Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
22 октомври 2021
Мислења
113
Поени од реакции
447
Еве го одговорот зошто се повеќе луѓе завршуваат на дополнително каде не пишува што треба да се достави од документите.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Здраво, закажан сум на интервју во петок и овие дена ги средвам документите. Човекот кој ми е посредник ми кажува дека најново барале некаков документ за адреса во Бугарија да си пријавен и се плаќа 250 еур. Знае некој повеќе?

Член од
22 октомври 2021
Мислења
113
Поени од реакции
447
Здраво, закажан сум на интервју во петок и овие дена ги средвам документите. Човекот кој ми е посредник ми кажува дека најново барале некаков документ за адреса во Бугарија да си пријавен и се плаќа 250 еур. Знае некој повеќе?
Пред неколку дена и министерот за правда излезе со соопштение дека проблемот е што многу луѓе имаат регистрирано адреси за коресподенција на исти посредници и што некои посредници свесно им помагале на лицата со лажни документи да аплицираат. Веројатно Бугарите ја воведоа новината дека повеќе не смее да се регистрираат на иста адреса за голем број луѓе. Претпоставувам дека за тоа се работи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
21 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
192
Некој да закаснал со доставување на дополнителни документи?
Однесов стар документ во конзулат Битола, ми кажаа јави се за 3 месеци за бројче, го земам денес бројчето и пишува дека треба да се однесат дополнителни документи, потврда за неосудуваност и лекарско пак, рок до 13ти мај. Нема шанса да ги спремам и да ги однесам документите до тогаш и кје мора да каснам.
Имал некој искуство со ова?

Член од
7 јули 2021
Мислења
12
Поени од реакции
14
Некој да закаснал со доставување на дополнителни документи?
Однесов стар документ во конзулат Битола, ми кажаа јави се за 3 месеци за бројче, го земам денес бројчето и пишува дека треба да се однесат дополнителни документи, потврда за неосудуваност и лекарско пак, рок до 13ти мај. Нема шанса да ги спремам и да ги однесам документите до тогаш и кје мора да каснам.
Имал некој искуство со ова?
Najubavo e do roko da gi odnesete ako ne vo sprotivno gabe e se ke ve odbijat pozz

Член од
10 ноември 2022
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво, ме интересира дали некој знае сигурен посредник за бг пасош и наоѓање на стари документи по архиви????

Kajgana Shop

На врв Bottom