Брате мислам тоа клубови потврди нема да проаѓа...да се молиме да изгласаат со нотарска декларација да се докажува потекло ова е мое мислење и немора да значи ништоBez vrska krevate panika za statija napisana od novinar bez nikakvi fakti... daj neka odgovori nekoj ako znae dali e podobro da se vadi potvda
zdruzenieto vo Strumica ili Bitola? Isti i drug clen pogore prasa za toa
Vo proektot za glasanje stoi tocka: bugarsko poteklo da moze da se dokaze so dokument izdaden od stranski organ koj e priznat od DABC. Toa se dvata klubovi tuka kaj nas i gi ima na sajtot na DABC deka se priznaeni od niv. Eden clen od forumov mi dade broevi jas se javiv ama Lazar od Strumica ne sakase da zbori na telefon mu gi vadev so sila zborovite od usta i na kraj mi rece ke moze so taa potvrda da se dobie i kosta 30 evra. A taa od Bitola isto mi rece moze. Cena ne mi kaza nego mi pobara mnogu dokumenti od familija zaverki na notar. I dvajcata mi se mnogu sumlivi pa zatoa nekoj da spodeli iskustvo nekakvo baramБрате мислам тоа клубови потврди нема да проаѓа...да се молиме да изгласаат со нотарска декларација да се докажува потекло ова е мое мислење и немора да значи ништо
Да знам и мене истото ми се случи затоа не им верувам и имам такво мислење а и нема пројдено никој до сега со таква потврда еве ти искуствоVo proektot za glasanje stoi tocka: bugarsko poteklo da moze da se dokaze so dokument izdaden od stranski organ koj e priznat od DABC. Toa se dvata klubovi tuka kaj nas i gi ima na sajtot na DABC deka se priznaeni od niv. Eden clen od forumov mi dade broevi jas se javiv ama Lazar od Strumica ne sakase da zbori na telefon mu gi vadev so sila zborovite od usta i na kraj mi rece ke moze so taa potvrda da se dobie i kosta 30 evra. A taa od Bitola isto mi rece moze. Cena ne mi kaza nego mi pobara mnogu dokumenti od familija zaverki na notar. I dvajcata mi se mnogu sumlivi pa zatoa nekoj da spodeli iskustvo nekakvo baram
00359 2 935 06 50 na ovoj broj se javiv sega vo dabc i prasav za tie potvrdi i zenata sto se javi mi rece: po princip veke moze da se izdade! Ako moze nekoj drug neka se javi pa neka pise da vidime i nego sto ke mu kazatДа знам и мене истото ми се случи затоа не им верувам и имам такво мислење а и нема пројдено никој до сега со таква потврда еве ти искуство
од 2014 мислам дека некаде до 6000 а почнаа полека и со 2015 година...Nekoj slucajno da sledi do kaj se stignati so brojcinjata?
Да да може ќе ти издадат ама мјб нема да ти го признае и ќе ти бара дополнителен документ за да докажеш потекло затоа се чека законов моментално земаат тие со блгарски роднини[DOUBLEPOST=1441890175][/DOUBLEPOST]00359 2 935 06 50 na ovoj broj se javiv sega vo dabc i prasav za tie potvrdi i zenata sto se javi mi rece: po princip veke moze da se izdade! Ako moze nekoj drug neka se javi pa neka pise da vidime i nego sto ke mu kazat
Како е враќаат уште на дополнителна штом си во текод 2014 мислам дека некаде до 6000 а почнаа полека и со 2015 година...
Ama so izdadeniot proizhod mislam deka ke mozam da izvadam karta za privremen prestoj vo Bg i so nea moze da se studira i sl. Mene toa mi treba barem momentalnoДа да може ќе ти издадат ама мјб нема да ти го признае и ќе ти бара дополнителен документ за да докажеш потекло затоа се чека законов моментално земаат тие со блгарски роднини
повеќе 2015 ја следам, а таму досега не видов вратени на дополнителнаДа да може ќе ти издадат ама мјб нема да ти го признае и ќе ти бара дополнителен документ за да докажеш потекло затоа се чека законов моментално земаат тие со блгарски роднини[DOUBLEPOST=1441890175][/DOUBLEPOST]
Како е враќаат уште на дополнителна штом си во тек
Neznam mislam deka ne se stignati do 6000 bidejki sam jas 255* od 2014 a seuste sum vo zadolzitelna!од 2014 мислам дека некаде до 6000 а почнаа полека и со 2015 година...
Ima lista na od bugarskata ambasada ovlasteni preveduvaci vo RM i nivnite prevodi moze da se zaverat vo ambasadata.Vekje provereno licno.Eve ti go linkot za ovlastenite preveduvaci:http://www.mfa.bg/embassies/uploads/files/Skopje-translators.pdfZdravo,sakam da prasam dali moze dopolnitelni dokumenti da se prevedat tuka vo mkd kaj nekoj sudski preveduvac?za legalizacija znam deka moze da se odnesat vo ambasada ama me interesirase za prevodot dali se priznava od nasive preveduvaci ili mora da se nosat vo sofija???poz
mora vo bg da gi pravis i prevodite i legalizacija. jas gi prevedov ovde a na notar vo bg. gi zaveriv i ne mi gi priznaa moralo od bugarski sudski preveduvac da bidat .Zdravo,sakam da prasam dali moze dopolnitelni dokumenti da se prevedat tuka vo mkd kaj nekoj sudski preveduvac?za legalizacija znam deka moze da se odnesat vo ambasada ama me interesirase za prevodot dali se priznava od nasive preveduvaci ili mora da se nosat vo sofija???poz