Поени од реакции
67
Ми беше побарано стар документ. Најдов но меѓутоа од мојот пра-пра дедо негов син односно на татко ми чичо и најдов од мојот пра-пра дедо негова сестра дали нешто ќе завршат работа или ништо од ова
пиши ми во порака

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
IMG-09a4f1cabe360611963b1d8b9368f16b-V.jpg

Има ли некој искуство со вакви посредници?

Член од
17 септември 2021
Мислења
56
Поени од реакции
38
Zdravo do site jas dobiv ukaz ama brojceto mi bese zacuvano na tell i sega go izgubiv dali moze da mi dadat drugo brojce od sofija nekoj da znae a znaci pogolem baksuz od mene nema fala

Член од
31 јануари 2023
Мислења
16
Поени од реакции
9
Здраво дечко
Моментално сум во процедура за вадење Бг државјанство од 2022, но во меѓувреме извадив нов пасош со Северна Македонија и сакам да го доставам во Бугарија. Утре сабајле летам за Софија, дали треба да направам копија од пасош или само го носам пасошот, нешто читав и молба дека се поднесува, дали знаете која е процедурата и каде се доставуваат во Софија, дека јас цела постапка ја правев преку Бг амбасада во Скопје, прв пат одам да носам документ во Софија.
Ви Благодарам
Дали однесе копија и што ти кажаа во врска со тоа? И јас сум во иста ситуација, го прашав мојот посредник ми рече дека не треба да носам копија од новиот пасош!?

Член од
4 март 2021
Мислења
67
Поени од реакции
36
Дали однесе копија и што ти кажаа во врска со тоа? И јас сум во иста ситуација, го прашав мојот посредник ми рече дека не треба да носам копија од новиот пасош!?
I ja takvo info dobiv deka ne treba ama sega gledam dosta lugje nosat i neznam dali mi se isplati trosokot do Sofija. Dali ima nekoj so star pasos bez Severna sto pominal zadolzitelna ?

Последно уредено:
Член од
19 март 2023
Мислења
44
Поени од реакции
31
Za site vie koj ne znaete. Ne treba dopolnitelno kopija od nov pasos. Dokolku ima potreba ke ve izvestat na statusot. Ne si frlajte gjave pari po posrednici taksi i takvi raboti. Pozz na site i so srekja

Kajgana Shop

На врв Bottom