Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ti togaj ke se raduvas,jas dodeka ne vidam da izleze brojceto i da pise promena na status molbata vi e uvazena ne se raduvam.
Во ред тоа,меѓутоа фактите кажуваат нешто друго.Некаде 2008 и 2009г. додека беше БСП на власт останаа заглавени околу 50000 државјанства.Кога дојде Бојко т.е. ГЕРБ за три месеци по стапување на власт ги реши сите.Истава работа се случува и сега.БСП дојде 2013 и заглави околу 30000-40000 државјанства.По логика би требало за неколку месеци да се решат.Тоа е способност на една влада.
Друга работа е тоа што Бугарија има голем демографски проблем има линкови во моите претходни постови.Тоа значи има потреба од словенско население.За време на социјализмот протерани се околу 2 милиони турци.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402863

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Во ред тоа,меѓутоа фактите кажуваат нешто друго.Некаде 2008 и 2009г. додека беше БСП на власт останаа заглавени околу 50000 државјанства.Кога дојде Бојко т.е. ГЕРБ за три месеци по стапување на власт ги реши сите.Истава работа се случува и сега.БСП дојде 2013 и заглави околу 30000-40000 државјанства.По логика би требало за неколку месеци да се решат.Тоа е способност на една влада.
Друга работа е тоа што Бугарија има голем демографски проблем има линкови во моите претходни постови.Тоа значи има потреба од словенско население.За време на социјализмот протерани се околу 2 милиони турци.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402863
Ajd i ja da gledam kao malku pozitivno na celava ovaa rabota i da stiskam palci.Ti do kaj si so tvoeto brojce i imas li nesto soznanie za ovie nad 10000 + sto za ukras li si gi cuvaat.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
За нив немам информации.На дополнителна сум од Февруари,значи некаде 8 месеци.Исто така имам стари документи(од Б.Егзархија) кои ги доставив преку посредник некаде во Март па чекам да видам што ќе биди со владава,бидејќи сакам да одам лично во Софија и да ги доставам уште еднаш од причина дека можеби се загинати или можеби нешто фали.Но тоа кошта пари и време.

Член од
3 ноември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
5
Zdravo,sakam da postavam edno prasanje,dali odkoga ke podnesis dokumenti(jas podnesov na pocetok na 2014 god)treba da cekas podolgo vreme da te viknat na intervju,posto mene uste me nemaat viknato na intervju,posrednikot veli deka nema fajde sega da me pusti posto mozno e da me odbijat bidejki nemam dokument za poteklo[DOUBLEPOST=1414971086][/DOUBLEPOST]Zdravo,sakam da postavam edno prasanje,dali odkoga ke podnesis dokumenti(jas podnesov na pocetok na 2014 god)treba da cekas podolgo vreme da te viknat na intervju,posto mene uste me nemaat viknato na intervju,posrednikot veli deka nema fajde sega da me pusti posto mozno e da me odbijat bidejki nemam dokument za poteklo

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Како може да се зема пасош без потекло ?

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Како може да се зема пасош без потекло ?
Многу едноставно.Ако не живееш во западна Македонија пресели се научи албански за да најдеш работа и почекај неколку години и ќе имаш албански пасош без потекло.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
За нив немам информации.На дополнителна сум од Февруари,значи некаде 8 месеци.Исто така имам стари документи(од Б.Егзархија) кои ги доставив преку посредник некаде во Март па чекам да видам што ќе биди со владава,бидејќи сакам да одам лично во Софија и да ги доставам уште еднаш од причина дека можеби се загинати или можеби нешто фали.Но тоа кошта пари и време.
Dali gi dostavi dokomentite vo predvideniot rok ???

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Dali gi dostavi dokomentite vo predvideniot rok ???

Член од
24 септември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
1
Има ново важно соопштение....се укочија до 10000 :sleep:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom