Te odbile zatoa ne ti trebaaЈас не сум тука за во список, тука сум да дадам информација за помош. Мене не ми треба бугарски документи.
Kate dali imas izvadeno dokument od bugarski arhiv i kako?Dali dokument izdaden od bugarski arhiv se smeta za star dokument pri dokazuvanje na poteklo....fala Vi
Кој се придобивките за луѓето ако се влезени во устав бугарите во Мк?Едно прашање ме интересира.
Ако бугарите влезат во Уставот, колку од народот ќе се пише бугари?
SledamKate dali imas izvadeno dokument od bugarski arhiv i kako?
Се смета само ако има заверка од архивот. Кога ќе побараш да ти направат копија на некој стар документ, ќе побараш да ти го заверат, така се гледа дека тоа е издадено од архивот. Да го коментира коментаров, девојчето што тврди дека давам не точни информации.Dali dokument izdaden od bugarski arhiv se smeta za star dokument pri dokazuvanje na poteklo....fala Vi
Ти како разбра дали ме одбиле или не? Јас реков дека не ми требаат!Te odbile zatoa ne ti trebaa
...Eektronski proveriv vo inventarnite opisi objaveni na nivniot sajt za moite predci I tie mi odgovorija deka ima....me izvestija sve po arhivi broevi zavedeni kaj niv...broj...so ime I prezime I mi partija smetki na koi treba da platam taksa....I potoa kje mi gi pratat...samo ne znam Dali se toa tie stari dokumenti koi gi baraat prinintervju....ako ne mozes da se snajdes....slobodno prasaj...kje ti kazam kako se apliciraKate dali imas izvadeno dokument od bugarski arhiv i kako?
Ako mozes detaljnije da objasnis Kako ide ta provera?gde trazis sta pises it'd... Unapred hvala...Eektronski proveriv vo inventarnite opisi objaveni na nivniot sajt za moite predci I tie mi odgovorija deka ima....me izvestija sve po arhivi broevi zavedeni kaj niv...broj...so ime I prezime I mi partija smetki na koi treba da platam taksa....I potoa kje mi gi pratat...samo ne znam Dali se toa tie stari dokumenti koi gi baraat prinintervju....ako ne mozes da se snajdes....slobodno prasaj...kje ti kazam kako se aplicira
I jas sum so ist status kako i ti,i jas imam proishod izdaden vo april 2020g ama bev na intervju vo oktomvri 2021 znači po noviot zakon i sega baraat star dokument,ne go priznavaat toj proishod.I što ke pravime sega,kako da bideš pameten vo ovaa situacija?A tolku pari frliv do sega.Да споделам и мое искуство од минатава недела.
Интервју Битола 11.06, пред една недела ми се смени статусот и мене на:
Прашав за информација во министерството во Софија, и ми рекоја дека мора документ од предок за да продолжи постапката.
- Констатирани нередовности:Следва да представите документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице - Ваш в'зходјашт до трета степен вклјучително, което да е от б'лгарски произход, с'гласно чл. 15, ал. 2 от Закона за б'лгарско гражданство.
Во мојот случај, според мене, иронично е тоа што јас веќе имам разрешение за постојано пребивавне од март 2021 врз основа на бугарски произход од ДАБЧ (изваден ноември 2020), а сега истиот произход не ми го важат. Разбирам дека веќе ДАБЧ не постои, ама не гледам зошто не би ги зеле предвид произходите издадени до 15.03.2021...
A nie so proishodi od 2018 (zapocnata procedura 2017) i sne na finalna vekje godina dena so da recime? Vas barem za edna godina vi kazvat nema i cao ne ve vrtat 4-5 godini za na krajot da ni go spopikaat ...taka da ne se potresuvajte mn valjda ke ima drugi nacini..vo idninaI jas sum so ist status kako i ti,i jas imam proishod izdaden vo april 2020g ama bev na intervju vo oktomvri 2021 znači po noviot zakon i sega baraat star dokument,ne go priznavaat toj proishod.I što ke pravime sega,kako da bideš pameten vo ovaa situacija?A tolku pari frliv do sega.
Сочувтствувам со вас дека сте чекале толку многу време, ама вашата постапка за државјанство на никој начин не ја обезвреднува мојата или постапката на било кој друг. Не е ова натпревар кој чека повеќе, кој помалку, едноставно споделуваме искуство за нешто кое сега во последнов месец е актуелно.A nie so proishodi od 2018 (zapocnata procedura 2017) i sne na finalna vekje godina dena so da recime? Vas barem za edna godina vi kazvat nema i cao ne ve vrtat 4-5 godini za na krajot da ni go spopikaat ...taka da ne se potresuvajte mn valjda ke ima drugi nacini..vo idnina
Sent from my SM-M515F using Tapatalk
Според коментарите погоре, можеби единствена опција е да се бара било каков документ во архивот. Во мојот случај, олеснителна околност е што имам постојан престој, па после 5 години можам да побарам државјанство врз основа на него ако ништо не биди од оваа постапка. Секако, се надевам дека нема да треба да дојди до тој степен, ама не се знае, неизвесно е се..I jas sum so ist status kako i ti,i jas imam proishod izdaden vo april 2020g ama bev na intervju vo oktomvri 2021 znači po noviot zakon i sega baraat star dokument,ne go priznavaat toj proishod.I što ke pravime sega,kako da bideš pameten vo ovaa situacija?A tolku pari frliv do sega.