Произходот за месец-два би требало да ти биде готов ако е се ОК со документацијата.[DOUBLEPOST=1449748943][/DOUBLEPOST]Zdravo nova sum na forumot ako znae do kaj se so proishodite, kolku vreme se ceka? Imam podadeno 29 oktomvri uste nema nisto fala
Aj ve molam nekoj od vas sto odel preku ambasada za proizhod posle kolku vreme si go doznal brojceto?
treba proizhod da podignes li? A brojot za sledenje od dabc koga go dobi?Ima
Jas na 15 -16 ce gi zavrtam i ce pisam inaku sum od juli gledam eden clen sto e kako mene gi zavrtel mu kzale Januari da gi se javi uzasno e spora dip posta
Епа така...Kako be za mesec i pol, dva, jas so bugarski pasos na dedo mi, proishod uste ne mozam da dobijam, a vekje 8-9 meseci pominale. Tamu mi rekoa za 6 meseci deka ke bide gotov ama eve 9 pominaa pa nee.. ah lele, epten tapa e rabotava
Preku ambasada li bese za proizhod?Епа така...
И јас чекав од Февруари, а го земав пред 1 месец пошо фалел потпис од некој член. Пријател поднесе во Септември и го зема во исто време со мене па сега ти види.
Викаат дека за тие што поднеле од Јули навака побрзо оди процедурата во ДАБЧ.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Не, директно во Софија.Preku ambasada li bese za proizhod?
A zosto na edna vlada ili minister pasosite bi mu bide prioritet?Политиката на една држава нема врска со желбите на еден поединец.Без дозвола од некој над него немало да прави такви опструкции.Ако беше до него уште тогаш ќе го сменеа ама очигледно пасошите не биле приоритет.Друже со оваа оставка пасошите немаат врска !
Вторник среда следната недела ќе ти излезе происходот. Секако, доколку ти се ОК документите.[DOUBLEPOST=1449748943][/DOUBLEPOST]Zdravo nova sum na forumot ako znae do kaj se so proishodite, kolku vreme se ceka? Imam podadeno 29 oktomvri uste nema nisto fala
Пошто смртно ти се брза можеш кај мене да платиш. Нас не ни се брза ке почекаме.Дечки, документи за происход поднесов во Битола уште во април, ми рекоа за 6 месеци, еве декември сме уште нема ништо. Таа на шалтер ми рече дека 99 посто ќе добијам, бидејќи дедо ми има бугарски пасош. Знае ли некој од искуство колку време ќе трае целиот процес? Немам ни бројче, ни интервју закажано ни ништо. А смртно ми се брза Може ли некако да се забрза постапката? Како? Да идам до Софија? Да платам негде нешто? Ве молам за помош !!!!
Ама добро прашав да не знае некој? Сега не е финтата со иронии да одговараме. Ако можеш помогни ако не не. Знам дека на сите ни се брза. Јасно како ден ми е тоа.[DOUBLEPOST=1449768660][/DOUBLEPOST]Пошто смртно ти се брза можеш кај мене да платиш. Нас не ни се брза ке почекаме.
Значи наскоро и моето би требало да стигни. Јас во април поднесов. А после за државјанство колку се чека?Епа така...
И јас чекав од Февруари, а го земав пред 1 месец пошо фалел потпис од некој член. Пријател поднесе во Септември и го зема во исто време со мене па сега ти види.
Викаат дека за тие што поднеле од Јули навака побрзо оди процедурата во ДАБЧ.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk